Second personality

786 59 10
                                    

Ik zie de laatste tijd steeds in mijn meldingen: ... added your book to his/her reading list. Zeker omdat het nu heel vaak gebeurt en het heel erg opvalt, wil ik jullie even daarvoor bedanken, want ik vindt dat zo leuk om te zien. Ook zie ik dat ik steeds meer volgers krijg, wat ik echt superleuk vind. Ik volg alleen niet terug, omdat ik mijn newsfeed het liefst een beetje overzichtelijk hou, maar als dat niet zo was, zou ik jullie allemaal een followback geven, want jullie zijn echt super. En hoe cliché het ook klinkt, al schrijf ik het boek, jullie zijn er ook heel belangrijk in. Ik wou jullie gewoon even bedanken. Xxx Claire

Elizabeth

Ik wordt wakker van een schreeuw. Ik schrik op en schiet gelijk uit bed, waarna ik uit het raam kijk. Ik kijk uit op het plein. Ik zie Joy nog net naar onze voordeur rennen. Ze probeert hem open te trekken, maar komt niet binnen. Dan hoor ik voetstappen op de gang, nogal veel voetstappen. Ik ren gelijk mijn kamer uit en kijk de gang op. Tot mijn schrik zie ik Zaria, Mike, Brian en de twee anderen van vorige keer. Zaria heeft Adry vast, ze houdt een mes tegen haar keel. Adry huilt, maar blijft toch bijzonder stil. Nathan en Robyn staan stokstijf stil. "Jij daar, als je nog maar één beweging maakt, snijd ik d'r keel door" zegt Zaria gericht op mij. Ik blijf gelijk stilstaan.

"Laat dat mes vallen Zaria" hoor ik Draco's stem zeggen. Zaria kijkt om zich heen, maar Draco is nergens. Ze drukt het mes harder tegen Adrys keel, waardoor er een stroompje bloed over haar nek stroomt. Ze sist van de pijn. Opeens zakt het groepje achter Zaria in. "We weten allemaal wie dit zal winnen Zaria. Als je haar keel doorsnijdt, maak ik in een handomdraai iedereen achter je dood" dreigt Draco. Zaria drukt het mes nog verder door. Adry kreunt en een grotere stroom bloed glijdt langs haar keel. Zaria's ogen schieten open en ze laat zo het mes uit haar handen vallen. Daarna zakt ze op haar knieën. Adry maakt dat ze wegkomt en vliegt in Nathans armen omdat hij het dichtsbij staat.

Draco verschijnt voor Zaria. Ze kijkt gepijnigd naar hem op. "Zeventien jaar kennen we elkaar al en nog steeds weet je totaal niet waar ik wel niet toe in staat ben" zegt Draco afkeurend "De vorige keer heb ik niet zulke maatregelen genomen omdat ik niet dacht dat het zo urgent was, maar ik heb er nog steeds spijt van dat ik dat niet heb gedaan" "Was mijn broer vermoorden niet een groot genoege maatregel dan" sist Zaria woedend. "DENK JE DAT IK HEM WOU VERMOORDEN!" schreeuwt Draco. Hij ademt even diep in en uit. "Hij was mijn beste vriend Zaria, maar hij verraadde me en daarna wou hij Adry vermoorden wat resulteerde in Skye met extreem geheugenverlies en een tweede persoonlijkheid! Ga nu, als ik jullie hier nog één keer zie, zal het niet zo makkelijk aflopen" Ze gehoorzaamt gelijk en voor ik het weet zijn ze al weg.

Extreem geheugenverlies? Tweede persoonlijkheid? Wat is er allemaal gebeurt zeg? "Wat bedoel je?" hoor ik een slaperige stem achter me zeggen. Ik draai me om, het is Skye. Ook de rest kijkt natuurlijk om. "Extreem geheugenverlies? Tweede persoonlijkheid?" herhaalt hij mijn gedachtes "Wat bedoel je daarmee?" Hij kijkt bang, verward en overweldigt tegelijkertijd. "Ik... wat is er met me gebeurt!" zijn stem slaat over en zijn blik wordt anders. "WAAROM VERTELT NIEMAND ME WAT ER MET ME IS GEBEURT!!" schreeuwt hij opeens "WAAROM VERTELT NIEMAND ME DE WAARHEID!!!" schreeuwt hij verder.

Wat is er opeens met Skye gebeurt? Sterker nog, de Skye die nu loopt te schreeuwen lijkt niet eens op Skye. Het lijkt eerder een ander persoon. Een soort ander persoonlijkheid die niet hem is. Een... tweede persoonlijkheid. Nu dringt het eindelijk tot me door. Wat de steek in zijn hart ook heeft gedaan, het moet deze 'tweede persoonlijkheid' hebben gevormd. "ZEG OP DAN, WAT IS ER MET ME GEBEURT!!" schreeuwt Skye nog harder. Er is heel even een stilte, maar die wordt doorbroken door gesnik. Ik kijk om naar waar het vandaan komt, het is Adry.

Ze drukt zich van Nathan af en rent naar Skye toe. Als ze bijna bij hem is, verschijnt er een witte gloed en opeens ligt ze aan het andere eind van de gang. Op Draco na, rennen we met zijn allen naar Adry toe. "BLIJF UIT MIJN BUURT, JULLIE ALLEMAAL!!!" waarschuwt Skye. "Misschien had je dat even moeten zeggen voordat je d'r de gang door lanceerde" zegt Draco koel. Hij loopt op Skye af. Weer een witte flits, maar Draco blokkeert het en loopt rustig verder.

"Kalmeer Skye, zie je niet dat je uit roekeloosheid mensen pijn doet" zegt Draco op een hele kalme toon. "VERTEL ME DAN OOK WAT ER AAN DE HAND IS" schreeuwt Skye nog voordat Draco zijn zin heeft afgemaakt. "Ik leg je alles uit, alles. Dat beloof ik" zegt Draco nog steeds kalm en beheerst. Skye sluit zijn ogen, zakt op zijn knieën, grijpt naar zijn hoofd en kreunt van de pijn. "Mijn hoofd... pijn... pijn..." mompelt hij. Draco hurkt voor hem neer. "Even rustig ademhalen, dan is het zo weer over" stelt hij Skye gerust.

"Wat is al die herrie" mompelt iemand aan de andere kant van de gang. Ik kijk op. "Zoë?" verbaas ik me. Ik hoor Nathan een beetje grinniken en als ik naar hem kijk, krabt hij nerveus op zijn achterhoofd. "Ze stond vanochtend om drie uur in mijn kamer en toen heb ik haar maar in de logeerkamer gelaten en nu is ze hier" is zijn geniale uitleg. Nou, ik weet niet of het nou duidelijker of een stuk vager is.

*Die avond*

Ik zit met een kop hete thee in mijn hand en in een deken gewikkeld op de bank. Ik leun tegen Adry aan die zelf ook een deken om zich heen heeft geslagen. Zoë zit ernaast. En Robyn en Nathan? Die zitten om welke reden dan ook te vechten op de andere bank. De begonnen te discussiëren over of vampiers of weerwolven sterker waren en nu zitten ze het blijkbaar uit te vechten op de bank. We zitten ondertussen een film te kijken, maar ik ben een beetje kwijt waar het over gaat omdat ik steeds om de jongens moet lachen. Adry en Zoë daarentegen, die volgen het op de voet. En ondertussen vraag ik me ook af waarom het zo lang duurt bij Skye en Draco.

RevolutionWhere stories live. Discover now