1- BEREN SOYDAN

132K 4.7K 1.2K
                                    

Instagram: t.y.mazer
Twitter: tymazerr

Arkadaşlar hemen şuracığa başlama tarihi bırakalım❤️ Ayrıca ana erkek karakterim 40 YAŞINDA DEĞİL SAÇMALAMAYIN! İkinci bölüme kadar sabredin lütfen. Öpüldünüzzzz

^^^

O gece, uzun zamandır aklımda yer edinen düşüncelere artık kapılarımı açtığım geceydi. O gece, yıllardır abilik yapmaktan çok bir psikopat gibi peşimden ayrılmayan kardeşimden kurtulmak adına umut kırıntılarımı özgür bıraktığım geceydi. O gece, aslında kendimi özgür kıldığım geceydi.

Yanağımı alev alev yakan beş parmağın acısını umursamamaya çalışarak gözümden akan yaşı elimin tersiyle sildim. Bu ondan yediğim son tokat olacaktı.

Üniversiteyi kazandığımda bu işkencenin sona ereceğini düşünürken, eskisinden daha acı bir kâbusa açmıştım gözlerimi. Tek isteğim evden, abim Çetin'den, Çetin'in bana olan davranışları ve baskısına karşı sesini çıkarmayan annem ve babamdan uzaklaşmaktı.

Sınav sonucum açıklanıp da beklediğim gibi iyi bir puan alınca, onların fikrini almadan Sakarya'nın çok uzağında olmasa da aynı evde olmayacağımızı garantilediğim bir şehir için tercih yapmıştım. Yıllardır salak ve saf olduğum gerekçesiyle beni aşağılayan, dershane kapısına kadar bırakıp alan, çıkışta etüde kaldığıma inanmayıp beni dershanenin önünde ve hatta arkadaşlarımın gözü önünde döven, kıyafetimden tutup dinlediğim müzik türüne bile karışan abim, dünyaca ünlü bir bilgisayar firmasında çok iyi bir mevkide çalışıyordu. Dışarıdan göründüğünde adam sanılmak tam Çetin'e yakışacak bir tabirdi.

İşin ironik kısmı beni yıllardır baskılar altında büyüten Çetin, çalıştığı şirkette mazisiyle ünlü bir kadına tutulmuş ve çok geçmeden evlenmişti. Yıllardır benim kafama vura vura sokmaya çalıştığı değerler(!) o sevgilisiyle rahatça vakit geçirirken, nasıl bir çifte standardın içinde olduğumu adeta yüzüme vurmuştu.

Tıp fakültesini kazanmıştım. Çetin'in düşündüğünün aksine salak olmaktan çok uzaktım. Zaten yıllardır burnumun ucunu dışarıya göstermemem için o kadar uğraşmıştı ki derslerden başka hiçbir şeye odaklanamamıştım. Bana istemeden de olsa yardım ettiği tek konu bu olsa gerekti. Ancak her şey, çalıştıkları şirketin, ondan kaçmak adına gitmek istediğim şehre, Kocaeli'ne taşınmasıyla tepe taklak olmuştu. Hem ondan habersiz böyle bir tercih yaptığım için gazabına uğramış, hem de üniversite hayatımı o ve ona benzeyen karısı ile aynı evde, daha acı bir esaretin içinde geçirmeye mecbur bırakılmıştım. İki sene onlarla aynı çatı altında kalmak ve aklini dengemi korumak için fazla uzun bir süreydi. Zincirlerimi kırmak istediğim noktaya geldiğimde, yeterince sabretmiştim. Beni artık karısının yanında hırpalamaya başlamıştı ve alaycılığımın arkasına gizlediğim kırıklarım gün yüzüne çıkmaya başlıyordu.

İki yıldır ayakları altında ezdiği gururumu yerden kaldırmak, daha da önemlisi artık kendim olmak için, attığı tokatın etkisiyle kalbimi yakıp kavuran ateşe tutunarak bir plan yaptım. İlk iş olarak, İstanbul'da bir üniversiteye girebilmek için yatay geçiş başvurularına başladım. Altı aylık süreç boyunca zaten iyi olan derslerimi daha da yükseltmek adına canla başla çalıştım. Sonuç olarak, İstanbul'da bir üniversitenin tıp fakültesine geçiş hakkı kazanmıştım.

Kaçmayı plandığım akşam, hızlıca, günler öncesinden hazırladığım valizimi ortaya çıkardım. Günlerdir kafamda bu günü kurguluyor, neredeyse saniyeleri sayarak bir düğün için şehir dışına çıkacakları günü bekliyordum.

Gerekli olan diğer malzemelerimi de çantaya tıkıştırdıktan sonra, Çetin'in odasına yöneldim. Kasasının şifresini bulmak için çok uğraşmıştım. Perdenin arkasına saklanıp nefesimi kontrol etmek ve varlığımı hissettirmemeyi öğrenmek kolay olmamıştı. Bunu yaparken bir kaç kere muhteşem ikilinin yatak odası fantezilerine şahit olup, bir süre gizlenmek zorunda kalmış, o anlarda boğazıma dolan safrayı, öğürüp kusmamak için fazlasıyla ter dökmüştüm. Dört haneli rakamı girdikten sonra kasa kısık bir klik sesiyle açıldı. İçinden beş bin lira kadar nakit parayı aldıktan sonra kapağını dikkatlice kapadım. Bu para bana İstanbul'da düzen kurana kadar yeterdi.

Lacivert  - Safir - AmberHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin