11.rész

1.9K 111 8
                                    

Azt kell hogy mondjam nem olyan rossz Steve-vel edzeni. Sőt szórakoztató. Elég jól elbeszélgettünk. Mikor már kivoltunk leültünk kicsit pihenni.

-Kimegyek vízért,hozzak neked is? - kérdezte Kapi miközben az ajtó felé sétált.

-Igen,köszi! - válaszoltam mosolyogva.

Mikor a Rogers kilépett az ajtón egy villanásra lettem figyelmes. Majd mennydörgést hallottam,ami azért volt különös mert egy felhő sem volt az égen. De ennél több figyelmet nem szenteltem rá. Felálltam a padról és elkezdtem visszapakolni a súlyzókat a helyükre. Ajtócsapódást hallottam mögülem,ugyanis háttal álltam az ajtónak. Nem fordultam hátra mert azt hittem Steve jött vissza.

-Na Steve. Mivel folytassuk?

Mosollyal az arcomon fordultam meg,de mikor láttam,hogy nem a kapitány jött be a helységbe rögtön lekonyult a mosolyom. Egy nagydarab szőke hajú férfi állt velem szemben. Különleges öltözékben volt illetve volt egy kalapácsszerű valami a kezében. Dühösen nézett vissza rám.

-Te meg ki vagy? - kérdezte tőlem a kalapácsos.

-Ömm... - néztem végig rajta - Én

Nem tudtam befejezni mert nekemrontott. Annyira meglepődtem,hogy leblokkoltam. Megragatda a nyakam és a falnak nyomott. A lábam legalább 10 centire lehetett a föld felett. Megragadtam a férfi kezét amivel a nyakam szorította és próbátam enyhíteni a szorításán. Ekkor a Kapitány lépett be a terembe.

-THOR! - kiabált rá a kalapácsos férfira - Engedd el! Velünk van!

Ekkor én hirtelen a Kapitány mellett termettem. Megfogta a jobb karom,mivel majdnem elestem. A szőke férfi értetlenül nézett a kezére amiben még az előbb a nyakam fogta. Majd meglepetten felénk pillantott.

-Ki az a nő? - kérdezte Stevetől.

-Nyugi szöszi - szóltam oda - veletek vagyok.

-Ő itt Joyce. Stark hozta ide úgy 2 hete.

-Stark minden jöttmentet befogad? - kérdezte a szőke férfi miközben elindult ki a teremből. - Beszélnem kell a csapattal.

-Jöttment? - néztem sértetten utána.

-Ne vedd magadra. Thor egy kicsit más. - mondta Steve.

-Vettem észre.

Azzal követtük az Asgardit. Útközbe Steve szólt a többieknek,hogy jöjjenek a tárgyalóba. Mindannyian leültünk a hosszú asztal köré,míg Thor az asztal végében állt.

-Üdvözöllek újra köztünk! - köszönt Thornak Tony.

-Miről lenne szó? - kérdezte Clint.

-Semmi jóról. - válaszolta Thor,majd lerakta a pöröjét az asztalra. - Merlin Gróf a Démonok feje megszökött a börtönvilágból.

-És ez miért is érint minket? - érdeklődött Rogers.

-Azért mert a Föld felé tart,hogy megkeresse és bekapcsolja az ősi démonista szentély átjáróját. Ezzel kaput nyit majd a Föld és a börtönvilág között,hogy áthozza seregét és elfogja a Földlakókat.

-Miért akarja elfogni őket? - érdeklődött Wanda.

-Mert Merlin nem örök életű. Kíszivja az áldozataiból az életet,így maradt életben 20.000 évig.

-Azannya - döbbent le Stark - Hát Rogers húzz bele a pilátesszel,mert úgylátom ez a démonka beelőzött.

-Nagyon vicces Stark. - válaszolt komoran Steve.

-Merlin már több bolygó népességét kiirtotta csak azért,hogy életbe maradjon.

Csend ült a teremre. Mindenkit megdöbbentett amit az imént Thor mondott. A Bosszúállók már egyszer visszavertek egy inváziót,amit Thor testvére Loki indított a Föld ellen. Ultron se lehetett semmi. Egy Démon viszont más mint Loki vagy Ultron. Senki se ismeri,senki se tudja mire képes és hogy pontosan mit akar. Nem tudjuk kivel vagy épp mivel állunk szemben.

-Mondtad hogy van serege... - néztem Thorra - Mégis milyen serege van?

-Nehéz őket leírni. Nilkineknek nevezi őket. Ember testű,oroszlán fejű élőlények. Vannak szárnyaik amik hasonlítanak egy griffmadár szárnyához. A lábuk patkóval végződik,illetve nem ujjaik hanem karmaik vannak. És az egész testük fekete színű.

-Huhh - döbbent le Clint.

-Nemsemmi kis serege van. - tette hozzá Stark.

-Ennél csak az jobb,hogy Merlin eléggé otthon van a feketemágja világában is. Maga mellé tud állítani élőlényeket,majd ha már nincs rájuk szüksége kivégzi őket. Vagy jobb esetben kiszívja az életerejük.

-Ja,hogy az a jobbik eset. - horkant fel Pietro.

-Mikorra várható őméltósága érkezése? - kérdezte Tony.

-Nemtudom. De fel kell rá készülnünk. - válaszolta Thor ridegen.

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now