Kapitola 11|

1K 100 29
                                    

Dnes výnimočne dlhšia kapitola, ako mám vo zvyku. Len som sa akosi rozpísala, až som si vôbec neuvedomila, že by som už vlastne mala napísanú aj polovicu ďalšej kapitoly 😄❤❤

_______________________________________

ZOE

Ubehlo niekoľko dní, odkedy sa Reyna rozhodla, že somnou proste nebude komunikovať. Postupom času som si uvedomila, že možno nebolo správne, ako som reagovala, no stále bola mojou priateľkou. A stále tak mi na nej záležalo. Max bol chlapec od ktorého som nečakala ani najmenší kúsok sebareflexie, no Reyna taká nikdy nebola.

Keď som sa jej neskôr opýtala, čo chcela docieliť divadielkom na dámskych záchodoch, arogantne pokrčila plecami a nechala ma postávať v strede miestnosti. Nerozumela som čo sa stalo, no nemalo význam tlačiť na ňu. Čo ma však zo všetkého mrzelo najviac bol fakt, že sa ma rovnako tak stránila Aisha. Bolelo to, no zároveň som pocítila nevysvetliteľnú úľavu. Priznávalo sa mi to ťažko, no akoby zo mňa opadlo obrovské množstvo problémov, ktoré sa ma v konečnom dôsledku ani netýkali.

,,Sú to hlupane. Ako tvoja kamarátka by som ťa určite poslala do zadku, no mám ťa dostatočne dosť rada na to, aby som naše kamarátstvo neposlala do horúcich pekiel len preto, že som si nezašukala," pokrčila plecami Kara, keď sme po škole kráčali ku môjmu autu.

,,Ja vlastne ani nerozumiem, čo odrazu na Maxovi vidí. Povedala by som, že v nej vzbudzoval...no proste vôbec sa jej nepáčil. A odrazu mám pocit, akoby ním bola úplne posadnutá. Všimla si si, ako na neho celý deň čumí?" rozhodila som pohoršene rukami.

Nikdy pred tým som sa nezapodievala životmi druhých, no nebola som náhodou ja tá, ktorá bola stredobodom posmechu len preto, že som Maxovi chcela dať šancu?

,,Ja tomu naopak rozumiem veľmi dobre. Odhliadnuc na tú jazvu, je to jednoznačne najsexi chalan na škole. Nerozumiem však tomu, že si si nevšimla, že na teba Reyna žiarli a to je presne dôvod, prečo je taká zaujatá Maxom," odvetila pokojným hlasom Kara, načo som prekvapene nadvihla obočie.

,,Žiarliť na mňa? To nie je pravda," pokývala som hlavou, no odrazu, akoby mi to všetko začalo zapadať do seba.

Reyna sa ku mne začala správať zvláštne práve od momentu, ako som Maxa pozvala ku mne domov, kvôli školskému projektu. Spomenula som si, že už vtedy nebola ani trochu nadšená, že s Maxom budem sama, dokonca sa mi to snažila vyhovoriť. Skôr som to však prikladala faktu, že na Maxa nikdy nenašla dobrého slova.

,,Žiarli na teba už od prvého dňa, ako sme nastúpili na strednú školu. Pamätáš si, keď ťa Rupert zavolal do tej kaviarne na konci mesta? Odmietla si, pretože si vedela, že sa Reyne Rupert páči..."

,,Nie, odmietla som, pretože Rupert je debil," prerušila som ju okamžite.

,,To tiež, ale to teraz nie je podstatné. Chcela som tým povedať, že v tebe Reyna znovu vidí svoju sokyňu," poznamenala, keď sme sa konečne posadili do auta.

,,To je blbosť. Maxovi sa predsa vôbec nepáčim. A on mne už vôbec nie," striasla som sa pri tej predstave a auto s hlasným zavrčaním naštartovala.

,,Hej pozor!" zrevala Kara, keď som sa s autom práve chystala pohnúť.

,,My o vlkovi..." zavrčala som podráždene, keď sa mi spomínaný takmer hodil pod auto.

Kara automaticky stiahla okienko na spolujazdcovej strane a s nadvihnutým obočím nazrela von.

,,Čo chceš, Clifford? Omrzel ťa život?"

𝐙𝐎𝐄 ✅Where stories live. Discover now