40/I.-I'm crazy

4.7K 313 27
                                    

I'm crazy: Megőrültem

Harry Styles~

-Rose, kérlek szólalj meg!-kérte nőverem, és egy pohár vizet nyújtott át a lánynak, aki a kanapén ült. Barátnőm csak remegő kezekkel elvette az üveget, majd kiitta tartalmát. Megijesztett a szótlansága, mely már lassan két órája tartott.

Ideges voltam, úgy ahogy mindenki aki látta a jelenetet. Mintha egy... transzos állapotba került volna. Magában motyogott, míg lassan mozgott. Megijesztett az, ahogy láttam Őt. De talán jobban féltem szótlanságától. Akárhányszor beszéltünk hozzá, nem válaszolt. Ujjai egy ideig remegtek, de ez vagy fél óra után megszűnt.

Tekintete üres volt, bánatos és talán meggyötört. De mi történt vele? Miért volt ennyire más, ennyire elveszett? Mi válthatta ki ezt belőle?

-Beszélt hozzám.-szólalt meg halkan. Felkaptam fejem, s egy villanás alatt mellette termettem. Leguggoltam elé, s egyik tenyerem térdére simítottam. Szemeibe mintha kezdtek volna visszatérni az élet jelei.

-Ki beszélt hozzád?-kérdeztem csendesen, s nyugodt hangnemben, holott cseppet sem voltam az. Percekig bámult maga elé ismét, én pedig kezdtem egyre ingerültebb lenni-Kicsim-szorítottam lábán egy aprót, hogy felém nézzen-Ki beszélt hozzád?-tettem fel ismét a kérdést. Azt hittem, megint nem fog válaszolni, de lassan szemeimbe nézett, ajkait pedig szólásra nyitotta.

-Mary.-szólt csendesen. Összevontam szemöldököm, miközben a többiekre néztem tanácsot várva.

-Ki az a Mary, Rose?-jött közelebb Einar. A lány egy kicsit megugrott a férfi hangjára, és hátrébb is húzódott. Mi ütött belé? Ahogy egyre közelebb jött az alfa, Rose felpattant és az ablak elé sétált, összefonta maga előtt kezeit, és úgy bámult ránk.

-Ő... Ő azt mondta, ismeri Scott-ot.-dadogta-Azt mondta, a bátyám miatt halt meg.-gyűltek könnyek szemeibe. Ijedten néztem rá, s mikor arca eltorzult, felpattantam, s karjaimba vontam. Annyira elveszettnek tűnt, annyira rémültnek.

-Sss, semmi baj.-csitítgattam a hátát simogatva. Légzése szapora volt, szívverése csaknem a kétszeresét ütötte az eredetinek. Fogalmam sem volt, mi történt vele, vagy, hogy miért látta Mary-t.

-Megőrültem.-lehelte mellkasomhoz. Megingattam fejem.

-Nem Rose, nem őrültél meg. Van rá egy értelmes magyarázat, hogy miért láttad és hallottad Őt.-cirógattam haját. Percekig álltunk úgy, és miután megnyugodott, karjaimba kaptam, és az emelet felé indultam vele.

Fejemmel intettem Gemma-nak, hogy jöjjön velünk. Amint felértünk, és letettem az ágyra, láttam, hogy szemei csukva voltak. Betakartam, s egy puszit adtam homlokára, majd nővérem felé fordultam.

-Vigyázz rá kérlek.-fogtam meg vállát. Halványan elmosolyodott, és bólintott.

-Persze öcsi.-szólt, én pedig kiléptem az ajtón. Ott akartam maradni Rose-al, de tudtam, hogy ezt minél előbb meg kellett beszélnünk.

Ahogy leértem a földszintre, minden szempár rám szegeződött. Beletúrtam hajamba, és várakozva néztem rájuk.

-Miért látta azt a Mary nevű csajt. Egyáltalán ki az?-kérdezte Stig értetlenül. Vállat rántottam.

-Fogalmam sincs, de ha ismerte Scott-ot, akkor ismerte a titkunkat.-leültem az egyik kanapéra, fejemet pedig kezeimbe temettem.

-Mi van, ha nem Scott, hanem a titok végzett vele?-kérdeztem Liam-Elvégre, a vérfarkasok mindenre képesek azért, hogy megvédjék a fajtájukat.-vakarta borostás állát.

-De ez akkor is sok, ártatlan embereket miért ölnének meg?-kérdeztem értetlenül.

-Lehet a csaj nem volt ártatlan.-kortyolt poharába Niall.

-Hogy érted?-pillantott felé Newt Ő még mindig feszengve állt az ajtóban, és láthatóan lesokkolták a történtek.

-Lehet, hogy tett valamit, amiért megharagudtak rá, hamarosan pedig meg is ölték. Nem tudom.-rántott vállat a szőke.

-De, hogyan keveredik be a képbe Scott?-kérdeztem értetlenül-És miért pont Rose látja Mary-t?-gyűlt még több kérdés nyelvemre. A többiek egyhangúan vállat rántottak. Így nem voltam előrébb sehogy sem.

-És még a tekercsért is el kell mennünk.-masszírozta halántékát Niall. Elhúztam a szám. Abban a pillanatba az volt a legkisebb gondom.

Fejemet hátrahajtottam, s mély levegőt vettem. Valahogy, de rá kell jönnünk Rose miért látta Mary halott alakját, nem mellesleg ahogyan Niall is mondta, a tekercsért is el kellett mennünk. Utána pedig vissza kellett utaznunk Kanadába, mert Newt felszerelése nélkül nem tudjuk elolvasni azt, ami rá van írva. Ha egyáltalán megtaláljuk.

-Harry!-hallottam meg hirtelen nővérem hangját az emeletről...


*-* Csatlakozz a Facebook csoporthoz te is! *-*

Csoport név: Ladybady Books

Elérhetőségeim:

Facebook: Laura Petes

E-Mail: ladybadybooks*gmail.com

Ha kedved tartja csatlakozz, vagy jelölj be, esetleg küldj e-mailt! Minden kérdésre válaszolok! <3

Kérlek komizz!

The Mask - (H.S) ▾Befejezett▾Where stories live. Discover now