18.rész

1.6K 99 13
                                    

Közelebb hajoltam hozzá...az egyik kezemmel megfogtam az arcát és.......

És hirtelen robbanás rázta meg a tornyot. Először azt hittem a torony valamelyik szintjéről jött,de mikor a tekintetem a városra irányult rá kellett jönnöm,hogy nem. Hatalmas füst felhő tört felfelé úgy 15 utcányival előttünk. Az egyik felhőkarcoló hirtelen leomlott. Nem kellett többet látnom,azonnal kapcsoltam. Felkaptam Joycet és beszaladtam vele a nappaliba. Abban a pillanatban,hogy beértünk többen is ide siettek. Látszólag mindenkit megleptek a történtek. Utoljára Thor érkezett meg Natashával. Mint említettem látszólag lepett meg mindenkit. Thoron nem látszott sem a meglepettség,sem a félelem.

-Mi volt ez? - kérdezte Wanda.

-Merlin. - válaszolta idegesen Thor. - Valahogy eljutott a Földre.

-És mit keres épp New Yorkban? - kérdezte Stark meglepődötten.

-Keresgél. - válaszolta az Asgardi hűvösen - A Démonista szentélyt amivel átjárót nyithat az...

-Igen,igen - vágott közbe Stark - ezt a mesét már hallottuk.

-Ez nem mese. - emelte kicsit magasabbra a hangját Thor.

-Tudjuk,hogy hol található az a szentély? - terelte a szót Natasha - Mert ha mi találnánk meg hamarabb akkor elpusztíthatnánk mielőtt Merlin megtalálná.

-Ohh - nevetett gyúnyosan Thor - Tudja hol a szentély.

-New Yorkba van? - kérdezte Banner.

-Nem. Csak fel akarja hívni magára az emberek figyelmét. Robbantgat eggyet-kettőt és tovább megy. Majd mikor már megunyja elmegy a szentélyhez,előássa és aktiválja.

-Akkor jó lenne szemmel tartanunk,nem? - érdeklődtem.

Ismét kinéztema városra. Már kezdett ülni a por. Mentő,tűzoltó és rendőr autók szirénáját lehetett hallani. Megfeszültek az izmaim. Eszembe jutott a bombázás,Sokoviában. Borzalmas volt. Annyira mint most azoknak akik kinn vannak,azoknak akiknek családtagjaik,barátaik haltak meg Merlin miatt. Joyce hangja rázott vissza a gondolataimból.

-Nem kellene segítenünk az embereknek? - kérdezte a többieket.

-Igaza van Joycenak. - válaszolta a Kapitány - Nat - fordult Natashához majd folytatta - Te,Cilnt,Joyce és az ikrek mennyetek segítsetek az embereknek. - Thor felé fordult - Thor Starkkal és Bannerrel próbáljátok megtalálni Merlint. Addig Sam,Vízió és én körülnézünk a városba.

Miután a kapitány kiadta a feladatokat mindenki egy szó nélkül met a dolgára. Általában Stark kommentálja,de most nem tette. Tudja mi forog most kockán. Nat,Clint,Joyce,Wanda és én lementünk a robbanás helyszínére. Borzalmas látvány fogadott minket. Tudtuk,hogy nem lesz kellemes,de nem tudtuk hogy ennyire rossz a helyzet. Mindenhol sebesültek,halottak. A mentősök épp egy betondarab alól szedtek ki egy férfit,odasiettem és segítettem nekik. Síró embereket lehetett még látni a felhőkarcoló romjai körül. Családtagjaikat keresték,remélve,hogy nem esett bajuk. Vagy épp azért sírtak mert megtalálták őket,de nem úgy ahogy akarták.Nat elment Joyecval a ház másik végére. Én a szememmel Wandát kerestem. Éreztem,hogy nincs jól. Benne is feltörtek az emlékek. Mikor megtaláltam épp egy villanyoszlopot emelt fel,amit körbevett az a különös skarlátvörös fény.Oda szaladtam mellé és mikor megfogtam a vállát megilyedt.

-Pietro! - nézett rám idegesen majd vett egy mély levegőt.

-Jól vagy? - kérdeztem aggódva.

-Megvagyok. - válaszolta majd lesütötte a tekintetét. Láttam ahogy az arcán lefolyik egy könnycsepp. Odaléptem hozzá és szorosan megöleltem.

Na itt is lennék a kövi résszel,remélem tetszett?! A következő Pénteken jön😉

Lenne egy kérdésem hozzátok. Hogy miért? Nemtudom😁 Csak érdekel. Nos...Ha el kell veszítenetek a hallásotok vagy látásotok vagy a hangotok örökre,melyiket vesztenétek el? És miért? Ne kérdezd értelmét,csak kiváncsi vagyok😅 Puszi❤

| Joyce | [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now