42 - Goede oude tijd

498 32 0
                                    


My rest centre
My healing place
So warm and comfy
Blushes my face

--------

Aiken's pov.

''Bedankt dat je even langs wilde komen gast'', zei ik tegen Phill, die een beetje onzeker in de gang zijn jas aan het uit trekken was. Ik hoor hem diep zuchten. ''Geen probleem. Jaymie ligt toch nog te slapen, en ja, waar is die goede oude tijd heen?'', vroeg hij. Hij droeg een grijze joggingbroek en een groene sweater. Onder zijn donkerbruine beanie steken nog een paar zichtbare donkere haarpuntjes uit. Buiten ligt een dik pak sneeuw, en ik vraag me eerlijk gezegd af waarom ik Sky niet gewoon zelf even naar haar stage heb gebracht. Ik weet dat ze van de oldtimer houd.

''Waar is Sky?'', vraagt hij. Hij leunt nu met zijn hele gewicht in de deuropening, en trekt zijn wenkbrauw op. ''Stage bij World Economie's'', antwoord ik. Zijn ogen worden nog groter. ''Maar dat is geweldig! Weet je hoeveel kansen dat haar bied nadat ze haar diploma gehaald heeft? '', vraagt hij enthousiast. Te veel. Denk ik. Ik kan er niet al te blij mee zijn. ''Aiken?'', vraagt hij. ''Ja?''. ''Ik ken je nu wel langer dan vandaag, en er is iets over haar stage. Iets wat je e niet verteld... iets wat je dwars zit'', zegt hij. Ik kijk zijn kant uit.

Zijn blauwe ogen zoeken mijn gezicht af naar een rede. Een simpele grijns, een gefronst voorhoofd. Godver, hij kent me inderdaad te goed. ''Ze wilt gaan studeren'', zeg ik. ''In Amerika''. Hij knikt begrijpelijk en denkt diep na. ''Zover is het nog niet Aik, en ik denk ook niet dat je je teveel zorgen moet maken'', zegt hij uiteindelijk. ''Daarbij...'', hij grijnst. ''...ik heb niet voor niets een paar dingetjes voor je geregeld''. Vanachter zijn rug haalt hij zijn Xbox, GTA, Call of Duty en een meerderheid aan verscheidene zakken chips.''Ik hou van je'', zeg ik. Hij lacht. ''Weet ik toch'', zegt hij.

In nog geen vijf minuten zitten we al verslaafd voor de tv te gamen. Net als vroeger. ''Hé, Phill?'', vraag ik aan hem. Ik kan zien dat hij geconcentreerd bezig is. Het puntje van zijn tong is in zijn mondhoek te zien, en hij heeft een ingewikkelde blik in zijn ogen staan. ''Dat ik je me laat omkopen met games en chips betekent nog niet dat alles weer goed is'', zeg ik. Een korte stilte volgt, waarna hij de game op pauze zet en zich vanuit zijn zitzak naar me toedraait. ''Je weet dat het niet mijn bedoeling was om op mijn leeftijd al vader te worden van een kind'', zegt hij. Ik zie dat hij het meent. Natuurlijk meende hij het! ''Maar het is gewoon, mijn zusje van zeventien! het is... ik had beloofd elke jongen die ze mee naar huis zou nemen in elkaar te slaan. En dan zie ik jou en dan...'', ''..dan kun je dat niet omdat ik je beste vriend ben?'', vraagt hij. Ik knik.

''Het spijt me oké? Het spijt me echt. Maar Jaymie wil het houden. En ik.. ik eigenlijk ook. Abortus is zo harteloos'', zegt hij. Hij laat zijn blik afdalen naar de grond en mompelt stil wat onverstaanbare excuses. In een snelle beweging trek ik zijn Beanie over zijn hoofd heen en geef hem een lichte stomp in zijn zij. ''Ik weet het Phill! Je bent toch ook gewoon de grootste onhandigste sukkel die ik ken.'', zeg ik speels tegen hem. Hij glimlacht maar trekt gelijk zijn beanie weer echt en haalt de console van de pauzestand af. Als ik even niet op let ben ik al dood waarna hij lacht. ''Jammer Joh!''. Zo kan ik nog wel even door gaan. ''Oh en Phill..'', zeg ik nog. ''...Je laat jaymie echt niet in de steek want echt gast, dan ben ik verplicht als ouderlijke beschermer je te vermoorden'', zeg ik dood serieus. Hij kijkt me geschrokken aan. Ik grijns. Hij lacht.

''Ik heb je gemist Aik'', zegt hij. Hij zet de Xbox uit en richt zich op mij. ''Dus, nu even ter zaken.. hoe loopt het écht tussen jou en je bae?'', vraagt hij. De manier waarop hij Sky mijn bae noemt is typisch Phill. Ik leun naar achteren in mijn eigen zitzak en zucht. ''Geweldig. Ze wil een kerstboom met me kopen'', zeg ik. Hij lacht. ''Veel succes daarmee! Woont ze dan nu bij jou?'', vraagt hij. Ik knik. ''Jup, nu kan ik haar iedere dag zien''. Hij grijnst. ''En hoe zit het met je seksleven?'', vraagt hij totaal ongegeneerd. Ik grijns terug. Is dit eerlijk tegenover sky? Ach, ik blijf een hormonale tiener. ''Ze is bang weet je, ze heeft dingen meegemaakt zoals je weet'', zeg ik. Hij knikt medelevend en legt zijn hand op mijn schouder. ''We gaan gewoon steeds een stapje verder, ze komt er wel'', zeg ik, denkend aan gisteravond, de hitte en haar zachte aanrakingen.

''Nou als je tips wilt, Jaymie en ik..'', ''Wow wow wow, te veel informatie gast!'', zeg ik. ''Ik ben dus écht totaal niet geïnteresseerd in jouw, of haar seksleven!''. De gedachte aan die twee samen, nouja eigenlijk is het vooral mijn zusje. ''Weet je het zeker? Het bespaart je straks een hoop gedoe'', zegt hij. Ik zucht. ''Nee Phill, ik ben géén zielige 'virgin' die alle benodigde seksuele voorlichting nodig heeft'', zeg ik waarna hij lacht. ''Het is nou niet bepaald dat ik nog nooit seks gehad heb'', zeg ik. Hij ligt bijna op de grond van het lachen. ''Het was maar een voorstel'', grapt hij.

-------

Sky's pov:

De koude buitenlucht zorgt er niet bepaald voor dat mijn uiterlijk verbeterd. Ik wil een goede indruk maken op mijn eerste échte werkdag. Dank u moeder natuur voor dit heerlijke koude weer. Dacht ik. Aiken had me gevraagd of hij me weg moest brengen, maar ik had besloten dat het gemakkelijker voor me was om gewoon met het openbaar vervoer te gaan. Daarbij verdiende hij ook wel een dagje voor zichzelf.

Eenmaal binnen voelde ik me alleen nog maar ellendiger. Overal liepen de perfecte business vrouwen met tot in de puntjes perfect gekruld haar, prachtige make-up en de meest formele kleding. Ik keek naar mijn eigen simpele zwarte broek en shirt. Het enige wat formeel was aan mijn kleding was mijn witte bloes en losse knot. Ongemakkelijk blaas ik een plukje haar uit mijn gezicht en loop naar José. ''Goedemorgen Sky! De baas is onderweg'', zegt ze. Ze lacht vriendelijk en zoekt dan om zich heen.

In de verte zie ik Quinn al komen lopen. Vandaag draagt hij een groene stropdas in plaats van een rode, en zit zijn haar wat nonchalanter. Het enige wat nog steeds hetzelfde blijft zijn zijn groene ogen. ''Je bent laat broertje'', zegt ze. Hij schiet haar een dodelijke blik toe. ''Ik ben de baas van dit bedrijf, ik kan je zo ontslaan zusje'', zegt hij. Ze rolt met haar ogen en richt zich weer op haar werk. Quinn draait zich naar me op en neemt me in zich op. ''Kom je mee?'', vraagt hij. Ik knik en volg hem op de voet door het grote pand. ''Dus heb je al besloten wat je wilt gaan doen?'', vraagt hij als we in de lift staan. Uhhmm, nee eigenlijk niet. ''Ik weet nog niet precies waar ik me in wil gaan specialiseren dus weet ik nog niet precies wat ik wil gaan doen'', zeg ik. De liftdeuren openen waarna hij me naar een kamer leidt aan het einde van de gang.

Hij opent de deur met dezelfde pas die hij net voor de lift gebruikt heeft en laat me binnen. Mijn ogen worden groot als ik zie dat het een kantoor is. Een erg groot kantoor. Een eigen bureau, kasten vol boeken en een naamplaatje. Een naamplaatje! ''Nou, ik weet dat dit niet al te groot is, maar dit is je nieuwe hangplek voor de komende paar weken'', zegt hij. Ik lach en richt me tot hem. ''Bedankt meneer Harold, dit is écht geweldig''. Hij grijnst en kijkt verbaasd. ''Waren we daar gisteren niet al over uit gekomen. Je mag me gewoon Quinn noemen hoor'', zegt hij. Net als gisteren gaat hij zitten op het bureau en haalt uit de fruitmand een groene appel. ''Die fruitmand is echt het grootste voordeel'', grapt hij.

Ik lach. ''Dus Sky, vertel me eens wie je bent, wat je doet, wat je leuk vind. Misschien komen we er dan makkelijker achter wat een geschikte taak voor je is'', zegt hij. Ik ga zitten in de bureaustoel en kijk wat om me heen. Quinn neemt nog een hap van zijn appel en kijkt me afwachtend aan. ''Ik ben Sky, 19 jaar, ik houd van lezen, schrijven, -vroeger vooral muziek, nu eerder recensies- en ik wil graag een economische studie gaan doen'', zeg ik. Hij knikt. ''Je houdt van lezen en recenseren dus?', vraagt hij. Ik knik. 'Ja, maar ik heb nog nooit echt iets gepubliceerd gehad'', zeg ik.

''Hmmm, ik weet dat dit een economisch bedrijf is, maar ons magazine is erg uitgebreid. We schrijven, publiceren en helpen klanten met commerciële toekomstige geldproblemen. Misschien lijkt het je leuk om eens te neuzen in onze creatieve hoek. je kunt schrijven, reageren en problemen oplossen van andere mensen'', zegt hij. Ik knik. ''Dat lijkt me leuk'', zeg ik. Hij lacht. ''Dan stuur ik Angela straks naar je toe Sky. Heel veel succes, en als je problemen hebt, of vragen zit ik meestal in het kantoor aan het einde van de hal'', geeft hij aan. Ergens ben ik wel blij dat hij dicht bij mijn kantoor zit. Dan herken ik in ieder geval een van de gezichten die hier rondloopt.

Hij geeft me een klopje op mijn schouder en springt dan van zijn bureau af. ''Oh en Sky..'', zegt hij. Ik kijk op van mijn bureau, mijn bureau, en wacht tot hij verder praat. ''..misschien heb je zin om aan het einde van de dag mee te gaan om iets te gaan drinken met mij en José, en een paar andere medewerkers. Je weet wel, voor je connecties en misschien om wat meer mensen te leren kennen?'', vraagt hij. Ik weet niet of dit een goed idee is. Ik ben nogal ingetogen onder allemaal onbekende mensen. ''Tuurlijk'', zeg ik. Hij loopt naar de deur en roept nog voordat hij de deur achter zich dichtgooit: ''Super, zie je om 4 uur bij mijn kantoor!''.

Het pact (NL) ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu