7- Verward

810 59 18
                                    

I have a survivalist mentality
That's a part of who I am and it won't go away
Sometimes I take a break from reality
Dreaming bigger things than what is given to me today
There's a war going on and it's within myself

Too humble to break down and ask for any help

- Jade Slatyer

----

Het enige wat ik de rest van de avond aanhoor is het gelach, gezoen en geklef van wel meer dan vijftig andere jongeren om ons heen. Noah en Liset zijn druk in gesprek.

"Weet je, ik vind dat jongens tegenwoordig gewoon al zo snel ontevreden zijn," zegt ze, "Ik kan maar niet begrijpen wat jullie er zo moeilijk aan vinden." Ik knik, want ik ben het met haar eens. Noah lijkt constant een beetje afwezig en ongeïnteresseerd.

Hij is stevig gebouwd; niet te dik en niet te dun. Gewoon de juiste lengte voor zijn gewicht. Hij heeft blond haar wat nog net zijn wangen aan beide kanten van zijn gezicht raakt. Het zit vol volume. Zijn stijl is volkomen anders dan die van Phill en Aiken. Zijn kleding is netjes. Stoer, maar op een andere manier. Zijn ogen zoeken de donker geworden lucht af.

"Jaim, je weet zelf dondersgoed dat het andersom is," gaat Phill tegen haar in, "Jullie zijn juist het probleem. Weet je hoe moeilijk het is om Taylor Lautner te overtreffen?", vraagt hij serieus. Ik giechel om zijn humor.

Phill is een jongen die daadwerkelijk geeft om sarcasme, daar ben ik nu wel achter. Ik vind hem nog steeds vreemd veel lijken op Luke, maar ik weet dat hij het niet is. Het is vreemd. Hij heeft dezelfde ogen, dezelfde haarkleur en dezelfde bouw. Toch is hij het niet.

"Wat denk jij Sky?", vraagt hij aan me. Ik haal mijn schouders op.
"Ik zou het niet weten," zeg ik, "Ik ben er nooit zo mee bezig, al vind ik Lautner wel een beetje hooggegrepen hoor." Jaymie knikt goedkeurend. Ze geeft Phill een speelse duw en lacht hard en onbedaarlijk.

"Sky heeft gewoon gelijk," zegt Aiken dan, "Jullie zijn hier allemaal gewoon veel te veel mee bezig." Ik schud ongelovig mijn hoofd en laat me op mijn rug zakken. Ik heb in een lange tijd niet zoveel lol meer gehad.

"Nou, Liset en ik moeten maar weer gaan. Morgen hebben we tentamens en ik ben pas op de helft. Stomme rechten," klaagt Noah. Hij heeft groot gelijk. Ik moet binnenkort ook maar eens beginnen met het leren van mijn tweede schoolexamens. Aiken staat op en zegt Liset en Noah gedag.

"Dan had je ook geen rechten moeten gaan doen sukkel," lacht hij. Noah schud zijn hoofd en antwoord.
"Ik dacht dat we het eens waren over het feit dat onze band een grote flop was," zegt hij. Noah zat ook in Aiken's band?
"Regret? Oh, ik vond het wel goed klinken hoor!", zeg ik enthousiast. Phill, Noah en Aiken lachen alle drie tegelijkertijd om mijn opmerking.

"Pft, natuurlijk Sky. Dat meen je ook echt," zegt Aiken. Ik schud mijn hoofd in ongeloof. Liset en Noah zwaaien wanneer ze richting de parkeerplaats lopen.

Op de een of andere manier lijken de ogen van Phill wel van staal wanneer dit gebeurt. Onbuigbaar en op een punt gericht: mij. Voor ontelbare minuten die wel uren lijken te vormen staart hij me aan. Waar herkent hij me van?

De zon is ondertussen al onder gegaan, maar toch schijnt het licht van de maan zo door de doffe wolken heen en verlicht zo de rest van het grasveld waar nog 5 andere gezellige groepjes jongeren over gebleven zijn. Ze vieren het weekend.

''Wat maakt deze happening nou eigenlijk zo speciaal?'', vraag ik, waardoor ik de ijzige stilte verbreek die er al meer dan tien minuten hangt.

Aiken staat op en klopt zijn kleren af, daarna laat hij zich naast me neervallen en schuift afwezig wat heen en weer op het geblokte picknickkleed.

Het pact (NL) ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu