AMBER 16 | GÜVEN

9.5K 737 141
                                    




Multimedya: James Arthur ~ Say You Won't Let Go

Instagram/ threads: t.y.mazer

tiktok: t.y.mazer

Twitter: tymazerr

***





LACİVERT

AMBER 16. BÖLÜM

GÜVEN


"Pekala" dedi Elizabeth ayağa kalkarak. Sessiz kalan James'e karşılık ortamı yumuşatmak ister gibiydi. Üzerinde dar bir kot ile askılı bluz vardı. "Donaldson'ı kaybettiğimize göre, nasıl ilerleyeceğiz?"

James inatla konuşmuyor, sadece duvara bakıyordu.

"Tüm bağlantılar kendini koruma altına almış durumda" dedi Brad, sandalyesini hafifçe öne çekerek. Her zamanki gibi ekranların başında olan oydu. "Evinden çipi aldığımızdan beri Andy Kevin etrafına kimseyi yaklaştırmıyor. Üstelik Jawahir Grubu da bu konuda uyarmış. James'in girdiği ihaleyi askıya aldılar. Al-Amir Basim de çipin kayboluşundan beri oldukça dikkatli."

"Bu durumda tek seçenek Jun Nish gibi görünüyor." dedi Mike ciddi bir ifadeyle. Odanın köşesinde dursa da, sesini herkes eşit derecede duymuştu. Jun Nish, gen teknolojisinin peşinde olan ağın içindeydi. Arap işadamı Basim'i ve İngiliz işadamı Kevin'i elediklerinde, geriye kalan tek ipucu bu bilim kadınıydı.

Brad tekrar konuşmaya katıldı. "Donaldson'ın ölümünden sonra geliştirdiği teknolojinin demosunu görme olanağını kaybettik. Kimlere sattığı ya da gen çeşitlemesini ne yönde formüle ettiğini bilmiyoruz. Andy Kevin'den aldığımız çip askeri bir teknoloji ile şifrelenmiş. Sadece bir yere kadar gelebildik. Bildiğiniz gibi bu tarz şifreleri kırmanın sonuçları olur. Birlik'in ifşa olması gibi bir riski göze alamayız."

"Elimizde ne var?" diye sordu Elizabeth sonunda odada adımlayarak. Bir yandan göz ucuyla James'i ve onun yanında oturan Sofia'yı kontrol ediyordu. İkisi de hala sessizdi.

Brad hemen ekranlara bir simülasyon yansıttı. Elips şeklinde bir çizim ekrana yerleşti. İçinde de ortasında bir nokta olan piramit şeklinde başka bir çizim vardı. "Bu çipin koruma kalkanı" dedi Brad, eliyle elipsi işaret ederek. İçindeki piratimi, koruyor." Ardından elips ekranda portakal kabuğu gibi ayrılarak, piramiti ortaya çıkardı.

"Ana kalkanı ortadan kaldırmakta bir sorun yaşamadık." Dedi Brad animasyonu açıklamak adına. "Ancak piramit çok kuvvetli bir askeri şifre içeriyor. Görevi içindeki çekirdeği korumak." Piramitin içindeki yuvarlak noktayı gösterdi.

James sonunda düşüncelerinden sıyrılıp ayağa kalktı. "Bu tarz bir şifreyi kırmak bizim için olanaklı ama dünyadaki diğer organizasyonlar için değil. Bu açıdan bekleneni yap ve bilinen yöntemlerle şifreyi kırmaya çalış." dedi Brad'e dönerek.

"Ama bu imkansız." dedi Brad.

"Biliyorum." dedi James. "Ancak bu şekilde şüphe çekmeyiz ve içindeki bilgileri ulaşamasak bile projeye verdikleri isme ulaşabiliriz."

"Mümkün." diye yanıtladı bu defa Brad. "Aklından geçen nedir?"

"Bu kadar olaydan sonra Kevin ve Basim tüm ipuçlarını kendilerinden uzaklaştırmışlardır. Önce proje ismine ulaşalım. Jun Nish'in laboratuvarında bu isme rastlayacağımıza eminim."

"Yani gen teknolojisini aslında Jun Nish'in geliştirdiğine mi inanıyorsun?" dedi Mike.

"İnanmıyorum, bundan eminim. Öyle bir teknolojiyi Donaldson'ın tekelinde bırakacaklarını mı sanıyorsun? Çoktan satın aldıkları denekleri incelemeye başlayıp, türevlerini geliştirmişlerdir."

Lacivert  - Safir - AmberHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin