Δεν Κοιμάμαι Πια (I Don't Sleep Anymore)

147 15 3
                                    

26/10/2018

"I Don't Sleep Anymore" by Unknown

Published: July 18, 2010

*************

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την Κυριακή το βράδυ, είδα ένα όνειρο όπου ήξερα ότι ήμουν ξύπνιος. Στεκόμουν έξω από το σπίτι μου κάτω από χειμαρρώδη βροχή μέσα στη νύχτα και σκέφτηκα ότι έπρεπε να μπω μέσα ώστε να ξυπνήσω. Πλησίασα την μπροστινή πόρτα και έβαλα το χέρι μου πάνω της έτοιμος να χτυπήσω. Γνώριζα πως η επόμενη κίνησή μου θα με έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στη συνειδητότητα. Τη στιγμή που χτύπησα την πόρτα, ο γδούπος από το χτύπημα ήταν τόσο δυνατός, τόσο τρομακτικός και τόσο αληθινός που με ξύπνησε από τον ύπνο μου.

BANG BANG BANG

Πετάχτηκα αμέσως και προσπάθησα να ακούσω και για άλλους χτύπους στην πόρτα. Έκαιγα, ίδρωνα έντονα και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά, που δεν μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα στους χτύπους στην πόρτα και τον παλμό μου. Αφού ήρθα στα λογικά μου και συνειδητοποίησα ότι η πιθανότητα η πόρτα να χτυπάει ακριβώς την ίδια στιγμή με το όνειρο ήταν αρκετά χαμηλή, έπεσα πάλι για ύπνο.

Τη Δευτέρα, την επόμενη νύχτα, είδα το ίδιο όνειρο. Πάλι ακριβώς έξω από το σπίτι κάτω από τη δυνατή βροχή ξανά, κοιτώντας επίμονα προς το σπίτι. Περπάτησα αργά προς την μπροστινή πόρτα, αυτή τη φορά ήταν ανοιχτή. Μπήκα μέσα και πήγα κατευθείαν στην κουζίνα. Άνοιξα το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα και έβγαλα το μεγαλύτερο μαχαίρι που έχω. Κοίταξα την αντανάκλασή μου μέσα στη λεπίδα του μαχαιριού. 

Αν κοιτάξεις απευθείας μέσα στην αντανάκλαση των ματιών σου για αρκετή ώρα, τελικά θα θα καταλάβεις ότι κάποιος σε κοιτάζει. Ξέρεις πως είναι το είδωλό σου, αλλά για μια μόνο στιγμή, το ξεχνάς και γίνεσαι ευσυνείδητος, σαν να βρίσκεται κάποιος άλλος πίσω από τα μάτια του ειδώλου σου. Δεν χρειάστηκε να κοιτάξω το είδωλό μου μέσα από τη λεπίδα ούτε για μια στιγμή για να καταλάβω ότι κάποιος άλλος με κοιτούσε. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι κάποιος άλλος φορούσε το χαμόγελό μου στην αντανάκλαση, έκλεισα απότομα το συρτάρι.

BANG

Ξανά, πετάχτηκα από το κρεβάτι. Ο μεταλλικός ήχος από το συρτάρι ενώ έκλεινε απότομα ήταν τόσο ξεκάθαρος, που δεν γινόταν να ήταν όνειρο. Στ' αλήθεια τρομαγμένος αυτή τη φορά, πήγα κάτω στην κουζίνα. Ήμουν μισοκοιμισμένος και έπρεπε να το ελέγξω. Άνοιξα το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα. Προς ανακούφισή μου βρήκα το μαχαίρι μέσα στο συρτάρι. Το έκλεισα και πήγα πίσω στο κρεβάτι. Πήρε παραπάνω ώρα αυτή τη φορά, αλλά αποκοιμήθηκα. 

Τρίτη βράδυ, το όνειρό μου ξεκίνησε με εκείνο το χαμόγελο στην αντανάκλαση. Από το βλέμμα του, μπορούσα να καταλάβω ότι ο άντρας στην αντανάκλαση ήξερε πως κοιτούσε κάποιον μπερδεμένο και φοβισμένο. Έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάζει στο είδωλο του μαχαιριού, που ήταν ήδη μέσα στο χέρι μου, ενώ στεκόμουν έξω από το σπίτι μου στη βροχή. Η μπροστινή πόρτα ήταν ανοιχτή ξανά. Περπάτησα μέσα στο σπίτι, κατευθείαν προς τις σκάλες και το δωμάτιό μου. Κοίταξα το κρεβάτι και είδα κάποιον να κοιμάται εκεί. Ήμουν εγώ.

Ήξερα τι θα έκανα, αλλά ήξερα επίσης πως δεν μπορούσα να σταματήσω τον εαυτό μου. Αντιθέτως, συνέχισα να σκέφτομαι ξανά και ξανά "Ξύπνα". Τα συναισθήματά μου είχαν φτάσει στα δύο άκρα ταυτοχρόνως. Ήμουν κατατρομαγμένος, αλλά την ίδια στιγμή ήμουν ενθουσιασμένος και λαχταρούσα να σκοτώσω. "ΞΎΠΝΑ!"

Πετάχτηκα από το κρεβάτι και σηκώθηκα όρθιος. Ήμουν μούσκεμα από τον ιδρώτα, έκαιγα ολόκληρος, αλλά ήμουν ανακουφισμένος που κανείς δεν στεκόταν μπροστά μου με ένα μαχαίρι. Πήρε μερικά δευτερόλεπτα να το συνειδητοποιήσω ότι κρατούσα κάτι σφιχτά στο χέρι μου. Ήξερα τι ήταν πριν κοιτάξω κάτω για να δω το είδωλό μου μέσα του. Ήταν το μαχαίρι, και αυτή τη φορά το είδωλο μέσα του φαινόταν τρομοκρατημένο.

Δεν κοιμάμαι πια. 

***

Η αρχική ιστορία εδώ: https://www.creepypasta.com/i-dont-sleep-anymore/

Creepypastas στα ΕλληνικάWhere stories live. Discover now