Hoofdstuk 106

3.2K 140 8
                                    

Amber POV:

'En een ijsthee, alstublieft mevrouw en eet smakelijk.' Ik zet het glas op de tafel en wandel door de klapdeuren weer naar achteren. 'Goed gewerkt Amber, je bent vrij voor vandaag.' Ik zucht opgelucht. 'Thanks Boris, tot morgen!' Ik knoop mijn schort van Bagels & Beans los en prop hem in mijn tas. Ik trek mijn jas en en verlaat het broodhuis.

'Liefje!' Roep ik blij als Remco voor de deur staat te wachten. 'Hey mooierd.' Hij gaat met zijn handen door mijn haar en drukt een liefdevolle kus op mijn lippen. Hand in hand lopen we naar de Albert Heijn om wat boodschappen te halen. 'Hoe was het op je werk?' 'Oh, prima. De standaard drukke zaterdag met enorm veel toeristen.' Zeg ik terwijl ik een fles rosé in het mandje stop. 'Klinkt goed.' 'Wat heb jij gedaan?' 'Ik heb gesport, ben met school bezig geweest en ben bij mijn zusjes geweest.' 'Ohhhh, Beaudine.' Zucht ik liefdevol. Ik ben dol op dat kleine meisje. Remco grijnst. 'Leuk hé.' Hij legt een zak chips in het mandje. 'Ik ben verliefd op haar.' Remco trekt een pruillip. 'Maar ik dan?' Ik pak lachend een doosje zalm uit de koeling en druk dan een kus op zijn lippen. 'Ik ben nog véél verliefder op jou.' Hij lacht naar me.

'Even met de pin betalen graag.' de medewerker knikt en ik betaal de boodschappen. Remco draagt de volle tas naar huis. Thuis aangekomen zet hij hem in de keuken neer. Ik trek mijn jas en schoenen uit en rek me uit. 'Zullen we vanavond naar de bioscoop?' Vraagt Remco me terwijl ik de boodschappen inruim. 'Gezellig.' Giechel ik. Hij komt tegenover me staan en ik neem even de tijd om hem te bekijken. Hij draagt een zwarte broek en een lichtgrijs shirt van Abercrombie. Zijn haren zitten verstopt onder zijn pet. Hij kijkt me nieuwsgierig aan. 'Wat?' Vraagt hij. 'Niks. Ik vind het leuk om naar je te kijken.' 'Hmm.' Grijnst hij. Hij gaat tegen me aanstaan en speelt met een lok die in mijn gezicht hangt. 'Knapperd.' Fluistert hij. Ik glimlach en leg mijn handen op zijn wangen. Hij geeft me een kus.

'Ik heb pizza voor vanavond.' Ik pak 2 pizza's uit de vriezer en zet de oven aan. 'Wil jij ze er zo even indoen? Ik ga even onder de douche.' 'Oui oui madame.' Lacht hij. Lachend ga ik mijn slaapkamer in. Ik trek mijn werk kleding uit, pak mijn badjas en ga naar de badkamer. Daar kleed ik me helemaal uit en stap ik onder de warme douche. Ik was mijn lichaam en mijn haren snel en droog me daarna af. Ik smeer mezelf in met body lotion, en trek mijn badjas weer aan. Ik haal een borstel door mijn natte haar en glip dan mijn slaapkamer weer in. Ik trek lichtroze lingerie aan en pak een donkerblauw jurkje met lange mouwen om aan te trekken.  Ik ga snel met mascara over mijn wimpers, ruim de rommel in mijn kamer op en ga dan weer naar de keuken. Remco heeft de pizza's er net uit gehaald en op tafel gezet. 'Wat ben je toch mooi altijd.' Zegt hij als hij tegenover me gaat zitten. 'Dankje.' Zeg ik met volle mond. 'Eet smakelijk.' Lacht hij. Als we beide onze pizza ophebben en we samen een toetje zitten te eten kijkt hij me aan. 'Wat is er?' Vraag ik. Ik sta op om de lepels in de vaatwasser te doen en het lege bakje weg te gooien. Daarna plof ik weer naast hem op de bank. 'Weet niet, eigenlijk. Of, nouja, niet hoe ik het moet zeggen, of er over moet beginnen. En of je daar op zit te wachten.' Ik kijk hem niet begrijpend aan.

'Je mag het gewoon zeggen Rem.' 'Nou, denk je ook nog wel eens aan Daan lieverd? Ik, ik ben er benieuwd naar, begrijp je?' Kippenvel verspreidt zich over mijn arm bij het horen van de naam Daan. 'Waarom wil je daar over praten?' Vraag ik zacht. 'Je moet het onder ogen komen en er open over zijn tegen mij Amber, en dat kan ook gewoon.' 'Dat vind ik lastig.' 'I know.' Hij streelt met zijn vinger over de rug van mijn hand. 'Ik weet niet, ik ben er niet meer elke dag mee bezig. Maar soms, soms word ik er wel aan herinnert. Ik wou dat ik nooit verliefd op hem was geworden.' Een traan biggelt over mijn wang. Emotioneel wordt het me al snel teveel als het over Daan gaat. 'Dat kun je niet meer veranderen. Hey, popje. Kom eens.' Hij trekt me tegen zich aan veegt de traan van mijn wang. 'Ik wil het gewoon vergeten. Soms word ik wakker omdat ik droomde dat hij hier thuis was en dan voelde ik gewoon zijn handen op me.' Huil ik. 'Ja en dat komt omdat je niet weet hoe het is om aangeraakt te worden door iemand waarvan je houdt, en die ook van jou houdt.' Ik haal mijn neus op en veeg de mascara onder mijn ogen weg. 'En dat ben ik.' Zegt hij zacht. Ik knijp in zijn hand. 'Ik vertrouw je.' Ik leg mijn hoofd in zijn schoot en kijk hem aan. 'Goedzo, ik ga je niet in de steek laten, niet zoals Daan en niet zoals Kaj. Dat beloof ik.' 'Weet ik. Dankjewel.' Hij glimlacht. 'Niet verdrietig zijn hé.' Ik schud mijn hoofd en kom weer overeind. 'Jij bent het beste vriendje in de wereld.' Giechel ik. 'En jij het liefste vriendinnetje. En nu gaan we, want anders missen we de film!'

She's unforgettableWhere stories live. Discover now