'5'

9.8K 885 445
                                    

Şapkamı düzeltip önümde henüz aldığı limonatanın pipetiyle oynayan çocuğa baktım.

Bilerek mi yapıyordu?

Buraya gelene kadar konuşmadığı yetmezmiş gibi burada da beni tınlamıyordu. Ve ben yavaş yavaş sinirin kanıma karıştığını hissedebiliyordum.

"Taehyung?" Dedim, sinir bozucu gülüşümü eksik etmemiştim. Uzun bir süre cevap vermeyen Taehyung'un bakışlarının bana kaymasını bekledim. Sonunda bana bakmaya tenezzül eden Taehyung umursamazca kaşlarını kaldırmış ve pipeti dudaklarının arasına almıştı. "Anlatmayacak mısın?"

Sorduğum soru karşısında önce şaşkınca bir kaç kez göz kapaklarını hareket ettirmiş, bir kaç yudum limonatanın ardından pipeti serbest bırakmıştı. "Neyi?"

Derin bir nefes aldım. Sakin olmalıydım. Fakat o buna izin vermemiş, o da yetmezmiş gibi beni daha da sinirlendirmişti. "Ahh sabahki olayı mı? Ben de bana bir şeyler ısmarlamak için beni çağırdın sanmıştım. Neyse dur anlatayım."

Tamamen yalan söylüyordu. Neyden bahsettiğimi adı gibi iyi bilse bile bilmemezlikten geliyor, konuyu saptırıyordu. Bozuntuya vermedim. Oturdum, kollarımı da gövdemde birleştirdim ve onun saçmalamasını sabırla  bekledim.

"Uyurken bir şeylere sarılmayı sevdiğimi bilirsin. Ve ben de uykuluyken anlamamışım pek, sana sarılıvermişim." Kare gülümsemesini ortaya sunup maskesini biraz daha aşağı çekiştirmiş, çenesinin üzerinde bırakmıştı.

"Şimdi neden bunu açıklama gereği duydun aptal?" Sakindim, öyle olmalıydım. "Sana bunu soran mı oldu?"

"Hayır, sadece sabah uyandığımızda bana ters ters bakmıştın açıklayayım dedim."

Boğazımı temizleyip iyice arkama yaslandım ve tam bir sorgu havasına büründüm. Bugün bu karşımda oturan 'Fiziksel özellikleri kusursuz yaratılan ama beyninden çalınan' Kim Taehyung bana derdini anlatacaktı.

"Madem böyle açıklayıcı bir mod içerisindesin.." Dedim ve limonata içmeye çalışan -çalışan diyorum çünkü elini kullanmadan pipeti diliyle yakalamaya çalışıyordu- çocuğa baktım. "Dün gece neden ağladığını açıkla bakalım."

Bir an için duraksar gibi olsada bozuntuya vermeden tek hamleyle pipeti yakalamış ve limonatasından yudumlamıştı. Ne zamandır sessiz ve garip davranan Kim Taehyung bugün eski Kim Taehyung gibi davranmaya başlamıştı. Ama bunun tamamen rol olduğunu anlamadığımı düşünecek kadar salak degildi. Biz birbirimizi tanırdık ve ne zaman nasıl bir ruh hali içerisinde olduğumuzu bilirdik.

Karşımda saçmalaması ve eski Kim Taehyung gibi eğlenceli davranması umurumda bile değildi. Göz bebekleri parlamıyordu.

"Taehyung." Diye fısıldadım yatıştırıcı bir ses tonuyla. Şuan bir kafedeydik ve gözüm kafede olduğumuzu yeni hatırlar gibi etrafı taramış ve bir kaç kişi dışında kimsenin olmadığını görmüştüm. Zaten bu kafeyi tercih etme nedenimiz de buydu, fazla kalabalık olmazdı. Yine de henüz bakışlarımın odak noktasına giren Taehyung'un bir an da donuklaşmış yüzüne bakmış ve kollarımı serbest bırakarak ona doğru eğilmiştim. "Anlat lüt-"

"Odaklanamıyorum." Sözümü sertçe kesmişti. "Bazen sizi anlamıyorum Jimin, kalabalık artık beni bunaltıyor."

Söyledikleri karşısında şaşırsamda belli etmemeye özen göstererek belli belirsiz gülümsemiştim. Nedeninin ne olduğunu bilmiyordum, ama basit bir şey olmadığını anlayabiliyordum. Çünkü o Kim Taehyung'tu. Sorunlarla baş edebilecek umursamaz tavırlara sahipti. Mesela ben bir anti yorumunu okusam hemen kafaya takar, bir şeyler yapmaya çalışırdım. Mesela Jungkook, bir fan onun tişörtünü beğenmesin o tişörtü bir daha giymezdi. Hoseok hyung bile en eğlencelimiz ve en olumlu düşünen bir üye olmasına rağmen fanların sevmediği davranışları sergilemezdi.

Ama Kim Taehyung öyle değildi. Onun yeri geldi terliklerine laf edildi. Ama yine de o terlikleri giymekten vazgeçmemişti. Yeri geldi kıyafetlerine laf edildi, buna rağmen yakın modellerini sipariş etmekten çekinmemişti. Saçma sapan hareketler yapan bir aptal olduğu söylendi, o gülümsemekten ve bizimle saçmalamaktan vazgeçmedi. Çünkü o güçlüydü. O yüzden büyük bir şey olmalıydı, anti boyutunda gelen kötü yorumlara ihtimal vermiyordum.

"Neden böyle olduğunu biliyor musun?"

Derin bir nefes verdi ve önündeki limonatasını bana doğru iteledi. Yavaş yavaş düşük modunu gün yüzüne çıkarıyordu. Rol bitmişti.

"Son zamanlarda bizim hakkımızda olan yorumları okudum. Bilirsin kıyafet veya  herhangi bir şeye gelen yorumları umursamam. Ama son yorumlar farklıydı Jimin, büyükannemin ölümünden sonra çok geriledim. Sahnede sürekli hata yapmaya başladım. Şarkı sözlerini bile karıştırdım." Dedi, sesi gittikçe kısıldığından dolayı duraksayıp ses tonunu ayarlamıştı. "Sonra yorumları gördüm. İyi şarkı söyleyememem veya iyi dans edemememden bahsediliyordu. Eski Taehyung olmadığımı ve geri toparlanamayacağımı söylüyorlar. Sahneye çıktığımda geriliyorum Jimin. Sanki oraya gelen herkes benim yeteneksizliğim hakkında konuşuyorlarmış gibi hissediyorum. Yeniden dans hareketlerimi unutuyorum, şarkıyı kaçırıyorum. Şirket şuanlık bir şey söylemiyor ama yarın bir gün azarı işiteceğimi biliyorum."

Derin bir nefesi ciğerlerime çektiğimde başımı olumsuz anlamda salladım. Sanki daha farklı bir şeyler vardı onda. Çünkü büyükannesinin ölümünden sonra kendini toparlayabilmişti. Ama sonradan yine modu düşüvermişti. Sahnede büyükannesinin ölümünden sonra bile o kadar çok hata yapmayan Taehyung bu sıralar daha çok hata yapar olmuştu. Bilerek yapmadığını bildiğimiz için hiçbir üye ona sesini çıkarmıyordu. Ama dediğim gibi toparladığı o dönem başka bir şey olmuş ve daha beter bir hale gelmişti. Ve bunu söylemeyeceğinden emin olduğum için sormamıştım. Eğer söylemek isteseydi o ayrıntıyı atlamaz anlatırdı, eğer Taehyung o ayrıntıyı atladıysa o konu hakkında kesinlikle bir şey söylemezdi. Onu tanıyordum.

"Anti yorumlarını değil de fan yorumlarını okusan? Motive eder seni, gerginliğini üzerinden atarsın. Ayrıca anti yorumları her zaman abartılmıştır. Kötülemek için yapıyorlar. "

"Jimin aynı şeyi söylüyorlar fakat fanlar daha güzel bir dille söyleyip benim bir an önce iyi olmam için dilekler diliyorlar o kadar." Dudaklarını yalayıp bana doğru eğildi ve yüzlerimizin daha yakın bir konumda durmasına neden oldu. "Ayrıca antiler bu sefer doğruları söylüyor Jimin, abartmıyorlar."

"Öyle mi?" Diye sordum bilmiş bir tavırla. Bizim hakkımızda çıkan haberlerden sonra yorumlara çok bakar olmuştum. Ve aralarına karışan bir anti yorumu da hala aklımdaydı. "Antiler senin bana karşı hisler besleyen bir zavallı olduğunu söylüyorlar. Burada da mı doğruları söylüyorlar Taehyung?"

 Burada da mı doğruları söylüyorlar Taehyung?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
idol あ vmin ✓Where stories live. Discover now