27.rész

1.4K 91 2
                                    

-Jóreggelt. - mondtam neki halkan.

-Szia. - hangja fájdalmas volt és rekedtes. - Jól vagy?

-Ezt most komolyan te kérdezed tőle? - kérdeztem nevetve.

-Az senkit sem érdekel,hogy én hogy vagyok? - jött mögülem a kérdés. Csodálkozva megfordultam és Clint épp most próbált felülni az ágyon. Odamentem hozzá és segítettem neki. - Kösz!

-Megvagy? - kérdezte Pietro Bartont nevetve.

-Hát még mindig jobb bőrbe vagyok mint te kölyök.

-Szeretnéd öregember. - mind a hárman elnevettük magunkat. Clint megvizsgálta a bekötözött sebét és miután megállapította hogy egy elég mély vágás van a felkarján kijelentette - Ezért megölöm Starkot.

-Nem volt a maga ura - tettem hozzá - Merlin irányította.

-Az oké - válaszolta Sólyomszem - De hogy babonázta meg? Eljött volna a toronyba? Pénteknek nem kellett volna észlelnie?

-Kiiktatta Pénteket! - jött mögülünk egy női hang. Natasha is felébredt - Épp szólni akartam Starknak,hogy nem válaszolt nekem,mikor rátaláltam a nappaliban. Aztán rámtámadt.

Nat a fejéhez emelte a kezét és megtapogatta a kötését. Mikor elért a sebhez felszisszent. Nemtudom mekkora vagy épp milyen súlyos lehet a sebe ugyanis nem láttam. Csak annyit,hogy a fejét fogja és vérzik. Ennél több időt nem szentelt a sebére,felállt és mellénk sétállt. Mellénk érve nekidőlt Clint ágyának.

-Veled mi lett? - nézett Bartonra.

-Friss levegőre vágytam,így Stark megmutatta hol találom ar erkélyt. - mondta teljes komolysággal.

-Csak épp útban volt az ablak. - tettem hozzá.

-És veletek? - kérdezett minket Clint - Rólatok lemaradtam,ahogy Wandáról is. - a fejével a még eszméletlen Skarlátboszorkány felé bökött.

-Wanda kimerült,túl sok volt neki Stark és összeesett. - válaszoltam.

-Velem meg Stark megismertette közelebbről a lépcsőt,úgy hogy nekem dobta Joycet. - tette hozzá Pietro. Ekkor kinyílt az ajtó,Thor,Steve és Banner lépett be a kórterembe. Mikor megláttak minket,mind a hárman megtorpantak és csodálkozva néztek minket. Eslőként Steve szólalt meg.

-Látom kialudtátok magatokat. - ezután mindannyian közelebb jöttek. Pietro is nagy nehezen felült az ágyán és felénk fordult. - Hogy vagytok? - érdeklődött Amerika csillagos hőse.

-Voltam már jobban is. - válaszolt Steve kérdésére Nat,miközben odament hozzá banner és levette a fejéről a kötést. Annyira nem volt csúnya a sebe,rosszabra számítottam. A bal halántéka felett húzódott egy olyan 5cm hosszú vágás. Körülötte a bőre lilás zöldes volt,a seb maga pedig még néhol vérzett. - Nagyon csúnya? - kérdezte Nat Bannert.

-Már szebb. - válaszolta a tudós. Pietro eközben odasétált Wanda mellé. Most már újra láttam az arcán az aggodalmat. Megfogta a testvére bal vállát és megszorította.

-Mikor ébred fel? - kérdezte halkan,de nem nézett egyikünkre sem. Mindannyian tudtuk,hogy ez a kérdés kinek szólt.

-Nemtudom. - fordult felé Bruce - De ne aggódj,csak kimerült. Nem lesz baja.

Bruce biztató szavaira se tűnt el Pietro arcáról az aggodalom. Sőt mostmár léttam azt is,hogy fél. Fél attól,hogy a testvérének ez nem tett jót. Bruce megkért minket,hogy mennyünk át Starkhoz,hogy tudjunk ott beszélgetni . Pietro nem jött velünk,a testvére mellett maradt. Oda akartam menni hozzá,de megtántorodtam. Most talán jobb ha nem vagyok ott. Mostanában ritkán van Wandával, ami nem lehet jó egyiküknek sem. Így tehát követtem a többieket a mellettünk lévő szobába ahol Stark volt. Az egész szobában csak egy ágy volt és rengeteg szekrény,külömböző gépek,műszerek,vegyszerek. Banner csodálkozva lépett be a szobába,ugyanis Tony már ébren volt. Az ágyán ült,kezei és lábai oda voltak szíjazva,egyenesen előre nézett. Mikor beléptünk az ajtón felénk fordította a fejét. Az a szokásos vidám Tony most eltűnt. Helyette egy komor,tehetetlen Tony Stark ült az ágyon,aki látszólag semmit sem értett.

-Mégis miért vagyok ide kötve? - kérdezte a milliárdos. Thorral döbbenten összenéztünk,téhat nem emlékszik semmire.

-Nem emlékszel semmire? - kérdezte Steve - Arra,hogy mi történt? Hogy mit tettél a csapattal? - Steve eléggé felhúzta magát. Natasha megfogta a vállát,ezzel jelezte,hogy nyugodjon meg.

-Az utolsó amire emlékszem az az,hogy kijöttem a tárgyalóból és bementem a szobámba. És odabent volt valaki rajtam kívül,majd egy kezet éreztem a halántékaimon és minden elsőtétült. - itt lesütötte e tekintetét - Eltekintve titeket,nem volt valami vidám pár órátok. - újból ránk nézett,és mit sem sejtve feltette a kérdést - Én csináltam ezt veletek?

-Hogy te-e? - kérdezte Clint,majd felhorkantott.

-Hé - vágott közbe Thor - Nem volt magánál,Merlin irányította. Nem tehet arról amit tett.

-Kevesebb mint 20perc alatt a fél csapatot kiiktatta. - tette hozzá Natasha üveges tekintettel.

-Vissza szívom. - mondta Thor halkan.

-Beavatnátok végre,hogy mégis mit csináltam? - emelte fel a hangját Tony. Natasha belekezdett,majd én folytattam,tőlem Steve vette át a szót,tőle pedig Thor és Banner fejezte be. Stark végig egy szót nem szólt. Nem tudtam kivenni hogy most ilyedt a tekintete,vagy sajnál minket.

-Majd miután Thor ide hozott megvizsgáltalak,hogy van-e mellékhatása az ellenszernek,vagy hogy Merlin mágjájából maradt-e benned valami. - felyezte be Bruce.

-És? - kérdezte ilyedten Tony.

-Semmi. A gépek nem mutattak semmit tehát tiszta vagy.

-Azta - Stark döbbenten bambult maga elé,látszólag eléggé lesokkolta az amit hallott. Plusz szerintem az is rátesz egy lapáttal,hogy mind ezt ő vitte végbe - Sajnálom. - nyögte ki végül a milliárdos. Mindenki döbbenten nézett rá. Tony nem azt a fajta aki sűrűn kér bocsánatot. - Nem akartam senkinek se rosszat.

-Nem a te hibád. - válaszolt Natasha.

-Max majd edzésen jól megverünk. - poénkodott Barton,amire Stark is elmosolyodott.

-Le szednétek az ágyról? - kérdezte Stark majd a szemével a leszíjazott kezeire és lábaira nézett - Elég kényelmetlen így ülni. - Steve lépett mellé és letépte róla a szíjakat,amit Stak egy bólintással megköszönt.

-Meg kellene beszélnünk,hogy akkor most mikor indulunk. - jelentettem ki.

-Amint Wanda is felébredt. - válaszolta Thor.

-Már fel van. - jött az ajtóból egy ismerős hang. Pietro pont most lépett be a szobába.

-És bírni fogja? - érdeklődött Bruce.

-Megoldjuk. - válaszolta hidegen Higanyszál.

-Akkor 1óra és indulunk. - adta ki a parancsot Rogers - Addigra mindenki legyen kész. A felszálló pályán találkozunk.

Ui.: Boldog Mikut mindenkinek! Remélem sok csokit kaptatok😉🎅❤

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now