Hoofdstuk 77.

19 1 0
                                    

~ Samuel ~

Als ik wakker word zie ik dat ik een paar gemiste oproepen heb van Loïs maar eigenlijk heb ik nog geen zin om met haar te praten. Ik stap uit bed en loop naar de badkamer. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik heel wat weg heb gedronken afgelopen nacht. Uit de la pak ik een strip met paracetemollen en pakt er twee. Ik vul een glas met water en laat de paracetemollen mijn keel in glijden. Als ik terug de kamer in komt hoor ik mijn telefoon nog een keer trillen. Ik besluit toch maar op te nemen omdat ik haar niet kan blijven ontlopen.

" Met Samuel" zeg ik. " Hey je belde steeds maar niet terug " zegt ze. " Ja sorry ik had het druk" zeg ik. " Druk met wat" vraagt ze. " Gewoon vakantie vieren hoezo" vraag ik. "Gewoon ik verveel mij een beetje hier in Nederland kan je niet een paar dagen eerder terug komen" vraagt ze. "Nee want ik begin weer een beetje met iedereen op te schieten en dat wil ik niet verpesten" zeg ik. " Nee dat begrijp ik maar over een paar dagen" zegt ze. " Loïs het gaat niet allemaal om jou hier, ik heb het druk genoeg gehad en nu heb ik even vakantie en daar ga ik van genieten ook of je het niet wil of niet en veel plezier in Nederland maar ik blijf hier en Spanje" zeg ik. " Ja maar" zegt ze. " Niks te ja maar nog een fijne dag" zeg ik en dan verbreek ik de verbinding en schakel ik mijn telefoon uit.

Omgekleed en al loop ik de woonkamer in. " Dat klonk niet als een leuk gesprek" zegt Dioni. " Dat was het ook niet" zegt hij. " Nee dat kon ik horen" zegt hij. " Ja sorry maar ik ga niet alles opgeven wat ik nu hier heb om naar haar te gaan" zeg ik. " Nee dat snap ik en dat moet je vooral ook niet doen maar denk na om wat je hebt opgegeven, Ymke en ze geeft echt nog om je maar je moet ook kijken naar wat je hebt als je weer thuis komt" zegt hij en loopt dan terug zijn slaapkamer in. " Dioni" vraag ik. " Ja" zegt hij en komt terug gelopen. " Hoe houden Emily en jij het zo goed vol" vraag ik. " Niet" zegt Dioni en komt naar mij toe gelopen. " Hoezo niet" vraag ik. " Wij hebben ook onze meningsverschillen en soms wel meer maar dat hoort er ook bij en daar moet je doorheen komen en dan merk je pas hoe je samen in het leven staat" zegt hij. " Dankjewel Dion" zeg ik. " Als ik nog ergens mee kan helpen je weet mij te vinden" zegt hij. " Ja " zeg ik en laat mij op de bank zakken. ik zie Dioni weer de slaapkamer in verdwijnen en ik staar voor mij uit.

~ Jai ~

Samen met Lotte zit ik op de rand van het zwembad. " Gaan we nog een keer zwemmen" vraag ik. " Ja even wachten" zegt ze. " Nee kom nu gewoon" zeg ik en laat mezelf in het wat er zakken. " Ik heb nog geen zin" zegt ze. " Lotte ga je nu echt elke keer een excuus denken als je moet gaan zwemmen" vraag ik. " Nee niet elke keer maar deze keer wel ik heb gewoon nog geen zin" zegt ze " Niemand gaat je veroordelen hoor" zeg ik. " Nee dat weet ik maar ik zit hier gewoon prima" zegt ze en ik pak haar arm vast. " Je gaat mij er niet in trekken" zegt ze en ik weet dat als ik het doe dat ze boos gaat worden. " Niet doen Jai ik word echt boos" zegt ze. " Dat weet ik" zeg ik en dan trek ik haar in 1 beweging het water in. " Jai dit is echt niet leuk" zegt ze als ze weer boven komt. Ik zie haar blik en ik weet dat ik iets flink verkeerd heb gedaan. " Sorry" zeg ik. Voor ik het weet is ze het zwembad uit geklommen en loopt ze richting de handdoeken. Ik wil haar achterna gaan maar ik weet ook dat ik haar aan de andere kant gewoon even moet laten. Ik zwem een stuk of twintig baantjes en dan ga ik weer op de rand van het zwembad zitten. Ik kijk naar Dioni en Emily die elkaar alleen het verzuipen zijn zonder dat ze enige zorgen hebben en veder zie ik nog heeft veel mensen een leuke tijd hebben. Maar het enige wat Lotte en ik deze vakantie kunnen is ruzie maken. Het lijkt of we nog niet zo veel aan elkaar gewend zijn maar ook toch weer wel. Ik sta op en loop richting de plek waar ik hoop dat Lotte heen is gegaan.

" Gaat het " vraag ik aan haar. " Ja het gaat" zegt ze bot. "Sorry ik dacht dat je gewoon een grapje maakte ik wilde deze vakantie voor ons alle twee leuk maken" zeg ik. " Dat weet ik maar ik ben gewoon niet in de stemming om leuk te doen" zegt ze. " Nee dat snap ik maar als je niet met mij praat kan ik je ook niet helpen" zeg ik. " Nee dat weet ik en ik zal de volgende keer ook met je praten in plaats van boos weglopen" zegt ze. " Mooi want ik voel mij er echt nog heel schuldig over" zeg ik. " Mooi want je moet je ook nog schuldig voelen" zegt ze. " Nee ik wilde je alleen maar helpen en een grapje uithalen en daar heb ik spijt van" zeg ik. " Mooi" zegt ze. " Mooi " zeg ik en druk een kus op haar wang. " Ik hou van je" zeg ik. " Ik ook van jou" zegt ze.

~ Dioni ~

Samen met Emily loop ik over het strand. Ik pak haar hand vast. Ook al weet ik dat ze een hoop te vertellen heeft wat ik niet leuk ga vinden. "Ga even zitten dan kan ik het denk ik beter vertellen" zegt ze. " Ja natuurlijk" zeg ik en laat mij in het zand zakken. ik ben niet zo'n fan van het strand maar toch is het de plek waar Emily altijd al haar geheimen deelt. Dit deed ze 6 jaar geleden al en nu nog steeds. '" Wat wil je vertellen" vraag ik.

" Ik ben zwanger" zegt ze." Toch" vraag ik. " Ja maar het kan niet van Kaj zijn" zegt ze. "Hoezo niet " vraag ik. " Omdat ik al zeker 2 maanden zwanger ben" zegt ze. " Waarom heb je dit niet verteld" vraag ik. " Omdat ik een hoop dingen heb die ik nog moet oplossen" zegt ze. " Ja maar daar kan ik je toch mee helpen" zeg ik. " Ik wil het leuke perfecte gezin en leven met jou maar ik heb ook gevoelens voor Kaj en Joost mag weten hoe die zijn gekomen maar alles van mijn leven is in 1 klap door elkaar geschud en ik weet niet meer hoe ik het moet oplossen" zeg ik. " Maar hoebedoel je je hebt gevoelens voor Kaj" vraag ik en ik merk nu al aan mezelf dat ik boos ben. " Ja sorry dat ik dit nooit heb verteld maar ik denk dat mijn gevoelens ook nooit weg zijn geweest maar de gevoelens voor jou altijd sterker waren maar alles met de tour en de vakantie en de geheimen die uitkomen het gaat gewoon niet zo goed meer met mij en nu ben ik zwanger en ik weet niet eens wat ik wil" zeg ik. " Emily kom maar naar mij toe als je 100% zeker er van ben wat je wilt en als je dat niet bent tot dat wil ik je niet meer spreken" zeg ik en sta op. " Dioni wacht alsjeblieft" zegt ze. "Nee ik ben klaar met al het getwijfel van je, ik kan niet trouwen met iemand die niet weet wat ze wil dat kan ik gewoon niet dus de bruiloft moet maar uitgesteld worden tot je weet wat je wilt anders dan hoeft het van mij niet meer want ik wil met iemand zijn die zeker weet dat die bij mij blijft voor nog langer als een paar maanden" zeg ik. "Maar ik dacht als we nu hier waren in Spanje dat allemaal gevoelens terug zouden komen van ons samen" zegt ze. " Voor mij wel maar ik weet niet wat er in jou hoofd om gaat" zeg ik. " Dioni ik hou van je en die gevoelens voor Kaj zijn weg voor dat we hier weg gaan" zegt ze. "Ik vertrouw je niet maar ik hoor het wel op het vliegveld van je" zeg ik en loop weg.

Our Future ( B-Brave fanfictie)Where stories live. Discover now