7.rész

1.8K 115 3
                                    

▫◾Matt Murdock◾▫

Felértünk Matt lakásába és leültem a kanapéra. Egy hatalmasnagy ablak volt a nappalia falán. A heiséget egy nagy reklámtábla fénye világított be ami a szemközti épületre volt feltéve. Matt lerakta a botját és leült velem szembe.

-Hova valósi vagy?

-Sokovia. - válaszoltam,majd felé fordultam.

-Mióta élsz New Yorkban?

-Rég. - válaszalok kicsit flegmán.

-Értem én,hogy nem akarsz nekem mesélni a múltadról,de segíteni szeretnék.

Erre nem válaszoltam. Csak néztem a férfit. Ő pedig csak bámult előre,nem mintha tudott volna bármerre is nézni,hiszen vak.Vett egy mély levegőt,majd újra kérdezett:

-Az örsön azt mondtad hívjuk ide Starkot...ki ő neked? - vonta fel a szemöldökét.

-Igazából senkim. Jelenleg neki dolgozom...vagyis valami olyasmit csinálok.

-Ha azt mondom,hogy holnap felkeresem,akkor elmondod nekem mi történt a sikátorban? Az igazat akarom! - válaszként csak bólintottam. Ő felvonta a szemöldökét és kérdőn nézett rám.

-Baszki. Bocsánat...Bólintottam. - elmosolyodott.

-Semmi gond. Hallgatlak. - előredölt,mindkét könyökét rárakta a térdére és összekülcsolta ujjait.

-Azt nem mondhatom el,hogy kerültem oda mert ne hinné el - felnevetek - legyen elég annyi,hogy sétáltam amikor rámtámadtak. Kést rántottak ellenem,mire én önvédelemből leszúrtam az egyiket.

Miután befejeztem nem szólt semmit. Gondolkozott,és ismét oldalra fordította a fejét,mintha hallgatózna. Még mindig nemtudom mire jó ez neki. Épp megakartam kérdezni miért csinálja,de megelőzött.

-Egy jégcsappal? - újra felém fordította a fejét de a tekintete lefele nézett a padlóra - Nyáron?

Najó...most bajban vagyok. Hogy magyarázom én ezt ki? Várjunk csak... a rendőr azt írta a jelentésbe,hogy késsel szúrtam le. Honnan tudja,hogy jégcsappal csináltam?

Felvontam a szemöldököm,majd válaszoltam :

-Én egy szóval sem mondtam hogy jégcsappal történt. Sőt a rendőr haverod is azt írta a jelentésbe,hogy késsel szúrtam le. Honnan veszed,hogy azzal történt? Ami elég nagy képtelenségnek hangzik. Honnan tudnék én jégcsapot szerezni a nyár közepén? - a szám egyik sarkát mosolyra húzom.

-Legyen elég az,hogy értek az ilyenekhez. - felkelt a kanapéról és folytatta - De most menny aludni,hosszú napod volt. - mutat az ágya felé.

-Jó lesz nekem a kanapé is.

-Ragaszkodom hozzá,hogy ott aludj. Meg a reklámtáblától eddig nemsok mindenki bírt itt aludni. - elmosolyodik. - Nekem meg amúgy is mindedj hol alszom,nem zavar a tábla.

-Köszönöm.

Felálltam és elindultam az ágya felé. Közben ő elővett egy pokrócot,hogy azzal takarózzon. Mikor már épp feküdtem volna megszólal :

-Meg ne próbálj az este elmenni.

-Úgyse vennéd észre.

-Azt csak hiszed. Lehet,hogy nem látok,de a fülem az jó.

Válaszként csak felnevetek majd ledőlök az ágyra és rögtön elnyomott az álom...

*Pietro szemszöge*

Mikor visszaértem a toronyba felszaladtam a tárgyalóba. Csak Stark,Wanda illetve Natasha volt a teremben. Ránéztem Wandára,aki szomorú tekintettel nézett vissza rám.

-Na? - kérdeztem kissé idegesen Starkot.

-Semmi. - válaszolta a milliárdos,de nem nézett rám. A gépét nyomkodta.

-Ha baja esett én esküszöm,hogy...

-Pietro! - nem fejeztem be mert Wandra rám szólt. Majd egy kézmozdulattal jelezte,hogy vegyek vissza.

-Az arcfelismerő program keresi, - mondta Natasha - illetve a többiek is. - odalépett mellém és megfogta a vállam - Megtaláljuk.

Miután Nat kimondta,hogy "Megtaláljuk" megfeszültek az izmaim. Ha nem akarják annyira letesztelni mire képes akkor még itt lenne. Nem pedig ki tudja hol...

-Hívd vissza a többieket. - kérdőn ránézek Natashára.

-Miért akarod visszahívni őket? - kérdezem ingerülten.

-Azért Pietro,mert mindjárt éjfél,és mert pihennünk is kell. Lehet azért nem találja az arcfelismerő mert behúzódott valahová estére.

-Vagy ki tudja mi történt vele...

-Holnap reggel folytatjuk a keresést. - szólt bele az adóvevőbe Stark,de ezt a mondtatot még nekem szánta - Bosszúállók! Mindenki jöjjön visza a toronyba. Holnap folytatjuk.

Felhorkantok majd kifutok a teremből,egyenesen a szobámba. Bevágom magam mögött az ajtót és leülök az ágyamra. Remélem nem esett bajod...

*Joyce szemszöge*

Csörömpölésre keltem. Felültem az ágyra és kinéztem a nappalira.

-Matt?

Szólaltam meg rekedtes hangon. Nem jött válasz. Felkeltem az ágyból és elindultam a nappali felé. Mikor odaértem a kanapé mellé vettem csak észre,hogy Matt nincs ott. Majd jobbra fordultam és megláttam egy szekrényt a falban. Odamentem elé,volt rajta egy lakat, de nem volt összezárva,így kinyitottam. Egy doboz volt benne. Kíhúztam és felnyitottam. Volt benne egy vörös arany szegályes köntösféleség,aminek az állt a hátulján hogy "Bunyós Jack Murdock".Illetve volt benne még sok más kis apródág is. Épp kiakartam venni a köntös szerűséget amikor megmozdult alatta a doboz. Elkezdtem az oldalát tapogatni. Majd mikor találtam rajta fogást felemeltem. Az a "polc" amin a póló volt csak álca. Az a lényeg ami alatta van. Volt benne 2 fabot illetve egy fekete nadrág,póló,bakancs és maszk. Ekkor esett le mit találtam,és az is,hogy New Yourk melyik részén vagyok. Felpattantam a doboz mellől és felszaladtam a lépcsőn ami a tetőre vezetett.

Nem juthatott még messzire.

Kiértem a tetőre és körülnéztem,merre mehetett. Majd hátrébb mentem és nekifutottam a tető peremének. Ugrottam. Átugrottam a másik ház tetetjére. Így mentem egyenesen addig amíg csörgést nem hallottam. Megálltam és lenéztem az alattam lévő sikátorra. 4férfi verekedett egy vörös ruhás,maszkos férfival. Mikor a vörös padlóra került és vért köpött döntöttem úgy,hogy közbeavatkozom...

 Mikor a vörös padlóra került és vért köpött döntöttem úgy,hogy közbeavatkozom

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.
| Joyce | [BEFEJEZETT]Onde histórias criam vida. Descubra agora