Ντάμα Πίκα (Lady Spades) - Τελετουργικό (Ritual)

158 18 10
                                    

06/10/2018

*************

Το κεφάλαιο αυτό είναι ένα τελετουργικό για το οποίο συγκέντρωσα πληροφορίες από διάφορα άρθρα και πηγές στο ίντερνετ. Μία εκδοχή η οποία περιλαμβάνει 5 παίκτες υπήρχε κάποτε στο επίσημο site του creepypasta αλλά έχει διαγραφεί. Η εκδοχή που θα αναλύσω παρακάτω απαιτεί μόνο ένα άτομο και είναι η πιο επικρατούσα. Δυστυχώς μια πηγή από το Reddit η οποία μέχρι και 2 χρόνια πριν υπήρχε, δεν μπορεί να βρεθεί εφόσον ο/η χρήστης/ρια έχει αφαιρέσει το προφίλ. Η καλύτερη περιγραφή που μπορούσα να βρω είναι από ένα άρθρο, απ' όπου συνέλεξα τα περισσότερα στοιχεία. Το παρακάτω κείμενο δεν θα είναι η ακριβής μετάφραση του άρθρου, αλλά θα προσπαθήσω να το πω με δικά μου λόγια εφόσον δεν υπάρχει επίσημο creepypasta γι αυτό. Καλή ανάγνωση!

~~~~~~~~~~~~~

Πριν ξεκινήσω να αναφέρω τι περιλαμβάνει το τελετουργικό θα ήθελα πω σύντομα μερικά πράγματα για την προέλευσή του, σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Πριν ξεκινήσω να αναφέρω τι περιλαμβάνει το τελετουργικό θα ήθελα πω σύντομα μερικά πράγματα για την προέλευσή του, σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές. Το παιχνίδι αυτό φαίνεται να προήλθε από τη Ρωσία και παίζεται από εφήβους στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. 

Κάποτε, σε ένα χωριό της Ανατολικής Ευρώπης μετακόμισε μια νεαρή γυναίκα από ένα μέρος που κανείς δεν ήξερε. Ήταν αφύσικα όμορφη, με χαμόγελο που μπορούσε να λιώσει καρδιές, και φυσικά τράβηξε αμέσως την προσοχή των αντρών του χωριού. Φορούσε πάντα μαύρα και γι αυτό την αποκάλεσαν αργότερα Ντάμα Πίκα, ή Ντάμα Μπαστούνι (Lady Spades), όπως τη φιγούρα στις κάρτες. 

Η αιθέρια ομορφιά της όμως θα ήταν και η καταδίκη της. Το χωριό δεν ήταν ποτέ ξανά το ίδιο από τότε που ήρθε εκείνη. Σύντομα ξέσπασε μάχη μεταξύ των αντρών για το ποιος θα κέρδιζε ένα χαμόγελο από εκείνη. Αδέρφια στράφηκαν εναντίον αδερφών, πατεράδες εναντίον γιων, σύζυγοι εναντίων συζύγων, σαν τους μνηστήρες που ήθελαν την Πηνελόπη. Οι γυναίκες του χωριού τη μισούσαν επίσης, και τη ζήλευαν γιατί με την ομορφιά της έκλεβε την προσοχή των αντρών τους. Η τοπική κοινωνία είχε διχαστεί και έτσι οι γηραιότεροι του χωριού αποφάσισαν ότι υπήρχε μόνο μια λύση: Η γυναίκα αυτή έπρεπε να βγει από τη μέση, πριν όλο το χωριό σφαζόταν για εκείνη. Κατηγόρησαν τη γυναίκα ότι ήταν μάγισσα και πως σαγήνευε τους άντρες και τους οδηγούσε στο θάνατό τους. Πτώματα εκτέθηκαν στην πλατεία του χωριού σαν απόδειξη ότι αυτή τους είχε σκοτώσει. Τα μάτια τους έλειπαν και οι χωρικοί το εξήγησαν αυτό σαν μαύρη μαγεία που εξασκούσε αυτή η γυναίκα.

Creepypastas στα ΕλληνικάWhere stories live. Discover now