17

4K 200 8
                                    

"Ha megszeretlek, kopogtatás
nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig
elkerülnél." József Attila

- Hölgyem - intett Harry az ajtó felé, miután kinyitotta azt.

A magassarkúm már a kezemben pihent. Egyszerűen levettem, amint beléptünk az épületbe és már a lift felé is inkább mezítláb mentem, mert sajgott a lábam. Magassarkú - soha többet.
Az ide vezető út egészen nyugalmasan telt. Szólt a zene a háttérben, s Harry a vezetésre koncentrált, míg én csak kifelé néztem. Hála istennek nem száguldozott, biztos elhánytam volna magam, ha úgy tesz.
Amint beléptünk a lakásba egy kisebb folyosó fogadott. Annak fekete kis asztalára Harry letette a kulcsokat, majd velem az oldalán a lakás belseje felé sétált. Olyan volt a lakás, mint egy hotel. Tökéletesen berendezett, néhol még dekorok is voltak a polcon. A fő szín egyértelműen fekete, fehér és szürke volt. Sehol semmi extra szín, ami nem lepett meg túlzottan, hiszen őszintén, ha én most elköltöznék otthonról a teljes lakásom minden bútora fekete lenne kivétel nélkül. Nekem is ilyen stílusom van, ebben hasonlítottunk. Ugyanakkor még így részegen is furcsálltam, hogy sehol semmi személyes dolog, dísz vagy bármi.

- Nekem jó a kanapén is - mondtam.

- Te alszol a hálóban én itt, gyere - intett a fejével és nem terveztem tovább akadékoskodni, hanem inkább csendben követtem. Nem tűnt úgy, hogy esélyem lenne őt meggyőzni.

A hálószobája ugyan olyan volt, mint a nappali. Szép lakás, szép dekorral. Minimalista, modern, de biztos voltam benne, hogy nem Harry rendezte be. Egy férfi sem kezdene el elefánt díszt venni magának a polcra. Esélytelen.
A hálószoba és fürdőszoba egyterű volt. A nagy franciaágy mögött volt egy fal, közepén neonfénnyel megvilágított üveggel. A falat két oldalt meg lehetett kerülni és látszott, hogy ott van a fürdő. Tetszik mikor a fürdő és a háló egy térben van, kicsit más. A szememnek kisebb megnyugvás volt, mikor Harry a telefonnal a kezében a lámpa fényét átállította sötét kékre, így már nem világított olyan nagyon.
Huha, hangulatos. Ha pirosra állította volna lehet még többet is gondoltam volna a dologhoz, de így nem.

- Szép lakás - mondtam, miközben felé fordultam és láttam, ahogy épp kinyitja az ajtót, ami a hálóból nyílott és belép oda. Oh, szóval gardróbja is van. Menő.

- Köszönöm - válaszolta. A magassarkút közben letettem a földre az ágy széléhez és leültem a matracra. Kifejezetten puhának és kényelmesnek tűnt az ágya amellett, hogy hatalmas volt. Szinte hívogatta a testem. Lehúztam a vállamról a bőrkabátját is, amit szintén letettem magam mellé és onnan figyeltem, ahogy kijön a gardróbból. Kezében egy póló, egy alsónadrág és egy szürke melegítő pihent.

- Köszönöm - fogadtam el a kezéből.

- Ha bármi baj van a nappaliban vagyok - mondta, mire csak el halvány mosollyal bólintottam. Már csak csendben figyeltem a távolodó magas alakját egészen addig, míg be nem zárta maga mögött az ajtót és egyedül nem hagyott.

Normál esetben most kezdődne az, hogy túl gondolom az egészet és kényelmetlenül érzem magam, amiért itt vagyok, de túlságosan forgott velem a világ és túl ködös volt ahhoz az agyam, hogy ezt most megtegyem. Így egyszerűen ledobtam magamról a kék ruhát, és felvettem a Harry alsónadrágját és pólóját. A combom közepéig ért, így a melegítőt csak letettem az ágy oldalára és nem vettem fel. Nem tudok aludni, ha melegem van és úgy gondoltam kényelmesebb nélküle. Amint a hátam érintkezett a matraccal és a takarót magamra húztam egy teljes nyugodtság futott végig a testemen.
Hú, tényleg nagyon kényelmes az ágya.

Torn / TörésWhere stories live. Discover now