Ένα Μήλο την Ημέρα το Γιατρό τον Κάνει Πέρα

138 19 2
                                    

29/09/2018

"An Apple A Day Keeps The Doctor Away" by Unknown

Published in: April 25, 2008

~~~~~~~~~~~~~

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα;" Οι περισσότεροι υποθέτουν, χωρίς λόγο να σκεφτούν διαφορετικά, ότι είναι απλά ένα εύκολο ποιηματάκι για να θυμίζει τη σημασία της υγιεινής διατροφής στα μικρά παιδιά. Αλλά η φράση αυτή δεν ξεκίνησε σαν μια άκακη υπενθύμιση. Γεννήθηκε σε μια συνοριακή πόλη στα πρώτα χρόνια της ανακάλυψης του χρυσού, όπου το φαγητό ήταν λιγοστό και τα λεφτά ακόμα πιο λιγοστά.

Έναν Αύγουστο, όταν μια άσχημη ξηρασία είχε χτυπήσει την περιοχή, μια σειρά αιματηρών φόνων ξέσπασαν στην πόλη. Κάθε νύχτα, γινόταν διάρρηξη σε ένα σπίτι, και οποιοσδήποτε είχε δει τον εισβολέα δολοφονούταν γρήγορα και βάναυσα. Τίποτα δεν είχε κλαπεί ποτέ, εκτός από λίγο φαγητό.

Μετά από δύο εβδομάδες, ο τοπικός μπακάλης άφησε μερικά μήλα και ένα ποτήρι γάλα στην πλατεία για τη νύχτα. Τότε κρύφτηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας, ελπίζοντας να δει αν κάποιος περνούσε.

Καταπολεμώντας την κούραση, ο μπακάλης περίμενε για οποιοδήποτε σημάδι ζωής από κάτω. Ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, ανταμείφθηκε με ένα ανατριχιαστικό θέαμα· έναν άντρα να κουβαλάει μια μαύρη τσάντα γεμάτη με γυαλιστερά μεταλλικά εργαλεία και καλυμμένος από πάνω μέχρι κάτω με επιδέσμους. Σταμάτησε όταν είδε τα μήλα και το γάλα, και κοίταξε τριγύρω σαν να έψαχνε για κάποιον που ήθελε να τον σταματήσει. Γεμάτος από φόβο, ο μπακάλης έσκυψε κάτω για να μη φαίνεται, παραμένοντας κρυμμένος μέχρι να βγει ο ήλιος.

Ο παράξενος άντρας είχε πάρει μόνο ένα μήλο και δεν είχε αγγίξει καν το ποτήρι με το γάλα. Κανένα σπίτι δεν είχε διαρρηχθεί και κανένας δεν δολοφονήθηκε. Για δεκαετίες, η πόλη συνέχισε να βάζει έξω ένα ή δύο μήλα κάθε νύχτα, ακόμη και πολύ αργότερα αφότου το μήλο σταμάτησε να εξαφανίζεται.

~~~

Η αρχική ιστορία εδώ: https://www.creepypasta.com/an-apple-a-day-keeps-the-doctor-away/

Creepypastas στα ΕλληνικάΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα