İkinci Yaşam -5-

21.5K 2K 391
                                    

Elise burada ne arıyordu?

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Elise burada ne arıyordu?

Öncelikle, iki dakika gibi bir süre gördüklerimi kavrayamadım. Bu düşündüğünüzden daha garip bir durumdu. Kitapta böyle bir şey yer almıyor muydu? Yoksa bir yeri gözden mi kaçırmıştım? Beynim tüm olasılıkları gözden geçirdi. Bütün hesaplamalarımı kitaba göre yapmıştım. Böyle olmaması gerekiyordu!

Leydi Elise oturduğu bankta ellerini önünde birleştirmiş etrafı inceliyordu. Rüzgarda savrulan saçlarıyla yüzünü benim olduğum ağaçların tarafına çevirdi. Mavi gözlerinin benimle buluşması uzun sürmemişti. İlk bakışta şaşırmış gibi gözleri büyüdü. Sonrasında oturduğu yerden kalktı ve benim olduğum tarafa yöneldi.

Yandık.

Şok olmuş surat ifademi Elise banktan kalktığında anca toparlayabilmiştim. Şu anda onu görmemiş gibi davranamazdım. Sevimli bir gülümseme takınıp ben de ona doğru ilerledim.

Tamam, şu an burada olması çok garipti. Benim bildiğime göre saraya gelmesinin biraz daha sürmesi gerekiyordu. Kafam karışmış bir şekilde ilerlerken ona söyleyeceğim cümleleri kafamda kuruyordum. Madem buradaydı ve beni fark etmişti, burada oluş sebebini bizzat ondan öğrenebilirdim.

Aramızda az bir mesafe kaldığında Elise rüzgarda önüne gelen saçlarını sağ eliyle arkaya atıp bana baktı. Bu sahne çoğu romantik hikayede güzel durabilirdi. Ancak şu anda o, havada dalgalanan saçlarıyla bir meleği andırırken ben yanına dikilmiş bir korkuluk gibi duruyordum.

Rüzgar bile onun tarafındaydı. Lanet olsun!

Elise kafasını biraz sağa yatırıp okyanusu andıran mavi gözleriyle yüzümü inceledi. Ona bakarken neden Alexander'in ilk bakışta aşık olduğunu anlamıştım. Şu andaki sevimliliğiyle göz kamaştırıyordu.Yanağında çıkan sevimli gamzesiyle bana bakıp gülümsedi.

"Merhaba, ben Elise Santana! Siz kimsiniz acaba?"

Emin ol senin kim olduğunu çok iyi biliyorum.

Sevimli gülümsememi yüzümde barındırırken söze başladım. "Merhaba sevgili Elise Santana. Ben Elizabeth Wallace. On leydiden biri olarak sarayda bulunuyorum. Siz de mi bu yüzden buradasınız acaba?"

Elise'in gözleri masum bir şekilde irileşirken şaşırmış gibi ağzı biraz açıldı. "Ah, siz Elizabeth Wallace mısınız? Wallace ailesinin tek kızı?"

Elise'in şaşırmış yüzüne bakıp tebessüm ettim ve hafif bir şekilde başımı salladım. Kendisi benim Elizabeth Wallace olmama bu kadar şaşırıyorsa şu an hikayede ana karakter kız olduğunu öğrense kim bilir ne yapardı?

Kafamı sallamamla beraber Elise kendine gelip etrafa kısa bir bakış attı. Yüzünü tekrar bana döndürdüğündeyse konuşmaya başladı. "Ben de on leydiden biri olarak seçilmiştim. Burada o yüzden bulunuyorum. Ancak daha kimsenin gelmediğini sandığımdan bugün evime geri dönecektim."

İkinci Yaşam 1-2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin