Kapitola 18|

997 109 51
                                    

_________________________________________

Veriť si ako rodičia je rovnako dôležité a rovnako náročné - ako dôverovať našim deťom.

________________________________________

Zoe

Potom, ako som večer Maxa odviezla domov som zaparkovala pred domom a fakt, že sa na prízemí svietilo ma potešil. Kvôli práci rodičov som nemala dostatok času na to, aby som sa s nimi mohla porozprávať. Neboli sme typická rodina, ktorá sa pri večeri bavila o tom, ako bolo v škole, alebo práci. Je síce pravda, že som mala tých najlepších rodičov na svete, no občas mi ich prítomnosť chýbala. Stále mi však pripomínali, že za veľa peniazmi je tiež veľa úsilia. A ja som tomu jasne a zreteľne rozumela. Nemala som sa na čo sťažovať. No o to viac som si vážila chvíle, kedy sme mohli byť spolu.

Nadšene som vbehla do domu a kroky namierila do kuchyne, kde už mala mama rozložených niekoľko tašiek s oblečením.

,,Myslela som, že ste boli nakúpiť do kuchyne," nadvihla som obočie, keď pred seba s rozžiarenými očami zodvihla kokteilové šaty tyrkysovej farby.

,,To si zobral na starosti ocko. Ja som nutne potrebovala niečo na seba. Ale samozrejme som nezabudla ani na svoju najkrajšiu, najúžasnejšiu dcéru. Si zvedavá?" zahryzla si do pery a nedočkavo čakala na moju odpoveď.

Na chvíľu som sa tvárila nezaujato, nakoniec som však hlavou prudko prikývla a očami prešla po stále plných taškách.

,,Sem s tým!" vydýchla som a ruky si vystrela pred sebou.

Mama sa natiahla po tašku, ktorá mi stála priamo pri nohách a niekoľko sekúnd sa v nej hrabala, až napokon vytiahla modré šaty s dlhým rukávom. Okamžite som ich vzala do rúk a vystrela pred sebou. Boli z jemného lesklého materiálu a výstrih končil len čosi pod krkom. Vzadu sa zapínali na miniatúrne modré gombíky a sukňa bola áčkového strihu. Spodok bol na rozdiel od šiat v pestrých, jesenných farbách a po okrajoch boli vyšité listy rôznych farieb.

,,Tie sú nádherné," žasla som a pritisla si ich s iskričkami v očiach na hruď.

,,Sú presne také, ako si moja krásna dcéra zaslúži," nahla sa ku mne, aby mi dala pusu na čelo.

,,Ďakujem, mami," poskočila som na mieste a rozbehla som sa ku schodom, aby som si šaty okamžite vyskúšala, no mamin hlas volajúci moje meno ma zastavil.

,,Chcela som sa ťa len opýtať, či máš na zajtra nejaké plány."

,,Vlastne sme chceli ísť s Maxom a Karou do klubu," pokrčila som plecami.

,,Ach tak. A čo keby si ich ku nám zajtra pozvala na večeru? Prídu totiž Redstonovci spoločne so svojím synom, takže by bolo na mieste, ak by si bola doma tiež."

V momente, ako dopovedala som horlivo prikývla a s tichým ,,jasné" na jazyku sa spakovala do svojej izby. To, že som mala pôvodne v pláne skúšku šiat mi úplne vypadlo.

Príde predsa otcov dobrý priateľ a zároveň obchodný partner. Čo by ani zďaleka nebol problém, keby nemali syna o ktorom som roky pochybovala, že môže byť skutočný. Chodiaca dokonalosť na dvoch nohách. Presne tak by som opísala Jareda.

Poznáme sa v podstate od malička, no nikdy sme ku sebe nemali príliš blízko. Nie žeby sme sa nemali radi, skôr som vždy mala pocit, že sme obaja až príliš hanbliví, aby sme sa spolu bavili. Rodičia po väčšine preberali prácu a my sme po sebe od stola pokukovali a uškŕňali sa. Jedného dňa, myslím, že som vtedy mala pätnásť rokov ma ponúkol svojou cigaretou a ja, ako pravá frajerka som ju prijala. Vlastne to bola moja prvá a posledná cigareta. Potom, ako sa Jared rozkašľal rovnako intenzívne, ako ja pred chvíľou, cigaretu zašľapil priamo na rohožku nášho domu a od toho dňa sme spolu vlastne nekomunikovali.

Zajtra však bude u mňa doma. No ja mu nebudem musieť ani náhodou čeliť sama. Bude so mnou predsa Max a tiež Kara. Samozrejme, ak sa so mnou bude po dnešku stále baviť. Musím si však dokonale premyslieť stratégiu. Stratégiu, ako sa pred Jaredom po prvý krát nestrápniť a možno dokonca...

Potriasla som hlavou a natiahla sa po kabelku, ktorú som mala hodenú na posteli. Vytiahla som z nej mobil a vytočila Maxovo číslo. Keď ani po niekoľkom zazvonení nezodvihol, zúfalo som si odfúkla a mobil hodila na mäkký matrac postele. V zápätí však zazvonil a keď som na obrazovke zahliadla jeho meno, doširoka som sa usmiala.

,,Max, plány sa zmenili," zvolala som do mikrofónu v okamžiku, ako som hovor prijala.

,,Takže mám prísť späť? Dúfam, že ma čakáš nahá."

,,Až tak mi nechýbaš, Clifford," pretočila som otrávene očami.

,,Tak čo sa deje, moja ryšavá kráľovná?" odvetil zívajúc a ja som sa pristihla, že som po jeho oslovení očervenela.

Vedela som, že to bol len Max a jeho srandičky ktorými ma bombardoval každý deň, no napriek tomu som v bruchu pocítila príjemné teplo.

,,Zajtra prídu na večeru známi mojich rodičov a ja sa musím zúčastniť," začala som vysvetľovať. ,,Takže by sme mohli návštevu klubu presunúť ku nám. Rodičia samozrejme súhlasili. To však nie je všetko. Príde aj ich syn Jared..."

,,Z ktorého si totálne vlhká, ryšavá?" nahlas sa rozosmial a ja som s nadvihnutým obočím pokrútila hlavou.

,,Nenávidím ťa," zavrčala som do mobilu.

,,Miluješ ma," opravil ma Max na obranu.

,,Nikdy," precedila som cez zuby, no rozhodla som sa ho ďalej ignorovať, a tak som pokračovala. ,,Ten chlapec...vlastne, áno. Trochu sa mi páči, no..."

,,Pre boha ryšavá, chceš odo mňa radu, ako ho zbaliť?" opýtal sa stále so smiechom.

A ja som sa zamyslela. Skutočne som chcela, aby mi práve Max poradil, ako zbaliť chalana? Protestne som pokývala hlavou. Nie, to by proste nešlo. Nemyslím, že práve Max je ten typ, ktorý by sa vyznal aspoň trochu do vzťahov. Bol to môj kamarát. Najlepší kamarát. No ako partner by určite nestál za nič a to z dôvodu, že nikdy o žiaden nestál.

,,To asi nie, Max," rozosmiala som sa tento krát aj ja a prevalila sa na chrbát.

,,To je dobre, pretože by som ti aj tak nemohol poradiť. Ty predsa miluješ mňa a to sa jednoducho vylučuje," zašepkal tajomným hlasom a ja som si dlaň pritlačila na čelo.

Môžem nejakého človeka zbožňovať a zároveň neznášať pre jednu a tú istú vec? Očividne to ide.

,,Dobrú noc. Clifford," zamrmlala som do mobilu pripravená položiť, no na chvíľu som predsa počkala.

,,Dobrú noc, ryšavá."

_________________________________________

kkaji_, Ayhla_, lujza66, MimaIvaniov, Ema_Luna, AureliaStaviarska, Niki_Nikola_S, leonalevinski, Eisblut79, lkrajcikova, zaellaa, Sis_200, Dadalili3 Tara_Schmidt

Ďakujem moje zlaté za vaše komentáre.
Ďakujem všetkým za vašu podporu.

𝐙𝐎𝐄 ✅Where stories live. Discover now