11.

1.3K 81 3
                                    


,,Prečo si s tým doučovaním súhlasil?" Povedala som a vyložila si nohy na lavicu v starej učebni, ktorú sme zvolili ako miestnosť na doučovanie. Mykol plecami.

,,Tak prepadnúť nechcem," povedal mi. Neverila som mu to. Oprela som sa o lakte, nohy položila na zem a zadívala sa na Malfoya oproti mne, ktorý sedel na ďaľšej lavici.

,,Však preto, lebo si to zobral ako výzvu?" Podpichla som ho s úškrnom. ,,Neprežil by si to, keby si ma odmietol. Pretože si súťaživý a chceš mi ukázať, že si dobrý metlobalový hráč a ja som tým, že som ťa nazvala neschopným a nedobrým, som si zaručila to, že mi bude tvoje súťaživé chlapské ego chcieť ukázať presný opak," povedala som vyškerene. Pokrútil hlavou ale potom sa uškrnul.

,,Nemysli si, že by som to robil celé pre teba," povedal mi s hravosťou v hlase. Zaksichtila som sa a napokon mu venovala začudovaný pohľad.

,,Pretože tvoje ego bolo zranené, však?" Opäť som ho podpichla, no tento raz mi nič nepovedal, len sa pozrel do papierov na jeho kolenách.

,,Dobre, zajtra píšeme so Slughornom z prísad. Už sme si to prešli niekoľko razy. Vieš to dobre, len stačí nespanikáriť. Skús sa dobre vyspať, aby si bol ráno sústredený, dobre?" Povedala som mu. Pokrútil hlavou.

,,O plnohodnotný spánok sa pokúšam už dlhšie, ale stále sa mi nedarí," povedal s povzdychom. Skutočne by som chcela vedieť, prečo má Draco Malfoy nočné mory. Prečo nemohol spávať? Bolo tu snáď niečo tajné, čo mu pomaly rozožieralo vnútro a nútilo ho mať strach každú noc? Je vlastne nejaká slabina Draca Malfoya?

,,Aj to som vyriešila," povedala som nevinne a vo vrecku zovrela skúmavky.

,,Čo?" Spýtal sa otázne a čakal, čo zo seba vysypem. Uškrnula som sa.

,,Tak trochu som bola za Poppy sa spýtať, či by mi niečo nedala, pretože ma na minulej škole týrali a ja mám na to zlé spomienky," povedala som. Malfoy sa zamračil.

,,Teba na predchádzajúcej škole týrali?" Spýtal sa počudovane. Pokrútila som hlavou.

,,Nie. To mi napomohlo získať toto," povedala som a z vrecka vytiahla sedem skúmaviek s elixírom v nich.

,,Čo to je?" Spýtal sa a jednu z nich si zobral do ruky. Založila som si ruky na prsiach a pyšne sa na neho usmiala.

,,Elixíry na bezsenný spánok. Každý vydrží na jednu noc. Čiže tu pred tebou je sedem nocí bez žiadných zlých snov," povedala som s jemným úsmevom. Vypleštil na mňa oči a pozdvihol obočím.

,,To nemyslíš vážne," povedal udivene a preskakoval pohľadom zo skúmaviek na moju tvár. Opäť som mykla plecami.

,,Ale myslím. Pomfreyová s tým nemala žiaden problém a povedala, že si môžem prísť aj po ďaľšie, keď tak," povedala som a usmiala sa na neho.

Videla som, ako nevedel, čo povedať. Zostal prekvapený mojim gestom. Vedela som, že to bolo piateľské gesto, ale vôbec som sa toho neštítila.

,,Prečo by si to robila?" Spýtal sa pošepky, strkajúc si skúmavky do hábitu.

,,Pretože viem, aké to je, keď nemôžeš spať. Keď ťa niečo prenásleduje tak silno, že sa toho nevieš zbaviť ani počas spánku," povedala som. Zhlboka sa nadýchol a prehĺtol. Zdal sa mi o čosi bledší. Dych sa mu zrýchlil a on si povolil uzol na kravate. Zdalo sa, že Draca Malfoya skutočne niečo trápi.

,,Nemusíš sa predomnou hrať na toho drsného chlapca, Malfoy. Ja viem aké to je, keď sa človek pretvaruje. Ver mi, nebudem sa ťa vypytovať, čo sa ti deje v živote, že nemôžeš poriadne spávať. Je mi jasné, že by si mi to ani nepovedal, keďže nie sme priateľmi, ale vieš..." nadýchla som sa z toho pocitu, ako intenzívne ma chladili jeho sivé oči, ktoré sa do mňa zabárali.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now