Shorty 6: Parents...

339 19 6
                                    

Skye

Mijn telefoon gaat en ik zie Adry's naam in het beeld staan. Ik neem gelijk op. "Hey Adry" zeg ik opgewekt. "Uhm... er is iets wat ik je moet zeggen" begint ze twijfelachtig "Mijn ouders willen je een soort van ontmoeten" maakt ze met een zucht af. "Waarom zo negatief? Dat is toch niet erg?" zeg ik dan weer. "Kom anders maar even hier naartoe" zegt Adry snel. "Is goed, ik kom eraan" zeg ik gelijk waarna zij opeens ophangt.

Adrianna

De bel gaat, dat moet Skye zijn. Ik doe open en zie hem staan. Hij heeft een warme glimlach op zijn gezicht en zo snel hij de kans krijgt pakt hij mijn handen en drukt hij een kus op mijn voorhoofd. "Kom anders even zitten" zeg ik maar snel. Hij kijkt een beetje verward naar me, maar dat is dan maar even zo nu. Ik trek hem mee naar de tweezitter en neem met hem plaats.

Skyes blik staat nu een beetje bezorgd "Je klinkt zo gestrest en je doet nogal raar, is er meer aan de hand?" vraagt hij aan me, me strak aankijkend. Ik probeer zijn blik een beetje te ontwijken maar het lukt niet bepaald. "Mijn ouders, dat is er aan de hand. En dan vooral mijn vader. Ik maak me gewoon nogal zorgen om wat hij gaat vinden" vertel ik hem. "Maak je niet zoveel zorgen, het komt allemaal wel goed" probeert Skye me gerust te stellen terwijl hij zijn hand op mijn bovenbeen legt.

Na een kleine stilte leg ik mijn hand op de zijne en weet een kleine glimlach te vormen. "Weet je, je hebt vast gelijk" zeg ik dan, dit keer kijk ik hem aan. Zijn ogen staan weer blij en de glimlach is terug "Zie je, al dat gestres is nergens voor nodig, maar waneer was je dat van plan?" vraagt hij daarna aan me. "Nou, mijn vader zei 'zo snel mogelijk' en vanmiddag leek hem blijkbaar perfect" zucht ik "Hij is namelijk eindelijk weer thuis na de zoveelste zakenreis van dit jaar"

"Van... vanmiddag...? Uhm... nou, ik kan moeilijk weigeren nu hè..." zegt hij, nu is hij degene met stres, ik kan het gelijk aan hem aflezen "Weet je wat, ik kleed me om en zorg dat ik er wat presentabeler uitzie en haal je dan wel op oké?" zegt hij uiteindelijk, hij lijkt nu alweer wat rustiger. "Is goed, je kan hier rond 1en zijn toch?" vraag ik dan snel. Hij knikt "Komt voor elkaar, dan zie ik je zo wel weer" zegt hij waarna hij me kust.

We komen aan en staan nu voor de deur. Skye kijkt op naar het huis en lijkt verbaasd. "En je zei dat dit een tweede huis is waar je moeder kan verblijven voor haar werk toch?" vraagt Skye, doordat hij naar het huis kijkt kan ik zijn blik niet zien, maar hij klinkt lichtelijk verbijstert. "Ja, hoezo?" "Het is gigantisch voor een eenpersoonswoning" Ik giechel een beetje "Mijn ouders hebben het te besteden dus dat doen ze ook. Best irritant als je het mij vraagt, maar zullen we dan maar naar binnen gaan?" zeg ik waarna ik het portier open. Hij knikt en stapt dan ook uit, haakt zijn arm om de mijne en loopt dan zo met me naar binnen.

Skye is nu met Dan in de huiskamer aan het praten en ik ben nu met mam in de keuken alvast wat eten aan het maken. Pap heeft wel een week vrij maar moest toch nog wat zakelijks afhandelen, het zal toch eens niet... "Uit alle mensen op deze wereld komt uitgerekend mijn dochter thuis met een Haevon" grinnikt mam terwijl ze wat sushi's rolt. "Haemon mam" corrigeer ik haar glimlachend. "Nou, wat hij ook voor bijzonder wezen is, jij hebt er weer een te pakken die niet eens onder de mensen hoort te zijn" zegt ze dan weer met een glimlach.

Dan hoor ik de deur opengaan. "Dat zal je vader wel zijn" zegt mam. Ik schiet op en was snel mijn handen waarna ik naar de huiskamer snel. Skye en Dan kijken me beiden lichtelijk verbaast aan terwijl ik razendsnel naast Skye ga zitten, vlak voor pap binnen komt lopen.

Voor hij zijn blik ook maar op mij of Dan heeft gericht, zit hij al gefixeerd op Skye. "Dus jij bent de jongen waar mijn dochter verliefd op is" zegt hij gelijk met minacht in zijn stem. "Jazeker. Het is me een eer u te ontmoeten meneer Rogers" zegt Skye beleefd terwijl hij opstaat en mijn vaders hand schud. Als hij weer naast me gaat zitten wordt hij echter tegengehouden.

RevolutionWhere stories live. Discover now