Σκεπτομορφή (Tulpa)

195 18 2
                                    

10/09/2018

"Tulpa" by Unknown

Pulished in: November 17, 2012

~~~~~~~~~~~~~

Την περασμένη χρονιά πέρασα έξι μήνες συμμετέχοντας σε κάτι που μου είπαν ότι ήταν ένα ψυχολογικό πείραμα. Βρήκα μια αγγελία στην τοπική εφημερίδα όπου έψαχναν για ανθρώπους με φαντασία που ήθελαν να βγάλουν καλά λεφτά, και εφόσον ήταν η μοναδική αγγελία εκείνη την εβδομάδα για την οποία είχα κάποια προσόντα, τους τηλεφώνησα και κανονίσαμε ένα ραντεβού. Μου είπαν ότι το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να μείνω σε ένα δωμάτιο, μόνος, με αισθητήρες στο κεφάλι μου για να διαβάζουν την εγκεφαλική μου δραστηριότητα, και ενώ ήμουν εκεί θα οραματιζόμουν ένα αντίγραφο του εαυτού μου. Το αποκάλεσαν "σκεπτομορφή".

Φαινόταν αρκετά εύκολο, και συμφώνησα να το κάνω με το που μου είπαν πόσο θα πληρωνόμουν. Και την επόμενη μέρα, ξεκίνησα. Με πήγαν σε ένα απλό δωμάτιο και μου έδωσαν ένα κρεβάτι, έπειτα μου τοποθέτησαν αισθητήρες στο κεφάλι και τους συνέδεσαν σε ένα μικρό μαύρο κουτί στο πάνω στο τραπέζι δίπλα μου. Μου εξήγησαν ξανά τη διαδικασία του οραματισμού του διπλού μου, και ότι αν με έπιανε βαρεμάρα ή υπερκινητικότητα, αντί να κινηθώ γύρω γύρω, θα έπρεπε να φανταστώ το διπλό μου να κινείται γύρω γύρω, ή να μιλήσω μαζί του, και τα λοιπά. Η ιδέα ήταν να τον κρατήσω μαζί μου στο δωμάτιο για όσο χρόνο θα βρισκόμουν εκεί.

Δυσκολεύτηκα με αυτό τις πρώτες μέρες. Ήταν πιο ελεγχόμενο από οποιαδήποτε ονειροπόληση είχα κάνει πριν. Φανταζόμουν το διπλό μου για μερικά λεπτά, και μετά έχανα τη συγκέντρωσή μου. Αλλά μέχρι την τέταρτη ημέρα, μπορούσα να τον κρατήσω "παρών" και για τις έξι ώρες. Μου είπαν ότι τα πήγαινα πολύ καλά.

Τη δεύτερη εβδομάδα, μου έδωσαν ένα διαφορετικό δωμάτιο, με ηχεία στους τοίχους. Μου είπαν ότι ήθελαν να δουν εάν μπορούσα να κρατήσω τη σκεπτομορφή μαζί μου παρά τα εξωτερικά ερεθίσματα. Η μουσική ήταν ασύμφωνη, άσχημη και ενοχλητική, και έκανε τη διαδικασία λίγο παραπάνω δύσκολη, αλλά τα κατάφερα παρόλα αυτά. Την επόμενη εβδομάδα έπαιξαν ακόμη πιο ενοχλητική μουσική, τονισμένη με κραυγές, ήχους ανατροφοδότησης, κάτι που ακουγόταν σαν παλιό ρούτερ, και λαρυγγώδεις φωνές που μιλούσαν κάποια ξένη γλώσσα. Εγώ απλά γέλασα με αυτό - είχα γίνει επαγγελματίας μέχρι τότε.

Μετά από περίπου ένα μήνα, άρχισα να βαριέμαι. Για να ζωντανέψω τα πράγματα, άρχισα να αλληλεπιδρώ με το σωσία μου. Κάναμε κουβέντες, ή παίζαμε πέτρα-ψαλίδι-χαρτί, ή τον φανταζόμουν να κάνει το ζογκλέρ, ή να χορεύει break-dance, ή ό,τι μου έκανε κέφι. Ρώτησα τους ερευνητές αν η χαζομάρα μου θα επηρέαζε αρνητικά τη μελέτη τους, αλλά εκείνοι με ενθάρρυναν.

Creepypastas στα ΕλληνικάWhere stories live. Discover now