> 6 <

3K 68 0
                                    

V posteli se zdržíme asi hodinu. Společně se pak i vysprchujeme a vydáme se do kuchyně, abych si konečně uvařila něco k jídlu. Už mám fakt hlad.

Připravím si všechny potřebné ingredience na špagety a pokusím se dát do vaření. Darren stojí opřený o ostrůvek a nespouští ze mě oči. Mám na sobě jen kalhotky a delší triko.

Vyndám hrnec na špagety, napustím do něj vodu, přidám sůl a trošku oleje, aby se špagety neslepily. Zapnu dvě plotny na větší postavím hrnec a na tu menší pánev. Do pánve naliji malinko oleje. Pak se snažím oloupat a nakrájet cibuli.

Ale copak to jde, když se na vás neustále upírá pohled kluk, kterého jste ještě před chvílí uspokojovala? No, přiznejme si to. Nejde. ... Soustřeď se!

„Tak fajn," řeknu si pro sebe. Jde se na to.

Dokrájímcibuli a dám ji z prkénka na pánev. Vezmu vařečku, jemně prskající cibulizamíchám a vařečku nechám v pánvi. Vezmu maso, položím ho do mísy a okořením

Neustále na sobě cítím jeho pohled. Rozklepou se mi kolena. Jsem tak vzrušená... ale hladová. Asi to poznal, protože se zasměje. Slyším, jak se odlepí od ostrůvku. Jeho kroky se rozléhají místností, jako když bije zvon.

Jedna, dva ....

Zatají se mi dech, když jeho teplé paže ovinou můj pas. Přimáčkne si mě k hrudi. Cítím na zádech každý jeho nádech. Nedýchám. Nemůžu. Upustím nádobku s pepřem na linku. Přilepí se mi rty zezadu na krk. Líbá tak dokonale. O bože! Ať tohle nikdy neskončí. Unikne mi sten, snad bychom takhle zůstali věčně, ale ucítím najednou spáleninu.

„Pust mě!" vyjeknu. Prudce se vymaním z jeho sevření a rychle zamíchám cibuli. Slyším, jak se za mnou chichotá. „Nevím, co je tady k smíchu," zamračím se. Podívá se na mě, je na něm vidět, jak moc se snaží nerozesmát: „Všechno, zlato." Nijak to nekomentuju.

Vezmu misku s okořeněným mletým masem a vyklopím ho na pánev. Zasyčí to. Kouknu na hrnec se špagetami. Voda už se vaří, popadnu špagety a naberu jich hrst. Ty pak rozlomím a dám opatrně do vody. Vařečkou ty neposlušné zastrčím do vroucí vody, aby se celé ponořily. Když je hotovo, položím na hrnec poklici, ale samozřejmě tak, aby mohla ven utíkat pára. Zamíchám na pánvi maso a ochutnám.

Na prkénku si nakrájím rajčata, papriky a olivy a přidám je k masu. „Jsi děsně sexy, když vaříš," ozve se za mnou. Usměju se sama pro sebe: „Vážně?"

„No to si piš, že jo."

„Tak bys taky mohl být sexy a pomoct mi třeba? Pak možná bude odměna!" řeknu neurčitě. Rozšíří se mu zornice. „Na lince?" zeptá se. Dělala jsem to někdy na lince? Ne. Ale mám ráda zkoušení nových věcí. „Tady na lince," řeknu svůdně a přejedu po ní prsty: „ale až se najíme," oznámím mu. „Fajn," souhlasí ochotně.

„Dobře a teď můžeš slít ty špagety, prosím," zaúkoluju ho, obrátím se k pánvi a snažím se kořením dochutit omáčku. Darren se věnuje špagetám a hrnci. „Sakra!" zasyčí, když ho obklopí horká pára. Zasměji se: „Tak už to máš?"

„Ale jo," oznámí a hrnec položí zpátky na plotnu. Vytáhnu velkou mísu, dám do ní špagety, na ně omáčku a celé to zamíchám. Sbíhají se mi sliny jen to cítím a vidím.

Mezitím co míchám zaúkoluji Darrena: „Ještě nastrouhej parmezán." Vytáhne struhadlo a nastrouhá hromádku sýra. Já dopromíchám špagety s omáčkou a strčím mu je pod nos: „Tak můžeme jíst." Slastně začichá: „Jo! Hlavně rychle chci tvou prdelku seznámit s tou linkou. Určitě si budete rozumět," dodá a pleskne mě přes zadek. Zakroutím očima a vyndám ze skřínky dva hluboké talíře. Darren se chopí příborů.

„V lednici je pivo," oznámím mu. Prosím, ať nezboří dům! „Vážně!?" vypískne nadšeně jako malé děcko, kterému je slíben dárek, a začne tancovat přes celou kuchyň až k lednici. Prudce lednici otevře a s rachotem vyndá pivo. Hodím po něm otvírák. Pivo otevře a lokne si. Neodpustí si hlasité říhnutí. Protočím oči: „Jsi prase." Jen pokrčí rameny, klasika.

Nandám na talíře špagety a posypu je sýrem. „Hej! Našiď mě!" stěžuje si. „Tak si ho tam dej sám," řeknu mu a uvolním mu místo: „a ať na mě nějaký zbyde taky."

> <

„Máš to skvělý," pochvaluje si Darren a i já musím uznat, že se mi opravdu povedly. „Díky," řeknu potěšeně: „ale je to přece i tvoje zásluha, ne?" Usměje se: „Co je na slévání špaget a strouhání sýra?"

„Nic" odpovím. Uchechtne se. Já taky. „Jdeš v pátek na tu party k Oliverovi?" optá se. „Asi ano," odpovím. Spokojeně pokývá hlavou: „Můžu tě odvést?" Nahlas se zasměji: „A ty nebudeš pít, jo?"

„Nee to ne, budeme tam spát," mrkne na mě. Překvapeně se na něj podívám a mlčím. Dlouho. S plnou pusou se mě zeptá: „Tak co? V sobotu ráno tě zase odvezu domů."

„A co kdybychom jeli mým autem?" navrhnu. Radši budu mít s sebou auto, abych mohla kdykoli odjet. Stát se může cokoliv. „Jo klidně, ale spát tam budeš, žejo?" zeptá se, „Máme zamluvenou ložnici Oliverových rodičů." Zakuckám se: „Tys nám zamluvil pokoj!?"

„Jo?" řekne nervózně v otázce. Nevěřícně zakroutím hlavou: „Když řeknu ne, s kým tam budeš?" zeptám se jen tak. „Snad nežárlíš!" zasměje se. Povytáhnu nad tím obočí: „Já?" řeknu nevěřícně, „To ty jsi mě před chvílí přepadl v obchodě, pamatuješ?" Pokrčí rameny a omluvně sklopí oči.

„Víš co? Možná na ten mejdan půjdu s Jamesem. Líp šuká," podívám se zasněně do zdi. Pochopí: „No jo, no jo, chápu. Promiň. Vím, že ty nežárlíš," omlouvá se. „No a já zase vím, že ty ano." Ublíženě se na mě podívá a lokne si piva. Polknu sousto. Tváří se smutně, tak se mu pokusím zvednout náladu: „No dobře," uznám a zvednu se od stolu, „promiň. Ty šukáš líp," sladce se na něj usměju a zaklepu nehty na linku. Vzdychne si: „Aspoň něco,", postaví se ke mně a přilepí se na mé rty.

„Mňam, chutnáš po špagetách." Zakoulím očima: „No neříkej, jak nepravděpodobné, že?" podívám se na svůj prázdný talíř a pak zpátky na něj. „Tak co? Ta linka čeká," oznámí mi hladově. Laškovně se na něj usměju: „Tady na ostrůvku nebo tamhle?" ukážu na pracovní plochu, skousnu si ret a snažím se tvářit, jako nevinnost sama. Z očí mu šlehají blesky. Vrhne se na mě. Obtočím mu nohy okolo boků. Přisaje se na můj krk a já mu zaryji prsty do vlasů. Vzdychnu mu do ucha. Narazím zadkem do linky.

Au. Byla to docela pecka. Tohle bude tvrdý. „Oooo, Darrene!" zasténám, když zajede rukou do mých kalhotek.

> <

Svatba? Ani náhodou! ✔ [KOREKCE]Where stories live. Discover now