AMBER 21 | VEDA VE ÖTESİ

7.2K 399 117
                                    

Instagram/threads: t.y.mazer

Twitter: tymazerr

Tiktok: t.y.mazer




LACİVERT AMBER 

21. BÖLÜM

VEDA VE ÖTESİ




Hayatım boyunca başıma gelen tüm talihsizliklere iyi açıdan bakmaya çalıştım. Çetin bana eziyet ettiğinde, daha kötüsü de olabilirdi dedim. Annemle babam abimin yaptıklarına ses çıkarmadığında, pasif de olsalar en azından annem ve babam var dedim. Okuldan başka bir yere gitmem yasak olduğunda, okula gidebilmek en büyük ayrıcalık nasılsa diye düşündüm. Hayatımı geri almak için James'in peşinden gidip, onun katil olduğunu düşündüğüm anlarda, hayatta kaldığım için şanslı hissettim. Sonra gizli bir dünyada her an ölüm tehlikesi ile karşılaşmama rağmen, yaşadığım maceralar ve kurduğum dostluklara sığındım.

Ancak hiç ölümle yüzleşmek zorunda kalmadım. Hiç, uzun zaman önce öldü kabullendiğim birinin gerçek ölümünü tecrübe etmedim. Hiç abimin cenazesine katılmadım.

Kabristanın önünde arabanın içindeydik. Lacivert elimi sıkıca tutuyordu. Kısa süre önce nefret ettiğime kendimi inandırdığım bu adam bütün gece saçlarımı öperek, yanımda olduğunu fısıldamış, çocukluğuma, abimle küçük anılarıma sığınırken akan gözyaşlarımı silmiş, her hıçkırığımda yanımda olmuştu.

"Hazır hissetmiyorsan gitmek zorunda değiliz." dedi anlayışlı bir sesle. İkimiz de siyahlar içindeydik. Üzerimdeki siyah montu çekiştirdim. Kalabalık çoktan dağılmıştı. Mezar başında sadece annem ve babam vardı. Onları görmeyeli ne kadar olduğunu düşündüm. Neredeyse 1.5 senedir ailemden uzaktım. Gözlerim yanmaya başladı. Silüetlerini uzaktan da olsa seçebiliyor onlar olduğunu anlayabiliyordum. Zaten başka kim olacaktı ki? Çetin gibi birinin mezarının başında ona her haliyle göz yuman, annemle babamdan başka kim olabilirdi? Karısı Gülşen bile ortalıkta yoktu. Onu bugün hiç görmemiştim. Lacivert yine içimden geçenleri okumuş gibi konuştu. "Kaza dün öğlen gerçekleşmiş" dedi şeffaf bir tonla. "Çetin ve Gülşen arabada berabermiş. Uzun zamandır Çetin'i izletiyorum. Evliliği iyi gitmiyordu. Eşini de darp etmeye başlamıştı."

Ellerim ceketimin kenarlarını sıkıca kavradı. Gülşen'i sevmezdim ancak bu onun da benim yaşadıklarımı yaşamasını istediğim anlamına gelmiyordu. Kimsenin bunları yaşamaması gerekiyordu.

Gözlerimi bir süre sıkıca kapadım. Lacivert elimi daha sıkı kavradı. "Anlaşılan o ki yanlış insanlarla arkadaşlık kurmaya başlamış. Gülşen de bunu fark edince araları bozulmuş." Tahmin ediyordum. Çetin sözünü dinleyemene dinlettirirdi. Anne ve babama evden gitmekle tehdit ederek yapardı bunu. Banaysa şiddet kullanarak.

James bana zaman vermek ister gibi bekledi. Buraya gelene kadar neler olduğunu sormamıştım. O da anlatmamış, sadece yanımda olmuştu. Bana katıksız desteğini sunmuştu. Şimdi son vedamı etmeden önce her şeyi duymak zorunda hissediyordum kendimi. "Devam et lütfen" dedim bir fısıltı kadar cansız çıkan sesimle.

"Dün Gülşen ile araçtalarmış. Kavga etmeye başlamışlar. Çetin kontrolü kaybetmiş. Gülşen ağır yaralı olarak hasteneye kaldırılmış. Şu an iyi. Çetin ise olay yerinde hayatını kaybetmiş."

Lacivert  - Safir - AmberHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin