33.-Cave

5.1K 343 33
                                    

Cave: Barlang

Rose Davis~

Lépteink hangja zavarta meg az erdő csendjét, miközben a fehér havon hagytunk cipőnyomokat. Szorosan mentem Harry mellett, aki az idegen farkasok minden rezdülését figyelte. Nem bízott semmit sem a véletlenre, és láttam, ha kellett volna, képes lett volna a vállára kapni, majd elszaladni velem. Bevallom, volt bennem egy kicsi félelem, hogy hova is tartunk, de inkább az érdekelt, hogy élve kijutunk-e onnét.

Valóban kitudom nyitni azt a széfet, amelyről beszéltek? És ha nem, akkor tényleg megölnek minket? Nem értettem, hogy miért nevezték ezt a helyet szent földnek, vagy éppenséggel azt, hogy miért védték őrök. Talán, minden élőlénycsoportnak van egy "királysága", a vérfarkasoknak pedig pont ez lehetett az. A Négy Falka rejtekhelye.

Az előttünk haladók megálltak, majd Stig felénk fordult, pontosabban felém.

-Most nagyon figyelj rám.-kezdte összeszorított állkapoccsal-Ne szólalj meg, én ne idegeskedj. Ezzel a gyors szívdobogással kiló méterekről meg fognak hallani minket, nem mellesleg orrfacsaró a szagod.-húzta fel orrát. Megfogtam kabátom ami rajtam volt, majd megszagoltam. Semmit nem éreztem rajta, ezért felhúzott szemöldökkel pillantottam az előttem állóra-Ember vagy, számunkra minden hozzád hasonlónak ilyen a szaga.-mondta szemrehányóan. Mögém nézett-Liam, add neki a kabátod. El kell fednünk valahogy, és köztetek neked van a legerősebb bűzöd.-láttam, ahogy ajkai szélében egy csintalan mosoly ült.

Harry egy lemondó sóhaj mellett akarta kicipzározni a kabátját, de Liam valóban levette, s felém nyújtotta azt. Levettem sajátom, majd felvettem a férfiét. Jellegzetesen Liam illata volt. Annyira furcsa volt ezt magamon érezni, hogy először nem is tudtam vele mit kezdeni. Hallottam, hogy Harry fújt egyet. Nem tetszett neki a dolog, észrevettem rajta.

Stig megfogta a kabátom, majd a hóba dobta.

-Hé!-förmedtem rá. Nem gondolkoztam, de utána visszavettem a hangerőt, mikor rájöttem, hogy egy vérfarkassal beszélek.

-Erre már nem lesz szükségünk.-rántott vállat, majd láttam, hogy próbálta elfojtani mosolyát. Direkt csinálta, igaz?

Tovább indultunk, de Stig beszélni kezdett.

-Hátulról megyünk be, nem szeretném ha bárki is észrevenne minket. Egyenesen Einarhoz megyünk, és az sem érdekel, ha oda kell titeket rángatnom.-adta ki a parancsot, mi pedig csak csendesen sétáltunk mögötte.

~*~

Vagy fél óra gyaloglás után, megérkeztünk egy fákkal eltakart barlangoz. Reméltem, hogy nem ott akartak minket megölni, hanem valóban egy hátsó bejárathoz vezettek minket. Vajon mit szólna Dawn és Louis, ha megtudnák, egy barlangban haltam meg? Igen, valószínűleg megijednének. De még mindig nem tudom mi volt a baja Louis-nak. Miért akart megcsókolni?

Elkomorodtam.

Észrevettem, ahogy Harry egy pillanatra rám nézett, de hamarosan az előttünk lévőkre szegezte tekintetét.

-Itt megyünk be. Semmi hirtelen mozdulat.-mondta, majd előre engedett minket. Liam merészkedett előre, mögötte Newt, majd én, Harry és Niall. Ezután következtek az idegen farkasok akiknek nem tudtam a nevét.

Utáltam a sötét, nyirkos, hideg helyeket. Nos, az a barlang épp olyan volt. De, nem szabadott válogatni abban a pillanatban, mert vagy ez, vagy megölnek minket. Kecsegtető nemde?

Annyira sötét volt, hogy fogalmam sem volt, hogy merre léptem, csak megfogtam Newt vállát, és úgy közlekedtem. Persze, a többieknek könnyű volt, hisz vérfarkasok voltak, láttak a sötétben. És még mi, emberek voltunk a legfejlettebbek, igaz?

A barlang szűkös volt, és hallottam, ahogy a talpunk alatt csattogott a sár. Vagy, legalábbis reméltem, hogy az sár volt. Minél beljebb mentünk, annál hidegebb volt, legalábbis én úgy éreztem. Némi biztonságérzetet nyújtott az, hogy tudtam, mögöttem volt Harry.

Jó néhány perc múlva megláttuk a kijárat fényét. Mindenki megszaporázta a lépteit, és örültünk annak, hogy láttuk az alagút végét. Vagyis, én így voltam vele. Mikor kiértünk, egy pillanatra elvakított minket a nap, de hamarosan hozzászokott a szemünk a fényviszonyokhoz. Azonban akkor, nemvárt dolog történt. Megpillantottunk egy hatalmas falkát, ami élén egy kicsit őszes vérfarkas állt, még emberi mivoltában.

-Einar.-suttogta maga elé Stig...


*-* Csatlakozz a Facebook csoporthoz te is! *-*

Csoport név: Ladybady Books

Elérhetőségeim:

Facebook: Laura Petes

E-Mail: ladybadybooks*gmail.com

Ha kedved tartja csatlakozz, vagy jelölj be, esetleg küldj e-mailt! Minden kérdésre válaszolok! <3

Kérlek komizz!

The Mask - (H.S) ▾Befejezett▾Where stories live. Discover now