49.BÖLÜM

25.6K 1.5K 2.9K
                                    

                                                                                                  49

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                                                                                                  49.BÖLÜM

Bu bölümü yarın doğum günü olan mutsuzbicivciv okuruma ithaf ediyorum. İyi ki doğdun canım.💙

Sezen Aksu: Ben Öyle Birini Sevdim Ki
Ersay Üner: İki Âşık

Kıstığım gözlerimin ardından kapının girişinde bekleyen Rüya'ya bakıyordum. Aslı saçlarını savura savura yanlarına ilerlerken, Birsen teyze Rüya içeriye girmesin diye kapının önünde duruyordu.

Birkaç adımda Birsen teyzenin yanına varan Aslı ağzını yaya yaya "Birsen teyzeciğim ne duruyorsunuz Rüya'yı içeriye alsanıza. " dedi.

O yayılan ağzını elimle ortadan ikiye ayırmamak için kendimi zor tutuyordum. Ama yinede olduğum yerden kıpırdamıyor, ilk olarak onların bana yapacağı hamleyi bekliyordum.

"Rüya..." dedi Birsen teyze Aslı'yı muhatap almayarak "Senin içeride işin yok kızım. Kapıya kadar gelmişsin ama seni içeriye davet etmeyeceğim."

Aslı "Birsen teyze..." diyerek sitem ederken, Rüya'nın yüz ifadesi duyduklarına şaşırmamış gibi gayet rahat ve normaldi.

Birsen teyze omzunun üzerinden göz ucuyla bana baktı ve bakışlarını tekrar Rüya'ya çevirdi. "Ahu'nun çevresinde dolanmanı istemiyorum. Senden rica ediyorum geldiğin gibi git kızım." dedi.

Rüya "Birsen teyze" derken çekik mavi gözlerini gözlerimle birleştirdi. "Benim çocukluğum sizin evinizde geçti. Şimdi siz benim karşıma geçmişsiniz birkaç yıldır tanıdığız kız için beni evinize almak istemediğinizi söylüyorsunuz. Pardon ama" başıyla beni gösterdi. "Neden dağdan gelen bağcıyı kovuyor."

Sinirden terleyen ellerimi kalem eteğime bastırdım. Aslı'da Rüya'yı destekler niteliğinde Birsen teyzenin üzerine gitmeye başladığında Birsen teyze "Yeter..!" dedi sert sesiyle ve işaret parmağını Aslı'ya doğru salladı. "Ben Rüya'yı içeriye almayacağım. İkinizin de ne düşündüğü umurumda bile değil. Ha madem sen çağırdın Rüya'yı git ne konuşuyorsan dışarıda konuş öyle gel. Çünkü ben kesinlikle Rüya'yı içeriye almayacağım!"

Birsen teyzenin net tavrı karşısında gözlerimden kalpler çıkartarak ona bakıyordum. Birsen teyze candı. Benim canım kayınvalidemdi.

Aslı kızaran yüzüyle Birsen teyzeye şok olmuş bir vaziyette bakarken salondan çıkıp gelen Kenan amca "Birsen..?" diye seslendi. "Kapı çaldı kim geldi hayatım?" Kenan amca yanımıza geldiğinde gözleri kısaca beni buldu ve gülümsedi. Dış kapıya çevrilen bakışları Rüya'yı görmesiyle kocaman açıldı. "Rüya kızım" dedi.

Hızlı adımlarla dış kapıya ilerlediğinde, Birsen teyze "Rüya'da şimdi gidiyordu." Dedi.

"Aslında içeriye gelmek istiyor ama Birsen teyze izin vermiyor Kenan amca." dedi Aslı.

BUZ YANIĞIWhere stories live. Discover now