De afscheidsbrief

1.6K 96 67
                                    

Hoi lieve allemaal,

Als jullie dit lezen, dan ben ik er al niet meer. Wat ben ik toch egoïstisch, hé? Wel een beetje. Deze brief heeft heel lang op mijn kamer verstopt gelegen, ik dacht er al een hele tijd aan om weg te gaan, voorgoed. Maar ik kon het niet, ik kon het jullie eerst niet aandoen. Waarom heb ik dit gedaan? Ik weet het niet, of nou ja, ik weet het wel, maar het zal nooit begrepen worden. Zo ongelukkig als ik me voelde, zo blij kon ik me voordoen. Ik heb het jullie nooit verteld, het verdriet en de pijn die ik iedere dag had, want ik wou jullie er niet mee opzadelen. Ik denk dat dit beter voor mij is, ik weet dat er overal een oplossing voor is, ik zag het alleen niet meer.

Mama en papa, het spijt me heel erg. Wat hadden we een mooi gezin. Ik weet het nog goed, met zijn allen zaten we in het ziekenhuis omdat Beaudine was geboren. Trots en zielsgelukkig keek je om je heen, je had 5 gezonde kinderen op de wereld gezet. Eigenlijk 6, maar dat wisten we toen niet. Eerst werd Menno uit jullie leven gerukt, en nu ben ik gegaan. Het is nooit mijn bedoeling geweest om jullie pijn te doen, onthoud goed dat ik jullie lief heb, dat heb ik altijd gedaan en dat zal ik altijd blijven doen. Herinner mij als hoe ik was, ik zal altijd in jullie midden blijven.

Remco en Lauren, mijn lieve broer en lieve tweelingzusje. Remco, zonder jou was ik nooit zo lang sterk gebleven, dat heb jij me geleerd. Als je valt sta je op, en als je nog een keer valt, dan sta je weer op. Zo vecht je je door het onvoorspelbare leven heen. Het is me aardig gelukt, helaas niet zo lang. Het spijt me dat je je tweelingbroer en nu ook je zusje moet missen. Pas alsjeblieft goed op Lauren.
Lauren, je bent mijn wederhelft. Ik vind het jammer dat ik je zo laat heb leren kennen, we hebben veel te weinig tijd met elkaar gehad, en in die tijd hebben we veel ruzie gemaakt. Ik hoop dat je steun kan vinden bij Bas en dat je nog lang gelukkig met hem bent, dat gun ik je. Het spijt me dat we zo weinig leuke momenten hebben meegemaakt, ik zal er nog altijd zijn als je me nodig hebt.

Ella en Beaudine, mijn lieve kleine meisjes. Ik vind het jammer dat ik nooit zal zien hoe jullie groot worden, mooi en slim worden, verkering krijgen, studeren, trouwen.. Ik zal het allemaal missen. Maar ik heb het me voorgesteld, en daar moet ik het mee doen. Luister alsjeblieft goed naar papa en mama, zij weten wat goed voor jullie is. Het spijt me dat ik er niet voor jullie kan zijn als jullie boos zijn op mama of papa, of wanneer jullie je eerste gebroken hart hebben. Mijn lieve meisjes, maak het beste van jullie mooie leven

Noor en Amber, jullie waren mijn beste vriendinnetjes, en dat zullen jullie altijd blijven. Ik hoop dat jullie niet lang boos op me zijn, het is beter zo. Noor, je bent mooi, sterk, sexy, slim en grappig, laat dat de rest van de wereld zien. Geniet van het leven met je leuke vriendje, wordt de beste dokter die je kan zijn en wees er voor je moeder nu het nog kan. Het spijt me dat we niet meer samen naar de The holiday kunnen kijken en elkaars kleding kunnen uitwisselen, ik heb van je gehouden als mijn zusje.
Amber, ook de momenten met jou heb ik gekoesterd. Met je gekke complimenten en je spontane acties. Wordt alsjeblieft de beste moeder voor mijn broer zijn kinderen en vertel ze over me, vertel hoe geweldig ik jullie vind. Het spijt me dat ik er niet bij kan zijn als je weer een echo hebt, of als je een oppas nodig hebt wanneer je een avondje alleen wil zijn met Remco, ik hoop dat Lauren dit voor je kan doen. Je bent de beste, in alles wat je doet.

Dioni, Kaj, Jai en Cassius, de beste maatjes die ik me voor kon stellen. Dioni, je was er altijd op die momenten waarop ik het einde van de tunnel niet meer zag, je was er om me te omarmen, en om me te laten lachen. Het spijt me dat ik je zo in de steek laat, je moet genieten van het leven en van je vriendinnetje, zorg alsjeblieft goed voor haar.
Kaj, mijn lieve, lieve beste vriend. Soms waren we verliefd, en soms ook niet. Geloof me, ik heb ooit wel voor je gevoeld. Liefde, maar ook woede. Het spijt me dat ik het tweede meisje ben die je door de dood in de steek laat, ik hoop dat dit niet vaker zal gebeuren. Ik hou ontzettend veel van je, van je goede raad en je knappe kop, je drankjes en je sigaretten, van alles.
Jai, privé clown, speel alsjeblieft onze liedjes af wanneer ik begraven word. Herinner mij als diegene die dol was op zingen, ik hield er van dat we dat samen deden. Het spijt me dat dat nooit meer kan, maak iets van het leven, gebruik je talent.
Cassius, voor jou geldt hetzelfde. Je zit vol talent, haal dit eruit en doe er wat mee. Je bent een zorgzaam persoon, ik ben je ook dankbaar voor alle keren dat je er voor mijn zusje was. Het spijt me dat ik dit niet persoonlijk kan zeggen. Zorg alsjeblieft nog een beetje voor haar, daar waar het kan.

Saar, Olivia en Isabeau, ik ken jullie nog maar kort.. Het spijt me Saar, dat ik zo ben vertrokken. Ik zag het wel voor me, jij en ik in het hartje van Amsterdam. Veel leren, maar ook veel lol maken. Ik hoop dat Samuel je gelukkig kan maken, ik kan het nu met rust laten, het is de liefste jongen op deze hele wereld. Olivia en Isabeau, lieve gekke meisjes, wat heb ik toch om jullie kunnen lachen. Altijd blij en vrolijk en vol ideeën. Het spijt me dat we het nooit meer zo gezellig kunnen hebben, haal het mooiste uit jullie leventjes.

Alex, mijn vriendje.. Ik heb de tijd van mijn leven met je gehad op de Bahama's, van de dolfijnen kijken tot het skinny dippen, het surfen en de tapa's. Het was perfect, misschien wel iets té mooi om waar te zijn. Toch bleef ik aan je denken, ik voelde zoveel. Je bent lief, grappig, ondeugend en aantrekkelijk. Ik hoop dat je niet boos op me bent, en het spijt me dat ik ons laatste intieme moment verpest heb. Ik heb je lief.

Samuel, je bent en blijft mijn wereld. Nog nooit heb ik zoveel van iemand geleerd, van iemand gehouden en van iemand genoten. Avonden bij je ouders thuis, dagenlang in bed, op het strand en nachten in de club. Altijd samen, jij en ik. Ook elkaars fouten hebben we achter ons gelaten, en dat was soms moeilijk. Maar we kwamen altijd weer bij elkaar, en ik denk dat dat zeker iets betekent. Ik weet niet of het juist was om uit elkaar te gaan, en ik zal het ook nooit weten. Jij misschien wel, maar dat is nu te laat. Ik hoop dat je verliefd wordt op Saar, ze is een goed meisje voor je. Het spijt me dat we nooit normaal meer met elkaar hebben kunnen praten, er zijn nog zoveel vragen. Maar lieve Samuel, ik wil je bedanken voor alles, je hebt me altijd onvoorwaardelijk gesteund en ik weet niet hoe ik dat goed kan maken. Ik hoop dat jij ook zo over mij denkt. Ik hou, zielsveel van je, if it's meant to be, it will be.

Dag lieve allemaal,
Herinner mij zoals ik was,
Gewoon Giorgina.
Heel veel liefs, mij

She's unforgettableWhere stories live. Discover now