Δεν Φοβάσαι, Έτσι; (You're Not Scared, Right?)

178 18 2
                                    

01/10/2018

"You,re Not Scared, Right?" by Shadow Lovely

Published in: February 12, 2010

*************

Είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, με το πληκτικό φύσημα του κλιματιστικού να είναι το μόνο πράγμα που σε χωρίζει από την απόλυτη σιωπή.

Ξέρεις, εκείνη την ιδιαίτερη σιωπή που είναι τόσο βαριά, τόσο πηχτή, που είναι σχεδόν ισότιμη με ένα δυνατό θόρυβο; Το είδος της σιωπής όπου μπορείς να ακούσεις μια καρφίτσα να πέφτει τρία δωμάτια παραπέρα· το είδος της σιωπής που γεμίζει τα αυτιά σου με τον ήχο του ίδιου σου του παλμού όταν το αυτί σου πιέζει στο μαξιλάρι σου. Αυτό το είδος σιωπής.

Το ανιαρό φύσημα είναι ο μόνος θόρυβος που μπορείς να ακούσεις, ένα θόρυβος που συνήθως περνά απαρατήρητος, μέχρι να γίνει ο μόνος παρών θόρυβος. Είναι καθησυχαστικός, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Ένα είδος λευκού θορύβου. Αλλά ξαφνικά, το δωμάτιό σου είναι πίσω στη θερμοκρασία που δείχνει ο θερμοστάτης, και το φύσημα σταματάει, ενώ το κλιματιστικό κάνει ένα αδύναμο κρότο. Για κακή σου τύχη, δεν κοιμάσαι ακόμα, και η σιωπή πέφτει.

Θα έπρεπε να σε παρηγορεί το γεγονός ότι μπορείς να ακούσεις οτιδήποτε και τα πάντα στον περίγυρό σου· αναπληρώνοντας την έλλειψη όρασης από το σκοτάδι. Αλλά δεν σε παρηγορεί. Είναι αυτό ακριβώς το περιβάλλον που σε αναστατώνει, που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα, που κάνει το σώμα σου να σφίγγεται χωρίς εξήγηση, και που σε κάνει να ξέρεις πότε δεν είσαι μόνος.

Αλλά είσαι μόνος, σωστά; Είσαι ξαπλωμένος εκεί με τα μάτια κλειστά για σχεδόν 15 λεπτά τώρα, και σιγουρεύτηκες ότι όλα είναι κανονικά στο δωμάτιό σου πριν σβήσεις το φως· είσαι έξυπνος. Όλα εκείνα τα κουίζ από το Facebook που έκανες σου απέδειξαν αυτό που ήδη ξέρεις, αν ήσουν σε μια ταινία τρόμου, θα επιβίωνες μέχρι το τέλος. Θα οργάνωνες μάλιστα και ένα προσεγμένο σχέδιο για το τι θα έκανες σε καθεμιά από τις περιπτώσεις που διάβασες στο creepypasta.com. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι ανοησίες, έτσι;

Δεν φοβάσαι. Ή τουλάχιστον αυτό λες στον εαυτό σου.

Αλλά περίμενε... τι ήταν αυτό; Ήταν ύφασμα που τσαλακώνεται; Μα, δεν γύρισες στο κρεβάτι, ή έκανες οποιαδήποτε κίνηση. Εσύ έκανες αυτό το θόρυβο; Όχι, δεν μπορεί. Έχεις παραλύσει στο κρεβάτι σου, σφιγμένος με μια ανησυχία που δεν ήταν παρούσα μέχρι τώρα. Πρέπει να το φαντάστηκες... πρέπει.

Creepypastas στα ΕλληνικάWhere stories live. Discover now