26 - Jaymie

596 42 4
                                    

  A sister is someone who loves you from the heart,
No matter how much you argue you cannot be drawn apart.
She is a joy that cannot be taken away,
Once she enters your life, she is there to stay.

A friend who helps you through difficult times,
Her comforting words are worth much more than dimes.
A partner who fills your life with laughs and smile,
These memories last for miles and miles.

--------

Jaymie's pov:

De muziek begint pijn te doen aan mijn oren. De flikkerende lichten om me heen maken me duizelen terwijl migraine zich een weg baant door mijn hoofd. Ik loop naar de bar toe en zie Noah al staan. ''Noaaaah!'', schreeuw ik. Hij kijkt op van zijn werk. Twee dronken mannen lopen tevreden weg met hun cocktails waarna ik plaats neem op de vieze rode barkruk die hier al vanaf 1975 op dezelfde plek staat. ''Jaymie, wat brengt jouw hier?'', schreeuwt hij over het harde geluid van de muziek heen. ''Phill'', zeg ik. Ik zoek al bijna dertig minuten, maar nog steeds kan ik hem nergens vinden.

Hij grijnst. ''Die staat naast de dj'', zegt hij. Hij wijst naar de draaitafel waar ik inderdaad zijn donkere haren kan zien uitsteken. Hij geeft me een biertje en een knipoog. ''Doe Aiken de groeten van me! Oh, en veel succes!'', zegt hij waarna ik mijn weg voortzet naar de dansvloer. Hij is de enige die af weet van mijn 'geheime' gevoelens voor Phill. Jammer genoeg weet ik wel beter.

Dit is al mijn vierde biertje en de alcohol begint zijn werk te doen. Het wordt steeds warmer, en de muziek steeds fouter. Wat houd ik toch van uitgaan. ''Jaymie?'', hoor ik een bekende stem vragen. Ik draai me om en kijk tot mijn verbazing recht in de twee blauwe ogen van Phill. Zijn haar zit warrig en hij draagt een zwart shirt waar 'the script' op staat. Hij ziet er goed uit. ''Heej Philllyy!'', zeg ik. Ik probeer hem een knuffel te geven maar faal. Ik voel mijn lichaam al tegen dat van hem aanvallen. Mijn reactievermogen heeft me ook al in de steken gelaten.

Twee handen grijpen me van achteren vast zodat ik blijf staan. Phill lacht hard. ''Heb jij niet een beetje te veel op?'', vroeg hij. Ik draai me om en pook met mijn vinger tegen zijn borst. ''Ik. heb. alles. onder. controle.'', zeg ik. ''Jaja en ik ben in het geheim een miljonair met een eigen villa, boot en alles erop en eraan'', zegt hij sarcastisch. Ik rol met mijn ogen en besluit verder te dansen. De warme lichamen om me heen, de geur van opwinding en foute muziek laat mijn lichaam opnieuw bewegen. Mijn jurkje zwiert alle kanten op.

Ik voel Phill's ogen prikken in mijn rug, maar trek me er niets van aan. Een blonde jongen komt mijn kant op en knipoogt naar me. Half joelend en dansend eindigt hij naast me op de dansvloer. Hij ziet er niet slecht uit. Alcohol laat me de gekste dingen doen. Ik weet hoeveel invloed het kan hebben. Lisette eindigde een keer half strippend op de bar. Hoerig, ja, dat werd ik wel. Maar het maakte me niets uit. Ik liet mijn armen de lucht in gaan en bewoog mijn lichaam sensueel in dezelfde richting als die van de jongen tegenover me. Terwijl ik danste keek ik de jongen recht in zijn ogen aan. Ik leunde al in voor een zoen, maar werd direct terug getrokken. ''Godverdomme laat me toch lekker met rust!'', schreeuwde ik naar de onderbreker.

''Jij hebt écht genoeg op'', zei hij. Het was Phill. Half struikelend over van alles en nog wat trok hij me mee de dansvloer af. Ik stribbelde tegen als een klein kind. ''Jezus Jaymie werk eens even mee! Hoe oud ben je nou?'', zei hij bozer dan bedoeld. ''Twaalf misschien dertien en dit is mijn kinder feestje vind je het leuk?'', vroeg ik. Hij schonk me een waarschuwende blik en trok me toen mee naar de uitgang. We zwaaiden even snel naar Noah die een knipoog naar me gaf en toen zijn aandacht weer richtte op de klant voor zich.

De frisse lucht deed zo zijn wonderen. Maar ik kon haast niet meer lopen omdat ik zo aangeschoten was. Mijn hoofd deed pijn, mijn gezicht voelde aan als vuur en ik was een van mijn hakken kwijt geraakt. ''Phillyyyyy'', zeurde ik. ''Kun je me niet gewoon draguuhuuun?'', vroeg ik. Daar was de dubbele tong al. Hij draaide zich om en pakte me bij mijn pols. ''Waar kan ik je naar toe brengen?'', vroeg hij.

Het pact (NL) ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu