İkinci Yaşam -10-

19.5K 1.9K 353
                                    

Sıkıntıyla okuduğum sayfayı çevirdim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sıkıntıyla okuduğum sayfayı çevirdim. Şu anda kütüphanede oturmuş Adrien ile kitap okuyorduk. Diana ve Jane'in saraya gelmesinden ve Alexander ile karşılaşmamdan bu yana iki gün geçmişti. Adrien'ın bana bir hafta önce söz verdiği gibi kütüphanede buluşmuştuk.

"Heyecanlı mısın?" Bana yönelttiği soruyla başımı kitaptan kaldırdım.

"Biraz."

Bugün önemli bir gündü. Gelmeyen leydilerin hepsi bugün saraya varacaklardı. On leydinin toplanmasıyla da her şey başlayacaktı.

Prenslerin leydileri tanıması adına yapılacak olan birçok etkinliğin ve sohbetin başlayacak olması biraz geriyordu beni. Adrien de bunu fark etmiş olacak ki okuduğu kitabı bırakıp bana yöneltmişti bakışlarını.

Daha hiçbir şey başlamadan bile birçok olay yaşamıştım. Şimdiden böyleyse yakında olacak olan olaylar ne kadar strese sokacaktı beni kim bilir? Gerçekten bunların hiçbirini istemiyordum. Tek yapmak istediğim yorganımın altına girip bir daha da çıkmamaktı.

Adrien'ın sinsi bir gülümsemeyle bana bakışı tüm düşüncelerimi dağıttı. "Bu kadar stres olmana gerek yok. Sonuçta Alexander'ın nişanlısısın değil mi? Bunlar seni bu kadar germemeli. Eğlenmene ve rahatına bakmalısın." Dediği şeyle şaşırmış bir şekilde suratına baktım.

Alexander'ın nişanlısı olduğumu öğrenmişti! Zaten yakında öğreneceğini düşünüyordum ama bu kadar erken olmasını da beklemiyordum açıkçası. Nasıl öğrenmişti ki? Görüşmemizden sonra beni mi araştırmıştı?

"Aslında ben ağabeyim Alexander'ın yerinde olsam ne leydilerle tanışma olayına kendimi katardım ne de nişanlımın diğer prenslerle tanışıp sohbet etmesine bu kadar izin verirdim." Masum bir şekilde mavi gözlerini kırpıştırdı. "Neden böyle yapmış olduğunu pek anlamış değilim Leydi Elizabeth. Siz nedenini biliyor musunuz? Sonuçta nişanlısısınız, diğer leydilerle yakınlaşacak olması sizi rahatsız etmiyor mu?"

Nefesimi verip hafif bir şekilde Adrien'a gülümsedim. "Eğer Prens Alexander ile olan nişanlılığımız diğer insanlar gibi normal olsaydı tabiki de rahatsız olurdum Prens Adrien. Ancak dediğim gibi, Alexander'la olan ilişkimiz normal değil. Aslında bir ilişkimiz yok da denebilir. Eskiden Alexander'a olan bağlılığım sonucunda yapılan bir nişanlılıktı bu. Ancak nişanlılığımız hiçbir zaman bir adım ileriye gitmemişti. Bundan dolayı da Alexander'a olan hislerim yavaş yavaş azaldı. Şu an ikimiz de birbirimize karşı bir şey hissetmiyoruz. Bu yüzden nişanlılığımızın çok uzun süreceğini sanmıyorum. Hatta tanıştığı leydilerden birine karşı bir şeyler hissederse Prens Alexander adına mutlu olurum."

Kurduğum uzun cümleler Adrien'ın meraklı bir şekilde bakmasına yol açmıştı. "Anlıyorum. Öyleyse ikinizin de yakın bir zamanda seveceği birileriyle karşılamasını en içten dileklerimle diliyorum Leydi Elizabeth."

İkinci Yaşam 1-2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin