44 - Party Time

455 30 2
                                    

  Wine was cheap
Food was shit
Sat like a creep
And tried to fit

Sleepy as hell
Drank too much
Can't even spell
Wall is a crutch

The girls are cute
Music is loud
Might as well be mute
Another face in the crowd

-Drake Brayer

----------------------

''Iedereen zin in een avondje uit?!'', gilt José die haar handen vreugdevol in de lucht gooit alsof ze weer een kind van zes is. ''Niet te enthousiast graag. Eerst moeten we nog wat mensen leren kennen en wat zaken afhandelen voordat we kunnen feesten'', zegt Quinn. Ze rolt met haar ogen en keert zich dan gelijk tot haar broer. Quinn kijkt alleen maar serieus. ''Kun je nou nooit eens aan iets anders dan werk denken broertje?'', zucht ze gefrustreerd. ''Wanneer ben je eigenlijk voor het laatst echt dronken geweest?'', vraagt Angela uit het niets, die uiteindelijk toch maar besloten had om ook mee te gaan. Quinn antwoord niet, maar loopt gelijk naar binnen bij La Fois om aan de dichtstbijzijnde tafel handen te schudden met drie andere mannen.

''Dit gaat nog wel even duren, zullen wij alvast een club om de hoek opzoeken. Ik heb het ijskoud.'', vraagt José, die duidelijk zin heeft in vanavond. Ik knik, maar word bij mijn pols beetgepakt door Aiken. Ik zucht diep en trek mijn pols uit zijn greep. ''Ik wil niet dat je zonder mij uit gaat Sky, ik ken je. Dan doe je iets doms als struikelen, dronken worden, met anderen flikflooien, geloof me nou alsjeblieft.'', fluistert hij in mijn oor. Ik schud hem van me af, beledigd dat hij denkt dat ik met anderen ga lopen flikflooien terwijl ik hem heb. ''Luister eens Aik, ik ben negentien jaar en zelfstandig. Ik kan uitgaan als ik dat wil'',  kaats ik terug, waarbij ik hem drie keer hard in zijn borst prik met mijn wijsvinger. José lacht, en loopt dan samen met Angela richting Club Ginger.

Aiken rolt met zijn ogen en knikt dan. ''Één avondje dan. Maar geen drank voor Sky'', dreigt hij. Oké, daar kan ik mee leven. Ik druk mijn lichaam wat tegen dat van hem aan en breng mijn lippen naar zijn oor om er wat in te fluisteren. ''Loosen up a bit... Cocon'', fluister ik. Ik draai me in een keer om, zodat ik gelijk weg kan lopen maar word zoals verwacht beetgepakt door Aiken's stevige hand die mijn pols nu nog harder vast heeft. ''Blijf uit de buurt van Quinn alsjeblieft'', zegt hij. Wat? Waar komt dat vandaan? Hij kijkt heel serieus en verstevigt zijn grip, zodat ik echt niet van zijn statement weg kan lopen. ''Ik vertrouw hem niet. Zag je hoe hij naar me keek?'', vraagt hij. Ik dacht niet een keer na en draaide mijn gezicht weg van het zijne. ''Iemand is jaloeeeers'', pest ik hem.  Hij laat mijn pols los en stapt verontwaardigd naar achteren. ''Ik? Jaloers? Sky, dit gaat om hem'', maakt hij duidelijk. Ik loop langzaam naar achteren en bijt op mijn onderlip. Als hij eindelijk toegeeft laat hij het onderwerp vallen en volgt me naar de ingang van de enorme club.

De muziek is niet normaal meer hard. Het lijkt wel een soort mix van een Arabische beat in combinatie met wat hiphop en R&B. Vochtige zwetende lichamen hopen zich op in het midden van de grote zaal, waar een enorme hoeveelheid aan studenten met bier in hun handen op en neer springt. ''De muziek is geweldig!'', schreeuwt José over de roemoerige menigte heen. Ze trekt haar haren in een nonchalante knot en trekt Ange mee de dansvloer op. Aiken staat er een beetje ongemakkelijk bij. Ik kijk hem vragend aan. ''Wat is er?'', schreeuw ik over de harde muziek heen. Hij trekt zijn schouders op. Hij heeft geen flauw idee wat ik hem zojuist gevraagd heb. Ik trek hem mee naar Ange en José, die al met drankjes in hun handen aan het dansen zijn.

''Sky?!!'', hoor ik Aiken roepen. Ik draai me om en kijk naar hem op. Hij lijkt niet te weten wat te doen. Zijn gezicht staat blank, wanneer hij me smekend om hulp aankijkt. Ik lach naar hem en pak hem beet bij zijn middel, waarna ik midden in de zee van mensen een beetje met mijn heupen begin te swingen en mijn armen in de lucht gooi. Er verschijnt een lach op zijn gezicht, daarna een sprankje vermaak. Ik pak zijn handen beet en leg ze om laag om mijn middel heen. Hij laat ze losjes hangen en beweegt wat mee op de muziek. Ik lach als ik zie hoe onzeker hij is. Hij kan écht wel dansen.

Het pact (NL) ✔️Where stories live. Discover now