9.rész

1.8K 113 6
                                    

Fel-alá járkárltam Matt lakásában és vártam,hogy visszajöjjön,lehetőleg Starkkal. Már vagy egy fél órája elmentek Foggyval. Nemgondoltam volna,hogy a Pokol Konyhája ennyire kinn van. Vajon Stark hisz majd nekik? Hirtelen kopogtak az ajtón. Nem lehettek ők,ugyanis Mattnak van kulcsa. Megálltam és csendben vártam. Ismét kopogtak,de most egy női hang kisérte.

-Matt? Itthon vagy?

Halkan elkezdtem az ajtó felé lépkedni. A nő várt egy kicsit majd folytatta.

-Megkaptam az üzeneted. - kopogott - Matt?

Megálltam az ajtó előtt és vettem egy mély levegőt. Majd elforditottam a zárban a kulcsot és kinyitottam az ajtót. Egy gyönyörű szőke hajú nő állt az ajtó túloldalán. Mikor meglátott kikerekedtek a szemei. Nem nyitottam ki teljesen az ajtót,csak épp annyira hogy kitudjam dugni a fejem a résen.

-Ömm - összezavarodottan nézett rém - Nem akartam zavarni.

Épp fordult volna meg és indult volna le a lépcsőn mikor utánna szóltam.

-Matt nincs itt. - megkönnyebbülten felsóhajtott és visszalépett az ajtó elé.

-Én Karen Page vagyok. A srácok munkatársa.

-Én Joyce Hopper.

-Szóval te vagy az új ügyfelünk. - mosolygott rám Karen és a kezét felém nyújtotta. Kezetfogtunk. - Örvendek!

-Szintúgy. Miért jöttél ide,ha szabad kérdeznem.

-Ohh...ömm...igen. Matt küldött egy SMS-t,hogy jöjjek el hozzá és vigyelek el téged az irodába. Csak nem tudtam,hogy ki vagy és...ömm..szóval gyere be az irodába.

Zavarodottan rámmosolygott. Válaszként csak bólintottam egyet és miután bezártam az ajtót elindultunk az iroda felé. Mikor beértünk leültem a székre,Karen pedig mellém. Csendben vártunk. Majd kinyílt az ajtó és Foggy,Matt illetve Stark lépett be a helységbe. Hitt nekik. Elmosolyodtam és odamentem a milliárdoshoz és megöleltem. Viszonozta az ölelést.

-Szuper,még mozogsz. - nevetett fel Tony.

-Én is örülök,hogy látlak. - elmosolyodtam.

-Ne tudd meg mit kaptam volna Maximofftól ha holtan viszlek haza. - erre csak felnevettem.

-El kellene kezdenünk,ugyanis van mit megbeszálnünk. - lépett mellénk Foggy.

-Persze.

Válaszolta Stark majd leültünk az asztalhoz. Matt elmesélte mi történt. Stark eléggé meglepődött amikor a késeléshez ért,de nem szólt semmit. Végül nem kellett bíróságra mennünk,elintézték. Majd miután elköszöntünk Nelsonéktól én még odamentem Matthez.

-Köszönöm. - mondtam majd megöleltem.

-Ugyan. - válaszolta majd félmosolyra húzta ajkát. - De ugye nem mondasz semmit?

-Én tartom a szám,ha te is.

-Rendben - felnevetett - De ha bármire szükséged van,nyugodtan szólj.

-Rendben,Köszönöm mégegyszer.

X

Stark elég komor volt visszafelé. De inkább nem kérdeztem mi baja,lehet csak szimplán rossz napja van. Mondjuk Mattékkel tök normális volt. A torny előtt szólalt meg először.

-Nem tudta senki,hogy hova mentem. Szóval most majd elmesélhetjük. - a hangja hideg volt és komor.

-Rendben.

Beszálltunk a lifte és egyenesen a szállásszintig mentünk. Mikor kinyilt a lift ajtaja a nappaliban csak Natasha és Clint volt. Minketten felénk kapták a fejüket,és csodálkozva mégis megkönnyebbülten néztek végig rajtam. Majd felpattantak a kanapéról és hozzánk siettek.

-Hát te merre jártál? - kérdezte tőlem Natasha aggódva,majd megölelt.

-Hol találtad meg? - kérdezte Clint Starkot.

-Hívd ide a többieket,nemakarom hatszor elmesélni. És szerintem Joyce sem.

Clint csak bólintott és beleszólt az adóvevőbe,hogy mindenki jöjjön a nappaliba. Natasha értetlenül nézett Starkra. Nem értette miért ilyen,de én sem. Lassan mindenki itt volt,egyesével odasiettek hozzám és megkérdezték jól vagyok-e. Majd Pietrót láttam amint a lépcső allján állt és a falnak támaszkodott. Szomorúan rámmosolygott,majd hozzám szaladt és megölelt. Halkan megkérdezte :

-Mi történt?

-Majd elmesélem. - jött tőlem a rövid válasz.

Mikor már mindeki itt volt és Stakra figyeltek,Tony elkezde mesélni mi is történt. Én lehajtott fejjel hallgattam ahogy a milliárdos elmeséli,hogy talált rám. Elkezdett fájni a szám. Odanyúltam és valami meleg folyt végig a mutatóujjamon. Felrepedt a seb és elkezdett vérezni.

Banner abban a pillanatban,hogy észrevette odajött hozzám és elvitt a laborba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Banner abban a pillanatban,hogy észrevette odajött hozzám és elvitt a laborba. Stark épp ekkor fejezte be a történetet,így ő is jött velünk. Csak megvizsgáltak van-e komolyabb sérülésem,semmi extra.

-Hosszú napod volt - lépett mellém Fury - menny pihenny le,majd holnap beszélünk a képességedről,illetve arról,hogy Banner mit talált még.

-Talált mást is? - néztem a szemkötős férfira csodálkozva.

-Igen - válaszolta Stark - De most menny pihenni.

Azzal egy mosolyt erőltetett magára. Láttam rajta,hogy nincs jól,bántja valami. De most inkább nem faggatom. Majd holnap rákérdezek. Leszálltam az asztalról és elindultam a szobám felé. Mikor beértem a szobámba egyből az ágyam felé vettem az irányt. Abban a pillanatban amikor ledőltem kopogtak. Nagy nehezen felültem és odaszóltam :

-Gyere.

Kinyílt az ajtó és Pietro állt ott,nekidőlve az ajtófélfának.

-Zavarok? - kérdezte egy sunyi féloldalas mosoly kíséretével.

-Nem. - felnevettem.

Azzal belépett,bezárta maga mögött az ajót és leült az ágyam végébe...

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now