18

4.2K 201 6
                                    

"Egy pillanat volt az egész
s most mégis vezekelni kéne,
káromkodni, dühöngeni,
tiporni, ölni,
téged, magamat,
mindent,
mert ez az egy pillanat is
elég volt,
hogy gondolatban
megtegyek minden
becstelenséget kedvedért." Szabó Lőrinc



- És eddig miért nem meséltél róla? Majd egy éve ismered már és egyszer sem említetted - ráncolta a szemöldökét anya.

Épp a belvárosban voltunk egy kávézóban, a szülinapom után két nappal. Első nap otthon feküdtem, a plafont bámultam és próbáltam kipihenni a hülye estémet, aztán következő nap rávettem magam, hogy muszáj beavatnom anyát, mert nem szeretek nekik hazudni. Egyelőre ott tartottam a sztoriban, hogy van egy helyes srác, aki Zaynék haverja és nála voltam akkor este. Igazából ha egy random pasival lett volna egyéjszakás kalandom is elmondanám anyának, még akkor is, ha tudom hogy ítélkezne felettem miatta, de még mindig úgy vagyok vele, hogy inkább őszinte vagyok.

- Mert nem feltétlen... ajj anya, nem tudom hogy mondjam - sóhajtottam és inkább a teámra pillantottam, ami ott pihent előttem az asztalon. Néha megfordult a fejemben miért járok állandóan kávézóba ha nem kávézok, bár igazából mindenki más körülöttem szereti, így én általában csak sodródok és itt kötök ki. Nekem tök mindegy hol iszom kólát vagy teát, vagy ami épp van.

- Mégis mire kéne most számítsak? - ráncolta a szemöldökét, miközben a szőke hajába túrt. Most elmondjam, hogy egy drogokkal foglalkozik és bunkó néha, ami kicsit piros zászló vagy mondjam, hogy egy tetovált rossz fiú, de néha kedves? Mind a kettő opció igaz.
Kicsit rossz fiús a külseje - mondtam. Hú, micsoda magyarázat.. gratulálok Clarissa.

- Csak annak néz ki vagy az is? - kérdezte már gyanakodva anya, túl sokat kerülgettem a dolgot.

- Az is - válaszoltam őszintén.

- Hmm - bólintott. Nem tudtam pontosan mi lehet a fejében és hogy nála a rossz fiú mit is takar pontosan. - Nézd, felnőtt ember vagy. Azt csinálsz amit akarsz, de legyél észnél és ne vegye el az eszed az, ha egy férfinek jó a beszélőkéje.

- Nem veszi, nem is arról beszélek most, hogy érzéseim vannak felé vagy bármi. Csak jóban vagyunk és egyszerűen el akartam mondani legalább így nagyjából ki ő, hogy ne kelljen a Harry névnél mindig értetlenül néznetek, hiszen még sosem említettem azelőtt - magyaráztam.
Nem azért beszéltem most róla, mert engedélyt kértem. Huszonöt évesen érdekes lenne, viszont ugyan úgy ahogy meséltem róla Serenának vagy Miának, úgy akartam neki is megemlíteni.

- Értem, örülök is - bólintott. - És legalább jóképű ez a rossz fiú? - mosolyodott el.

- Eléggé - nevettem fel. - Mindig a hideg arcát mutatja mindenkinek, de van kedves és mosolygós oldala is. Nem tudok sokat róla, mert nem nagyon szeret megnyílni embereknek.

- Idevalósi? Milyen családból jön?

- Itt nőtt fel azt tudom, Zaynnel gyerekkoruk óta ismerik egymást. A családját még sosem említette. Egyedül lakik itt a belvárosban - mondtam. Így, hogy anya említette el is gondolkodtam, hogy az apa, anya, vagy család szó soha nem hagyta még el a száját, sem pozitív, sem negatív értelemben. Én sokat beszélek neki a családomról is, gyakran szóba jönnek, de az övé soha.

Torn / TörésDär berättelser lever. Upptäck nu