Χαμογελαστό Σκυλί (Smile Dog)

428 20 13
                                    

13/07/2018

"Smile Dog" by Unknown 

Published in: April 28, 2010

Γνωρίστηκα για πρώτη φορά από κοντά με τη Μαίρη Ε. το καλοκαίρι του 2007. Είχα κανονίσει με τον για δεκαπέντε χρόνια σύζυγό της, τον Τέρενς, να τη δω για μια συνέντευξη. Η Μαίρη είχε αρχικά συμφωνήσει, εφόσον δεν ήμουν ρεπόρτερ αλλά ένας ερασιτέχνης συγγραφέας που συγκέντρωνε πληροφορίες για μερικές εργασίες του κολεγίου και, αν όλα πήγαιναν κατ' ευχήν, μερικά διηγήματα. Προγραμματίσαμε μια συνέντευξη για ένα ιδιαίτερο σαββατοκύριακο που βρισκόμουν στο Σικάγο για άλλες δουλειές, αλλά την τελευταία στιγμή η Μαίρη άλλαξε γνώμη και κλειδώθηκε στην κρεβατοκάμαρά τους, αρνούμενη να συναντηθεί μαζί μου. Για μισή ώρα καθόμουν με τον Τέρενς έξω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, εγώ άκουγα και κρατούσα σημειώσεις ενώ αυτός προσπαθούσε άκαρπα να ηρεμήσει τη γυναίκα του.

Τα πράγματα που έλεγε η Μαίρη δεν έβγαζαν πολύ νόημα αλλά ταίριαζαν με το μοτίβο που περίμενα: παρόλο που δεν μπορούσα να τη δω, μπορούσα να καταλάβω από τη φωνή της ότι έκλαιγε, και η άρνησή της να μου μιλήσει είχε σχέση με ασυνάρτητα λόγια για τα όνειρά της - τους εφιάλτες της. Ο Τέρενς απολογήθηκε ειλικρινά όταν σταματήσαμε την άσκηση, και έκανα ότι μπορούσα για να το ξεπεράσω· θυμήθηκα ότι δεν ήμουν ένας ρεπόρτερ που έψαχνε για μια ιστορία, αλλά ένας περίεργος νέος που έψαχνε πληροφορίες. Άλλωστε, σκέφτηκα τότε, ίσως μπορούσα να βρω μια άλλη, παρόμοια υπόθεση αν ερευνούσα.

Η Μαίρη Ε. ήταν διαχειρίστρια σε ένα μικρό Σύστημα Ανακοίνωσης Ειδήσεων με έδρα το Σικάγο το 1992 όταν είδε πρώτη φορά το smile.jpg και η ζωή της άλλαξε για πάντα. Αυτή και ο Τέρενς ήταν παντρεμένοι για πέντε μόλις μήνες. Η Μαίρη ήταν μία από τα 400 άτομα που είδαν αυτή την εικόνα όταν δημοσιεύθηκε σαν υπερσύνδεσμος στο ΣΑΕ, αν και ήταν η μόνη που μίλησε ανοιχτά γι αυτή την εμπειρία. Οι υπόλοιποι έχουν παραμείνει ανώνυμοι, ή ίσως νεκροί.

Το 2005, όταν ήμουν πρώτη λυκείου, το smile.jpg μου τράβηξε αρχικά την προσοχή από το αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για φαινόμενα που σχετίζονται με το διαδίκτυο· η Μαίρη ήταν το πιο συχνά αναφερόμενο θύμα αυτού, που αποκαλούταν μερικές φορές, "Smile.dog," το ον που σύμφωνα με φήμες απεικόνιζε το smile.jpg. Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον (πέρα από τα προφανή μακάβρια στοιχεία του κυβερνο-θρύλου και την κλίση μου για τέτοια πράγματα) ήταν η απόλυτη έλλειψη πληροφοριών, σε σημείο που ο κόσμος δεν πιστεύει καν αν υπάρχει σαν κάτι παραπάνω από φήμη ή φάρσα.

Creepypastas στα ΕλληνικάWhere stories live. Discover now