4

4.8K 207 11
                                    

  "Nekem nem kell, hogy

enyém legyen: legyen - éskapjak belőle. " Fodor Ákos

Harry

Rég nem követtem el olyan amatőr hibát, hogy bárki is lássa az aznapi bizniszem. Mondjuk új volt a környék, jó pár éve elmentem ebből a városból és akkor még nem volt itt ez a hely, de muszáj volt itt is feltalálnom magam, és mivel épp a Romban volt dolgom gondoltam két legyet ütök egy csapásra.
Mint mostanra tudom: Clarissa, nem tűnt túl meglepettnek. Mikor eddig megesett, hogy egy nő rajta kapott elég rajtuk látnom a kisebb rémültésget és elég nekik pár félmosoly és kacsintás, máris biztosra tudom, hogy nem kapnak egyből a telefonjukhoz. Férfiaknál elég a fenyegetés, a nőkre egyszerűen nem szeretek ráijeszteni. Nem mintha annyira félnék a zsaruktól, mindössze a hátam közepére sem kívánnék most egy magánnyomozót aki figyeli minden lépésem. 
Azt sem kívántam a hátam közepére, hogy bemenjek hozzá bájcsevegni, de nem tűnt túl biztosnak, hogy nem köp. Biztosra kellett mennem, hiszen új a város, újak a zsaruk, a helyek. Ki kell tapasztalnom a dolgokat még. Persze csak óvatosan.

Kicsit felkeltette az érdeklődésem az a csaj, vagyis Clarissa ma, mikor megláttam őt a pulton ülve olvasni az üres helyen. Eszembe is jutott, hogy tegnap is láttam őt a pult mögött, de akkor nem nagyon figyeltem fel rá. Viszont abban, ahogy lazán ült ott a könyvét szorongatva, a bő és laza pulóverében másnak tűnt, valahogy nem számítottam erre tőle.

Aztán később, a bárban már este arra sem számítottam, ahogy beszélt hozzám. Az volt megszokva hogy ismerem a nőket. A rezdüléseikből meg tudom mondani, ha zavarban vannak, felszabadultak vagy épp be vannak indulva. Viszont Clarissa meglepett. Egyik pillanatról a másikra váltott a csendes zavarba jött csajról a nagyszájúvá, aki a szemét forgatta rám és már már megvető tekintetekkel illetett amint olyat hallott tőlem ami nem tetszett neki. Hogy tetszett-e? Nem. Jobb szeretem az olyan nőket, akik hallgatagabbak és könnyebb őket kezelni. Az olyan nők mint ő csak feleslegesen sokat beszélnek és nekem egyszerűen nincs türelmem hozzájuk. Éppen ezért is léptem le és hagytam a francba a gondolatot is, hogy feljelent. Inkább majd megbeszélem a magánnyomozóval mint vele, lehet könnyebben lesz úgy. Még úgy is könnyebbnek gondoltam azt, hogy elszívtam előtte egy marihuánás cigit, hogy egyszerűbben menjen dolog. Hát nem ment.

- Csá, mizu? Hova ilyen sietősen? - nyújtotta Zayn a kezét egy pacsira, amivel elállta az utam, mikor a hely előtt összefutottam vele. Zaynnel már nem is számolom az éveket mióta jó barátom. Többek között azért is jöttem vissza ebbe a városba, mert ők itt voltak. Olaszország jó buli volt, sok kapcsolatot alakítottam ki, de mostanra úgy voltam vele visszatérek kicsit, aztán majd kiderül merre tovább.

- Semmi, haza. Csak felhúztak - ingattam a fejem és a kezem a hajamba simítottam, hogy eltúrjam azt az arcomból.

- Agh Styles, te mindig feszült vagy - ingatta a fejét. Nos, sok a gondom és a dolgom, mindig ezer felé áll a fejem. - Most épp ki a szenvedő alany? - poénkodott tovább Zayn, kezdett ő is vékony cérnán táncolni, bár ő tudta, hogy neki rohadt sok kéne ahhoz, hogy az a cérna elszakadjon, mert olyan volt mint egy idegesítő öcs néha.

- A pultos csaj - intettem magam mögé. Láttam Zaynen ahogy a szemei egyből elkerekedtek.

- Clarissa? Bro, ő a legegyszerűbb csaj akivel valaha találkoztam. Lehet vele poénkodni, beszélgetni, tök jó arc. Szerintem összekevered valakivel.

Torn / TörésWhere stories live. Discover now