Hoofdstuk 145

1.8K 83 13
                                    

Giorgina POV:

'Hartelijk bedankt, heeft het gesmaakt?' Ik glimlach naar de blonde vrouw tegenover me. 'Ja zeker, we wouden graag even afrekenen.' 'Komt u verder.' Ik loop voor het paar uit en toets mijn code in op de kassa. '95 euro en 50 cent alstublieft!' Ze overhandigt me 2 briefjes van €50. 'Houd de rest maar.' Zegt ze glimlachend. 'Dank u wel! Hopelijk tot een volgende keer.' Reageer ik enthousiast. Ze zwaait nog even voordat ze haar hand in die van haar echtgenote vouwt. Ik glimlach voor de laatste keer en stop het geld in de kassa. Als het paar het restaurant verlaten heeft is het leeg. Eindelijk.

Ik laat me zuchtend op een stoel zakken. 'Jemig, het was zó druk!' Roep ik uit. 'Een goed begin is het halve werk.' Grijnst papa die het geld uit de kassalade haalt. 'Maar een goed begin is maar de helft.' Merkt Remco lachend op. Ik schud lachend mijn hoofd en help Remco om de tafels af te ruimen. De vieze vaat schuif ik naar de keuken waar de keukenhulp het in de vaatwasser zet. Ik haal een doekje over de tafels en schuif samen met mama de stoelen weer aan. Als ik op de klok kijk is het bijna elf uur. 'Rem, wijntje?' Vraag ik hem. 'Ja, lekker.' 'Ik ga naar huis hoor, blijf niet te lang hangen hé!' Roept mama vanuit de uitgang. 'Trusten!'

'Ik ga ook jongens, maar blijf nog even lekker zitten als jullie dat willen. Zolang jullie maar niks slopen.' Grijnst papa. Hij aait over mijn hoofd en drukt een kus op mijn wang. 'Thanks pap, slaap lekker.' 'Slaap lekker jongens, de deur wel op slot doen!' 'Ja-ha!' Roep ik. Dan valt de deur met een klap dicht.

'Zullen we een paar mensen uitnodigen?' Vraagt Remco als ook de keukenhulp weg is. 'Kom op Gina, het is zaterdag!' 'Wie dan?' Vraag ik hem terwijl ik nog een slok wijn neem. 'Gewoon, Samuel, Amber, Dioni enzovoort.' Ik wrijf over mijn voorhoofd. Aan de ene kant verlang ik naar mijn bed na een hele avond werken, maar aan de andere kant klinkt een klein feestje niet slecht. 'Jij belt Amber, ik bel Samuel.' Grijns ik.

Ik houd de achterdeur open en laat iedereen binnen. 'Prachtig hier zeg! Je ouders hebben het goed voor elkaar.' Zegt Amber als ze eens rondkijkt. Als iedereen binnen is doe ik de deur dicht en draai ik hem voor de zekerheid op slot. 'Kom verder.' We lopen met zijn allen de keuken door en ik wijs de kapstok aan. Dan gaan we met z'n allen naar de grote tafel waar Remco zit. 'Ga zitten, ik zal wat glazen en een paar flessen wijn halen.' Remco staat op en verdwijnt richting de koeling. Samuel, Dioni, Lauren, Jai, Jasha, Cassius, Amber en zelfs Kaj en Noor zijn er. Inmiddels kan Noor leven met het feit dat ze vervangen is door Lauren. Ik zet de radio aan en draai aan de knop van de lamp voor meer licht. Ik plof naast Noor op een stoel. 'Heb je al een moment rust gehad? Je hebt je werk kleding zelfs nog aan!' Lacht ze. Ik schud lachend mijn hoofd. 'Het was zo druk, ik kan nu pas weer normaal ademen.' Ik sta op en knoop mijn zwarte schort los. Ik trek het zwarte T-shirt met een diepe V-hals ook uit en vouw het op. Ik draag zwarte clarks, een zwarte broek en een zwart hemdje met spaghetti bandjes en mijn haar zit in een warrige vlecht. 'Ik had hier niet op gerekend, excuseer me voor de outfit.' 'Zo ben je nog steeds sexy!' Reageert Samuel die zijn armen om mijn nek slaat en een kus in mijn hals drukt. Ik glimlach en draai me om hem aan te kijken. Hij gaat naast me zitten. Remco komt terug met glazen en een doos met flessen wijn. Hij schenkt voor iedereen een glas in en gaat naast Amber zitten die hem verliefd aankijkt.

6 flessen wijn verder staat iedereen om de tafel voor een spelletje beer pong, alleen wordt er vodka gebruikt in plaats van bier. Alleen Kaj zit stilletjes aan de grote tafel. Ik pak mijn glas en loop op hem af. 'Even kletsen?' Vraag ik, wijzend naar de keuken. Hij knikt dankbaar en loopt achter me aan. De klapdeur slaat achter ons dicht en mijn ogen moeten wennen aan het felle licht. Ik ga op het aanrecht zitten waar Kaj met zijn zij tegen aan leunt. 'Hoe voel je je?' Vraag ik terwijl ik mijn veter opnieuw strik. Hij haalt zijn schouders op. 'Ik weet het niet. Leeg. Stil. Radeloos. Ongelukkig.' Ik glimlach uit medelijden. 'Je hield echt van haar, hé?' Hij knikt enkel. 'Hoe rot ik het ook vond voor Amber, Ilayda was echt, anders. Perfect, voor mij. En nu ben ik haar kwijt.' Zijn onderlip trilt. Ik leg mijn hand op die van hem. Hij kijkt me even aan terwijl er een traan over zijn wang glijdt. 'Het spijt me dat we haar nooit een kans hebben gegeven.' 'Ach, ik snap het wel.' Antwoordt hij. 'Ik ben allang blij dat ik jou terug heb als beste vriendin.' 'Het is wel goed. Je hebt zoveel gemist.' 'I know right.' Glimlacht hij. 'Hoe gaat het, met Samuel?' 'Nog altijd het beste wat mij ooit overkomen is.' Reageer ik met een glimlach. 'Ik had het niet anders verwacht. Ik zie hem nog voor me, dood en dood zenuwachtig om je een keer uit te nodigen. Ik weet het zeker, toen was hij al verliefd.' Beide beginnen we te lachen. 'Ik háátte hem.' 'Hij haalt het slechtste en het beste in je naar boven.' Zegt Kaj met een knipoog. Ik spring van het aanrecht en omhels hem. 'Op een dag, komt het goed.' 'I know, dankjewel.' Ik laat hem los en pak mijn glas weer. 'Ik denk dat ik maar weer naar huis ga.' Zegt hij als we weer terug het restaurant in lopen. Ik knik. 'Ik snap het.' Noor staat op. 'Ik loop met je mee. Kan ik bij jullie logeren Kaj? Er gaan geen treinen meer.' 'Ja tuurlijk.' Reageert hij lief. 'Leuk dat jullie er waren.' Ik geef Noor een knuffel en druk een kus op Kaj zijn wang. 'Welterusten.'

Ik sla het glas vodka achterover en moet lachen om Cassius zijn moves. Ik verstap me en struikel, gelukkig vangt Samuel me op tijd op. 'Look who we got here.' Grijnst hij. Ik leun tegen hem aan  en sla mijn armen om zijn nek. 'Ik kan ook weer weggaan?' Vraag ik hem plagend. Hij legt zijn arm om mijn middel. 'Nah.' Lachend druk ik mijn lippen op die van hem om hem te zoenen. 'I really like you when you're this drunk.' Grijnst hij als ik met mijn hand onder zijn shirt ga om over zijn buik te kriebelen. 'Is dat zo?' Ik kijk hem met een schuin gezicht aan. 'Hmm.' Mompelt hij lachend. 'Ik ben zo g..' Ik stop mezelf onmiddellijk als ik door heb wat ik daadwerkelijk wou gaan zeggen. Mijn wangen kleuren rood.

Ik heb echt teveel gedronken.

'Wat zou je zeggen?' Samuel kijkt me aan. 'Niks.' 'Wel!' Reageert hij plagend, wetend wat ik wou zeggen. 'Dirty girl!' 'Samuel! Stop.' Roep ik blozend. 'Je bent bijna net zo erg als ik.' Fluistert hij. Ik geef hem lachend een duw. 'Stop!' 'Het spijt me. I love you baby.'

She's unforgettableTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang