> 30 <

1.7K 39 0
                                    

Když dojím, jdu za ním zpět do kuchyně. Sklíčeně sedí a jí. Nevnímá mě. Uvědomím si, že moje odmítání bere až moc osobně, že jsem mu srazila sebevědomí. Zkusím s ním zapříst konverzaci. Sednu si naproti němu a začnu: „Proč mě nemáš jistou? Budeme se brát. Já ti od oltáře utéct nehodlám. Tak co se děje?"
Zvedne ke mně hlavu: „Děje se to, že si nevím rady. Myslel jsem si, že se vezmeme a odjedeme do Evropy. Tam budeme v těch horách a nebudeme si navzájem lézt do životů. Jenže jak tě poznávám, tak si uvědomuji, že tohle nechci. Chci abychom byli alespoň přátelé." Přikývnu: „To já chci ale přeci taky. Nevím, proč na mě ale tlačíš s tím sexem." Povzdychne si: „Víš jak dlouho jsem bez sexu! Už mi to leze na nervy."

Usměju se a vezmu ho za bradu, aby se mi podíval do očí: „Johne, ale já to přeci chápu. Ale já prostě náš vztah nechci postavit na sexu, prostě ne. Ty nejsi jak ti ostatní kluci na jednu noc. To jsou moje hračky, ty ne." V očích se mu zaleskne a vypadá, že nad tím přemýšlí.

„Ještě nejsme ani zasnoubení, co ti brání sbalit nějakou kočku?" zeptám se zvědavě. „Moje podělaný svědomí," uchechtne se. „Tak jednou zkus myslet na sebe a svědomí vynechej," poradím mu. „Tobě to nevadí?" zeptá se opatrně a zároveň opatrně. Vezmu jeho ruku do svých dlaní a kouknu se mu do očí: „Tak hele, jak už jsem řekla, nejsme zasnoubení, nechodíme spolu... prostě nemáme zatím žádný závazek. Takže až tady dojíš, tak tě hodím domů, tam se převlékneš a odvezu do nějakého klubu, kde si užiješ. Jané?" Překvapeně na mě koukne: „To myslíš vážně?"

„Smrtelně," usměji se na něj, "Tak jez za hodinu vyrážíme k tobě," řeknu mu a začnu poklízet kuchyň.

> <

Posadím se do Johnovy kuchyně, postaví přede mě čaj a jde se osprchovat. Já jsem na telefonu a píšu si s Darrenem. „Evelyn!" ozve se z jeho ložnice najednou, „Pojď sem, prosím!" Zvednu se a vezmu si hrnek s čajem sebou. Nakouknu do ložnice, kde stojí bezradný John v boxerkách. Bože, to jeho tělo.
Zvládla jsem to ale s kamennou tváří: „Co potřebuješ?" zeptám se. „Nevím, co si mám vzít na sebe," řekne nešťastně a rozhodí rukama. Přejdu před skříň. Chvíli se v ní přehrabuji a pak vytáhnu černé děravé džíny, bílé tílko a červeno-černou kostkovanou košili. Jako druhý outfit vytáhnu modré džíny a krátké černé triko a mikinu od Tommyho.
„Tady máš dvě varianty, ale můžu najít dal...L zmlknu, protože John si začne oblékat bílé tílko a černé džíny. Popadne košili a jde pryč z ložnice. Následuji ho do koupelny, kde se opřu se o futra a usrknu si čaje. Upravuje si vlasy. Je roztomilý, když se soustředí.

Vidím, jak se s vlasy nervózně trápí, a tak odložím hrnek na pračku, stoupnu si vedle něj a popadnu gel na vlasy. Naberu si ho do dlaní a loktem si Johna k sobě postavíme čelem, pozoruje moje pohyby a beze slova drží pod mými doteky. Upravím mu vlasy. „Hotovo," oznámím mu a umyji si ruce.

„Díky," řekne a obejme mě. Opětuji mu objetí, a tak prostě stojíme uprostřed koupelny. Čichnu k němu, necítí žádnou vůni. „Ještě se navoň," zamumlám mu do ramene. Trhne s sebou: „Úplně jsem zapomněl," pustí mě a sáhne po parfému. Já si opět vezmu hrnek s čajem a vyjdu z koupelny. Rozhlédnu se a teprve teď začnu věnovat pozornost nepořádku všude kolem mě.

„Ty chceš tu šťastlivci přivést sem?" zeptám se. „No, ano?" řekne mi a také se rozhlédne po bytě. V jeho obličeji se promítne upřímné zděšení. „Hele, mám návrh. Odvezu tě do klubu, a pak se sem vrátím, a uklidím ti tu."

„Vážně?" Na jeho blbou otázku ani neodpovím. „Už jsi připraven?" zeptám se spíše. „Jo, jo jasně. Fakt díky," řekne vděčně. Kývnu, vydám se ke dveřím a hrnek nechám ležet na botníku.

> <

Zastavím ulici od Johnova oblíbeného klubu. „Na tady máš klíče od bytu a moc ti děkuji, fakt dík," podá mi klíče a vděčně se usměje. „Prosím tě, už padej a užij si to!" řeknu mu a John se rozhoupe. Vystoupí z mé audiny a zavře dveře. Odjedu a nechám ho stát na chodníku.

> <

Odemknu dveře jeho bytu, vyzuji se a hned se vydám do komory, kde je vše na uklízení. Uklízení vypadá takto-nejprve ložnice: tam ustelu, srovnám oblečení ve skříni, vyluxuji a utřu prach
- koupelna: uklidím hygienické potřeby, utřu celou koupelnu, včetně vany a pak vytřu
- obývací pokoj: posbírám špinavá trika a kalhoty a hodím je do koše s prádlem, uklidím nepořádek typu časopisy a pak utřu prach a vyluxuji
- kuchyně: naházím nádobí do myčky a zapnu ji, utřu linku, stůl a skříňky, nakonec vytřu

„Tak, hotovo," řeknu asi po hodině a půl úklidu. Vše ještě zkontroluji a pak opustím jeho byt.
Klíče si nechám, ty co mi dal jsou náhradní. Tak a teď domů. Mohla bych si zkusit zacvičit. To koleno mě už moc nebolí.

> <

Svatba? Ani náhodou! ✔ [KOREKCE]Kde žijí příběhy. Začni objevovat