Hoofdstuk 102

4.7K 159 18
                                    

Amber POV:

'En?' Remco kijkt me verwachtingsvol aan terwijl hij de autodeur voor me openhoudt. 'Ja, ik ben aangenomen! Ik heb de stage.' Zeg ik trots als ik mijn arm om zijn nek sla. 'Ik wist het, gefeliciteerd!' Hij lacht zijn witte tanden bloot en legt zijn hand op mijn onderrug. 'Dat gaan we vieren, ik ga lekker eten voor je maken en we gaan een film kijken. Of wil je liever de stad in?' Met zijn hoofd schuin kijkt hij me aan. 'Een avond thuis met jou klinkt prima.' Ik geef hem een kus. 'Mooizo, dan gaan we.' Ik stap in en trek de deur dicht.

Opgelucht zucht ik, ik was echt zenuwachtig voor dit gesprek. Ik heb een stage bij de politie in Amsterdam! Remco rijdt ons naar de parkeergarage en samen lopen we naar mijn huis. Mijn hakken tikken op de tegels. Ik steek mijn sleutel in het slot en laat ons binnen. In mijn hal aangekomen trap ik mijn hakken uit en hang ik mijn jas op. Remco doet ook zijn sneakers uit en hangt zijn leren jasje aan de kapstok. Ik laat me zuchtend achterover vallen op mijn grote, grijze bank. Ik hoor Remco met pannen rommelen in de keuken. 'Lukt het?' Roep ik. 'Jaha! Blijf jij maar liggen.' Ik glimlach, kruip in het hoekje van de bank en zet de radio aan.

'Hoe gingen je colleges?' Vraag ik hem als hij even in de kamer staat. 'Prima, ik vind het heerlijk.' Ik glimlach trots naar hem. Remco is dol op zijn opleiding en ik heb nog nooit zo'n leergierig iemand gezien. 'Het eten is bijna klaar.' Hij verdwijnt de keuken weer in. De heerlijke geur van het eten verspreidt zich door de woonkamer en mijn maag begint te rammelen. Ik kruip van de bank en ga aan tafel zitten die Remco gedekt heeft. Hij zet het eten op tafel en schenkt mijn glas in met wijn. 'Het ziet er lekker uit. Dankjewel lieverd.' Zeg ik lief. Hij gaat tegenover me zitten en schept mijn bord vol. 'Pesto pasta! Mijn favoriet.' Ik neem mijn bord aan en begin meteen te eten. Remco grinnikt. 'Ik ben blij dat het smaakt.' 'Hmmhmm.' Mompel ik met volle mond.

'Mis je Kaj eigenlijk wel eens?' Vraagt Remco ineens. Ik kijk hem even raar aan en haal dan m'n schouders op. 'Nee, niet echt. Hoe heette jou vriendin?' 'Monica.' Mompelt hij. 'Mis je haar?' Hij schudt zijn hoofd. 'Ik vind jou leuker.' Ik bloos en glimlach. Ik leg mijn hand op die van hem. 'Ik vind jou ook leuk.' Hij lacht stralend. 'Gelukkig maar.' Als we beide ons eten op hebben besluit ik de tafel af te ruimen. 'Ik zet even mijn tas in de slaapkamer.' Zegt Remco. 'Is goed.' Hij verdwijnt uit de keuken en ik begin de tafel af te ruimen. Ik zet het vaat in de vaatwasser en doe hem aan. Als laatst haal ik een doekje over de tafel en dan vind ik het wel netjes genoeg. Ik doe het licht in de keuken uit. De gordijnen in de woonkamer doe ik dit en ik zet de lampen aan. Na een poosje komt Remco terug. 'Dat duurde lang.' Grinnik ik. 'Kom, ik heb een verrassing voor je.' Hij slaat zijn handen voor mijn ogen. 'Wat is dit?' Giechel ik. 'Wacht maar af.' Ik schuifel achter hem aan en als hij zijn handen van mijn gezicht haalt valt mijn mond open. We zijn in de badkamer en het bad is tot de rand gevuld, met heel veel schuim. Er liggen overal rozenblaadjes, er staan een fles champagne met twee glazen en overal branden kaarsjes. Het licht is uit, maar het kaarslicht geeft een gezellige, warme sfeer. Ik draai me om naar Remco en kijkt verrast. 'Wat lief en wat mooi!' 'Ik wist wel dat je het leuk zou vinden.' 'Dankjewel.' Ik geef hem een kus op zijn wang. 'Ga erin.' Lacht hij. 'Is dit alleen voor mij of, of kom jij er ook bij?' Vraag ik verlegen. 'Dat is aan jou. Ik snap het ook wel als je dat nog niet wil.' Vlinders vliegen door mijn buik. Remco is zo lief, en zo oprecht geduldig.

'Het is oké, samen is leuker dan alleen.' Giechel ik. Hij streelt door mijn haar en ik glimlach naar hem. 'Ik ga me op mijn kamer uitkleden, oké?' Hij knikt. Ik ga mijn slaapkamer in en doe de deur dicht. Ik trek mijn lange zwarte vest uit samen met het witte overhemd. De donkere broek laat ik van mijn heupen glijden en ik leg alles op mijn rommelstoel. Als ik ook mijn ondergoed uitgedaan heb trek ik mijn grijze badjas aan en doe ik mijn haar in een knot. Daarna ga ik de badkamer in, Remco zit in zijn onderbroek op de wc bril, ik grinnik. 'Kom, voordat het water koud wordt.' Ik trek hem omhoog en hij doet zijn onderbroek uit. Dan laat hij zich in het bad glijden. Ik doe mijn badjas uit en houd mijn handen bescheiden voor mijn borst. Ik stap in het bad, het warme water tintelt op mijn huid. 'Kom.' Fluistert Remco. Ik ga tussen zijn benen inzitten, met mijn rug tegen zijn buik en ik laat mijn achterhoofd tegen zijn borst zakken. Hij plaatst zijn handen op mijn buik en ik sluit mijn ogen.

'Ik, ik denk dat ik van jou houd Amber.'

She's unforgettableWhere stories live. Discover now