Just talk

960 61 5
                                    

Ik had gisteravond moeten uploaden maar ik ben het vergeten, wauw. Daarom upload ik nu.

Elizabeth

Herfst is nu officieel begonnen. De bladeren kleuren de mooiste herfstkleuren. Ik droom zelfs een beetje weg, maar word ruw opgeschud door een vuurbal die net langs me schiet. "Opletten Elly!" schreeuwt Nathan van een afstandje. En dan daagt het me weer waarom ik hier ookal weer was, trainen. We moeten Adry en Robyn vinden, verslaan en de vlag veroveren die ze hebben. Klinkt makkelijk, maar het gebied waarin we het doen is groot en daarbij mogen we ons alle vier vrij verplaatsen en alles gebruiken wat binnen onze macht ligt.

Ik loop onderzoekend rond, totdat ik opeens iets hoor. Het is redelijk ver, maar dichtbij genoeg voor mij om te horen. Voorzichtig loop ik erop af in de hoop dat het Robyn of Adry is, maar hoe dichterbij ik kom, hoe duidelijker het begint te klinken als zwaar geadem. Als ik eenmaal heel dichtbij ben, zie ik iemand tegen een boom zitten. Is het nou... Skye!? Ik ren er gelijk op af. "Wat doe jij hier?!" zeg ik verward. Hij probeert me wat duidelijk te maken, maar hij is volledig buiten adem. "Gewoon rustig blijfen Skye, ik bel Adry wel" Ik begin een beetje in paniek te raken, hij ziet er slecht uit.

Ik pak mijn telefoon uit mijn zak en bel Adry. "Hey Elly, sup" zegt ze half buiten adem. "Zijn de anderen bij je in de buurt?" vraag ik paniekerig. "Nou, Robyn en ik vluchten nu voor Nathan die vlak achter ons zit, dus ja" zegt ze een beetje lacherig. "Ik heb Skye gevonden, hij ziet er slecht uit, jullie moeten nu echt komen" zeg ik nog steeds half in paniekerig. "We komen nu naar je toe, we vinden je wel" zegt ze opeens doodserieus. Daarna hangt ze gelijk op.

Nog niet eens 30 seconden later zijn ze er al. Adry en Nathan komen gelijk naar ons toe, maar Robyn blijft op een afstandje staan. "Dat is Skye niet" zegt hij achterdochtig. Adry kijkt Skye aan. "Hij heeft gelijk, dit is Skye niet" zegt ze. Ik kijk naar de jongen waarvan ik nog geen seconde geleden dacht dat het Skye was. Na Adry en Robyns woorden knikt hij gelijk. Maar als zelfs hij zegt dat hij niet Skye is, wie is hij dan...?

Ik ben nu nog de enigste die naast de jongen zit. Zijn adem word weer rustiger en hij lijkt te kalmeren. Ik kijk hem even aan en merk iets merkwaardigs op. Zijn ogen worden een donkere kleur rood en zijn haar kleurt zwart. Hij is... "Draco" piep ik terwijl ik achteruit deins. Als hij weer 'zichzelf' is, staat hij op en klopt hij even zijn broek af. "Ik moet die Haevon zien, Skye" snauwt hij "Breng me naar hem toe" "En waarom zouden we jou, uit iedereen, naar hem toebrengen" snauwt Adry terug. "Ik moet hem iets vertellen en als jullie me niet naar hem toebrengen, zorg ik wel dat ik hem zelf vind en dan zal het niet zo rustig verlopen" dreigt hij.

Ik kan geen gedachten lezen, maar ik weet zeker dat iedereen hetzelfde denkt nu, namelijk 'Wat moeten we doen?'. Tot mijn verbazing ben ik de eerste die begint te praten. "Als je ziet wat hij al kan aanrichten met een simpele aanraking, lijkt het me nogal dom om hem tegen te werken" zeg ik. Alle drie kijken ze me aan alsof ik gek ben geworden, maar ze weten dat ik gelijk heb. Als iedereen uitgestaard is, begint Robyn te praten. "Ze heeft gelijk, hij kan ons zo met de grond gelijk maken als hij er zin in heeft" zegt hij. Ook zie ik Nathan knikken.

"We kunnen hem toch niet zo naar ons toe leiden! We brengen niet alleen ons zelf, maar ook iedereen daar in gevaar!" protesteert Adry. "Je hebt drie stemmen tegen je blondie, dit ga je niet winnen, zelfs als je ze wel weet te overtuigen" zegt Draco grijnzend. Adry ademt diep in en uit. "Als je Skye, of ook maar iemand in het dorp iets aandoet, vermoord ik je hoogstpersoonlijk" snauwt ze. "Nou nou, niet zo agressief, breng me nu maar gewoon naar hem toe wil je?" zegt hij. Adry wilt hem aanvliegen, maar Nathan houdt haar tegen. "Hij zit je uit te dagen, dit is precies waar hij op doelt" zegt hij om haar te kalmeren. Ze zucht waarna we hem naar het huis leiden.

"Skye..." zegt Adry zacht als we binnenkomen. "Wat is er babe?" vraagt hij, hij staat op van de bank en loopt naar haar toe. Dan ziet hij onze gezichten. "Ging de training niet goed ofzo?" vraagt hij fronsend. "Nee, nee, totaal niet. Ze deden het best goed. Bloedzuigertje had zelfs de vlag haast veroverd" zegt Draco die nu pas besluit om naar binnen te lopen. Ik hoor Nathan naast me geïrriteerd zuchten.

"Wat moet jij hier" sist Skye. "Ik ben hier niet om iemand iets te doen, ik moet gewoon met je praten" zegt Draco. "Als je ook maar iemand iets aandoet dan..." begint Skye. "Ja ja, dan vermoord je me, zei blondie ook al" onderbreekt Draco hem "Maar is het nou echt te veel gevraagd dat ik je iets moet vertellen ofzo?" zucht hij. Hij grijpt Skyes pols en het laatste wat we van ze zien is een donkerrode gloed, daarna zijn ze weg.

RevolutionWhere stories live. Discover now