Amber 11 | KAÇIŞ

24.5K 1.1K 175
                                    




Instagram/ threads: t.y.mazer

tiktok: t.y.mazer

Twitter: tymazerr

***











LACİVERT

AMBER 11. BÖLÜM

KAÇIŞ





Gözlerimi belli belirsiz açtığımda, ilk hissettiğim ince bir sızıydı. Neler olduğunu sorgulayan zihnim, kesik kesik görüntülerle karşılaştı. Onun yatağında olduğumu anlamak zor değildi. Kokusu her yerdeydi.

Bir an için bu muhteşem kokuda kaybolmak isteyen benliğim, mantığımla çatışmaya başladı. Önce neler olduğunu öğrenmem gerekiyordu.

Kıpırdandığım anda, az önce hissettiğim sızıdan öte, enkazdan farksız olduğumu anlamam uzun sürmedi. Her bir hücrem yatağı terk etmemem için yalvarıyordu. Derin nefesler alarak doğrulmaya çalışsam da, yorgun bedenim buna hevesli olmayınca bir süre daha kendime gelmeyi beklemeye karar verdim.

Çok geçmeden zihnimdeki bulanıklık kalkmaya başladı. Odada tek değildim.

Kulağımda şekillenen sesler anlamlı bir bütünlük kazandığında, söylenenlere dikkat kesilmeye başladım.

"Seni bu kadar kolay takip ettiklerine inanamıyorum James."

Demek Sofia Birlik'in merkezinden dönmüştü.

Aralarında geçen konuşmaya sadece kulak misafiri kalmak istemedim. Halsiz kollarımdan destek alarak doğruldum ve odanın ortasında, dört bir duvara yansıttıkları görüntüleri izlediklerini gördüm. Normal şartlarda James odasında böyle bir inceleme yapmazdı. Kaşlarımı çatarak konuştuklarını anlamlandırmaya çalıştım.

"Takip edildiğimizi düşünmüyorum Sofia. Bu durum planlıydı. Ortaya çıkmamı beklemiş olmalılar."

"Ah," dedi Sofia alayla gülümseyerek. "Şu Allen'ın ünlü Milen Todorka aşkını duymayan kalmadı değil mi? Bu durumda Beren'i tehlikeye attığının farkında değilsin sanıyorum. Beren o kadar kişinin üstesinden gelemese ne olacaktı James? Ölebilirdi."

Kısa ve gergin bir sessizlik oldu. Havanın James'in öfkesiyle büküldüğüne yemin edebilirdim. Sofia'nın bu açıklamayı yaparak benim bu kadar güçsüz olduğumu gözlemlemesi midemin kasılmasına neden oldu. Aynı zamanda seni düşünüyor diyen iç sesim o an pek de yardımcı olmuyordu. Düşüncelerimi James'in sert ve otoriter sesi böldü.

"Benim planlarımı sorgulama Sofia."dediğinde sesindeki soğukluk benim tenimden bile acı bir ürperti şeklinde kendini gösterdi.

"Elbette ona bir şey olmasına izin vermezdim. Bizim kadar tecrübeli olmasa da, o da profesyonel bir Isolater ve başının çaresine bakabilecek kadar yetenekli. Ayrıca bu görevin anlamını biliyorsun, müdahale etme şansım yoktu."

Sofia hızlıca cevap verirken sesi üzgün çıkıyordu.

"Haklısın James. Üzgünüm. Amacım kararlarını sorgulamak değildi. Sadece bu sıralar fazlaca stres altındayım. Günlerdir bitmeyen testler ve son iki senemi hatırlatmak uğruna yaptıkları deneyler sinirlerimi yıprattı."

Sofia gergin bir şekilde saçlarını düzeltirken, James'in yüzündeki katı ifade biraz olsun yumuşadı.

"Geçecek Sofia." dedi yumuşak bir tonla. "Sen hepimizden daha dayanıklısın."

Lacivert  - Safir - AmberHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin