22.rész

1.5K 96 0
                                    

*Tony szemszöge*

Banner a tárgyalóba hívott minket,az alap csapatot. Ez most pont jól jött ugyanis Stevevel mi is össze akartuk hívni a bandát,mivel van egy-két dolog amit el kell nekik mondanunk. A tárgyalóba érve leültem az egyik székre. Melettem Natasha ült,vele szemben Steve mellette Clint és Thor. Banner fel alá járkált az asztal végénél.

-Mit akarsz mondani? - kérdezte Thor a tudóstól.

-Joyceról szeretnék nektek beszélni - itt Rogersel összenéztünk - Sikerült mentális kalpcsolatba lépnie a Maximoff fiúval,úgy,hogy nem csak Pietro hallotta Joycet a fejében,hanem Joyce is őt.

-Sikerült megismernie az erejét. - mondta maga elé Natasha.

-Igen. - helyeselte Nat megjegyzését Bruce - Holnap össze akarok hívni mindenkit,hogy kipróbáljuk megy-e ez Joycenak több emberrel.

-Így nem kellene rádiót használnunk a bevetésekkor,és nem kellene attól tartanunk lehallgatnak-e minket. - fejezte be Clint.

-Pontosan. - támasztotta alá Banner.

-Szerinted bírni fogja? - kérdezte Rogers - Mármint azt,hogy ennyi embert mentálisan összekötnie?

-Természetesen benne van az is,hogy nem sikerül illetve az is,hogy kimerül. De Joyce erős lány és bírni fogja. - válaszolta Bruce.

-Mi is szerettünk volna veletek beszélni. - váltottam témát,itt mindenki csodálkozva felém pillantott - Amikor Joyce elveszetette az édesanyjától örökölt mutációt,akkor Stevevel kicsit jobban megismerkedtünk Sueval. - a mondat végén elhúztam a szám szélét.

-Megismerkedtetek? - hol rám,hol pedig a kapitányra nézett a kérdése alatt Natasha.

-Mit csináltatok már? - kérdezte Thor,majd hátradőlt a székén és a mellkasa előtt összefonta a kezeit.

-Nos...elkértük Sue Hopper adatait Furytól. - fogaimat kivillantva keserűn elmosolyodtam.

-És oda adta? - kérdezte Banner csodálkozva.

-Igen - válaszolta Rogers - Miután elmonduk mi történt Joyceval és,hogy mire kellenének az édesanyja adatai.

-De véletlenül - vettem át a szót - szerintünk egy olyan mappa is ide került aminek nem kellett volna. És hát volt benne egy két érdekes dolog.

-Például? - húzta fel kérdőn a szemöldökét Romanoff.

-Joycenak volt egy bátyja. - válaszoltam - Dave Hopper,aki meghalt a kisérletek alatt.

-Legalábbis ezt írta az akta. - tette hozzá Steve majd vett egy nagy levegőt.

-Volt olyan amit nem jól írt? - kérdezte Clint gúnyosan.

-Nem - válaszoltam - Volt benne olyan,amit mindannyian rosszul tudtunk,talán még Joyce is. - itt páran összenéztek és várták,hogy folytassam. - Kapitány. - adtam át a szót Rogersnek egy egyszerű kézmozdulat kiséretével.

-Joyce és Fury is azt mondta nekünk,hogy Sue és Scott autó balesetben haltak meg. - hatásszünet - De nem. Abban a mappában az van írva,hogy küldetésben vesztették életüket.

-És miért nem ezt mondák nekünk is? - kérdezte értetlenül Banner.

-Ja. - folytatta Thor - Abban,hogy küldetés során hunytak el nincs semmi durva. Még Joyce is kibírta volna.

-Még ha csak ennyi is lenne a történet. - tettem hozzá - Nem lelőtték őket...nem bombázásba haltak meg,nemis úgy,hogy lezuhant a gépük. Először Scott tűnt el,és amikor Sue utánna ment ő is eltűnt. Több hónapon keresztül keresték őket,de nem találtak rájuk. Aztán az eltünésük után 4hónappal megtalálták a holttestük egy elhagyatott raktárépületben.

-Hiába voltak ők a S.H.I.E.L.D.E. legkiválóbb ügynökei - folytatta Steve - Valaki,vagy inkább valami elkapta őket és nem kicsit megkínozta.

-Azt viszont még nem sikerült megtudni,hogy ki vagy ahogy a Kapitány mondta,MI lehetett a gyilkosuk.

Csend ült ki a teremre. Mindenkit megdöbbentettek az imént hallottak. Banner ráült az asztalra,Clint pedig felállt és most ő kezdett fel-alá járkálni a teremben.

-Joyce tud ezekről? - kérdezte Natasha aggódva,de nem nézett egyikünkre sem.

-Nem. - válaszolta Steve - Legalábbis szerintünk nem.

-És el akarjátok neki mondani? - érdeklődött Barton.

-Idővel igen. - válaszoltam majd lesütöttem a tekintetem. Ismét csend,de most nem tartott olyan sokáig mint az előbb. Kapitány terelte a témát,amiért szerintem itt most mindenki hálás volt.

-Van hír Merlinről? - kérdezte.

-Ami azt illeti van. - válaszolta Bruce majd felállt az asztalról és elvett egy,a fal mellett lévő szekrényről egy laptopot. Majd mikor bekapcsolta és rácsatlakozott a hálózati adatainkra kívetítette azt amit talált.

*Joyce szemszöge*

-Álom-

Futok,nem is,inkább rohanok. Körülöttem minden romokban,lángoszlop lobban mellettem ami elől félre ugrok. Hirtelen 3km-el előrébb vagyok. Teleportáltam. Egy hatalmas széltölcsér felé szaladok. Megállok. Megláttam valamit,vagy inkább valakit. Ilyedten a számhoz kapom a kezem és könny csordul ki a szememből. Starkot látom a Vasember páncéljában,arclemeze felhajtva. Térdepel. A kezében egy élettelen testet tart. Meghalt. Fekete Özvegy halott.

-Álom vége-

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now