40.rész

1K 77 1
                                    

*Steve szemszöge*

-Stark. - léptem Tony mellé -Mit akarsz a bombákkal,illetve a tölcsérrel?

-A tölcsér csak elterelés. A bombákat pedig a szentély aljához fogjuk rakni. - rám pillantott majd elmosolyodtott - Segítünk egy kicsit a villámok istenének.

-Az nagyot fog szólni.

-Tudom. Nem akarom,hogy sok maradjon fenn belőle.

Megfordultam és megnéztem mi van a többiekkel. Hulk...azaz már Banner eszméletlenül feküdt a homokban. Natasha épp most próbálta felkaparni. Stark maga elé fordította a jobb kezét és meg nyomott pár gombot a paneljén.

-Nat. - szólt oda Stark - Vidd vissza a Quinjet-re és stabilizáld.

A következő pillanatban Nat motorja ugratott át egy homokbuckán,majd pedig megállt előttük. Barton segített neki feltenni Brucet az ülésre,úgy hogy ne tudjon leesni. Nat bólintott egyet a fejével,majd berúgta a motort és elszáguldott. Abban a pillanatban,hogy eltűntek a látóteremből Joyce mellettem termett egy táskával a hátán.

-Mennyit sikerült hoznod? - kérdeztem.

-Ha jól számoltam,akkor 20-at. - levette a táskát,leguggolt és kinyitotta. - Elég lesz?

-Reméljük. - válaszolta Stark.

-Barton,Joyce és Vízió helyezzétek el a bombákat a szentély körül. - adta ki a parancsot Tony.

-Mi lesz Maximoffal és Sammel? - kérdeztem a milliárdost.

-Sam! Pietro! - szólalt meg Tony az ajkai használata nélkül - Mostmár elég. Gyertek onnan. Thor mindjárt robbant,el kell tünnünk. - Ahogy Stark befejezte,két alak vált ki a szél forgatagból.

-Joyce? - kérdezte Pietro miután visszaért.

-Clinttel és Vízióval helyezik el a bombákat. - válaszoltam - Fogd a húgod és mennyünk olyan messzire amennyire csak tudunk. - Pietro felhúzta az egyik szemöldökét és ingerülten fújt egyet. Közelebb léptem hozzá és halkabban folytattam - Ne aggódj miatta. Ügyes lány,megoldja.

Lehunyta a szemét,vett egy mély levegőt majd felkapta Wandát és vissza szaladt vele a városba. Tony lehajtotta az arclemezét majd ő is elindult,Sam kitárta szárnyait,majd mikor visszahelyeztem a pajzsot a hátamra megfogta a kezem és elindultunk mi is a városba.

Mindenki a város határán állt meg. Néztük a hatalmas széltölcsért és a villámokat. Idő közben már Barton,Joyce és Vízió is vissza jöttek.

-Thor még össze van kötve velünk? - kérdezte Stark.

-Igen. - válaszolta Joyce röviden.

Nem tudjuk,hogy Merlin miért nem tört ki eddiga tölcsérből,de egy biztos. Valamennyi energiája így is áthatolt rajta. Nem sok,de valószínű,hogy ezzel van elfoglalva a tölcsér közepén. A széltölcsér amit Pietro és Sam csinált,magasabb és erősebb vonzású lett mint amilyennek elképzeltem. Tony rám pillantott,majd mikor bólintottam megszólalt,de most sem a száját használta.

-Thor! - tekintete a villámlás közepét fürkészte - Adj neki!

A következő pillanatban villámok sokasága gyűlt egy csomópontba fenn,a szürke felhőkben. Aztán csak annyit lehetett látni,hogy egy nagy fénysugár belecsapódik egyenesen a szentély közepébe,majd a bombák robbanását lehetett hallani. A démonista szentély megrepedt,majd megadta magát és szilánkokra robbant. A lökéshullám a városig is elért.
Mikor elült a por...ahelyett,hogy mindannyian megnyugodtunk volna,hogy vége...csodálkozva és értetlenül néztünk előre. A szentély ugyan megsemmisült,de a széltölcsér nem...piros illetve lila villámok cikáztak körülötte.
Joyce a következő pillanatban eltűnt. Mindeki értetlenül nézett össze. Majd egy perc után visszajött,adott egy puszit Pietro arcára és újra eltűnt. A kezében tartott valamit...valamit aminek nem kellett volna nálla lennie.

-JOYCEE! - kiabálta el magát Pietro,és a szentély romjai felé nézett.

-Mit fog csinálni? - kérdeztem,de a fiú csak értetlenül nézett rám.

-Ti nem hallottátok? - kérdezte ráncolt homlokkal. Aztán kikerekedtek a szemeim és rájöttem,hogy megszüntette a mentális összeköttetést velünk. Mert tudta,hogyha mi is halljuk megállítanánk. Pietro nem szólt többet...elszáguldott a szétölcsér felé.

Aztaa...Köszönöm a 4,04K olvasottságot😊 Remélem tetszett a rész,és hogy nem esz majd meg titeket a kíváncsiság hogy vajon mire készül a mi főszereplőnk. Ugyanis szokás szerint a következő rész Pénteken jön majd😘

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now