SAFİR 16. BÖLÜM | Ateş

27.8K 1.7K 513
                                    


Instagram: t.y.mazer
Twitter: tymazerr



SAFİR 16. BÖLÜM

ATEŞ

Uyandığımda James'i yanımda bulamayınca ilk yaptığım şey yataktan bir ok gibi fırlamak oldu. Önce odayı ardından banyoyu kontrol ettim. Tamamen kırışmış tişörtüme aldırış etmeden, uyurken çıkardığım taytı tekrar dizlerimden geçirerek odadan fırladım.

Kapıyı açıp kendimi dışarı attığım anda Mike'ın sert bedenine çarptım. 

"Hey," dedi şaşkınlıkla. "Nereye böyle bayan fırtına?"

İmalı bakışı üzerine gözlerimi devirdim.

"James'i arıyorum." dedim. "O halde göreve gittiğini söyleme sakın."

Ellerini ben masumum der gibi havaya kaldırınca sabırsız bir şekilde kaşlarımı çattım.

"Sakin ol" dedi sırıtarak, "Özel eğitim alanında."

Boş bakışımı görünce bir çekti. "Şanslısın ki diğerleri yerine benimle karşılaştın. Özel eğitim alanını bilmiyor oluşun garip karşılanırdı."

"Nerede burası?" diye sorduğumda adımlarını koridorda ilerleterek buraya ilk geldiğimde kullanmak zorunda kaldığım gizli kapıya kadar yürümemizi sağladı. Ancak yolun sonuna varmadan durdu ve boş duvara parmak izini okuttu. Duvar şeklinde yeni bir kapı kendini gösterip kenara kaydığında içinden geçen Mike'ı tereddüt etmeden takip ettim. Bir bizi kimlik kontrolü sonrası asansörle epeyce aşağı indik. Sonunda kata vardığımızda Mike önden inerek onu izlememi işaret etti. Ortamda hafif bir nem hissediliyordu ve koridorlar mahzendeki çoğu alana göre daha dardı.

Çelik devasa bir kapının önüne geldiğimizde sabırsızlıkla ona baktım. Yamuk bir gülüş eşliğinde kolu çevirerek kapıyı ittirdi. Kapı açılır açılmaz yüzümüze hafif serin bir hava çarptı. Karşımızda uzanan oldukça büyük havuzu görünce nemli havanın kaynağını anlamış oldum. Ortam neredeyse gece renginde, karanlıktı. Havuz normal bir havuz olmaktan çok uzaktı. Bir göl ya da minyatür bir deniz denebilirdi çünkü kapkara görünüyordu ve ne kadar derin olduğuna dair hiç bir ipucu yoktu.

Meraklı gözlerle odayı incelemeye devam ederken bir yandan gözlerim Lacivert'i arıyordu. Karanlık suda olduğuna dair hiç bir iz yoktu. Dizlerimi kırarak havuzun yanına eğildim ve suyun rengine bakmak için parmaklarımı içinden geçirdim. Buz kadar soğuk su karşısında hem şaşırıp hem ürpersem de elimi geri çekmedim. Aynı anda parmaklarıma dolanan bir şey korkuyla sıçramama neden oldu ancak o kadar güçlüydü ki parmaklarımı geri alamadım.

Lacivertin önce altın tutamları ardından eşsiz yüzü su yüzüne çıkınca derin bir nefes aldım ve kızgın bakışlarımı ona yönelttim. Suyun içinde  bu kadar sessiz olunabileğinden haberim yoktu. Ve dakikalardır oradaydık, o kadar süre boyunca su altında kalmış olamazdı değil mi?

Parmak uçlarıma buz gibi dudaklarını değdirdikten sonra kızgınlığımı görmezden gelerek hafifçe gülümsedi.

"Karanlık sularına elini daldırmadan önce bir kez daha düşün Deirdre."

"Harika!" diye seslendi arkadan Mike. "Tüm işi ben yapayım ancak sen süper cool balık şovunla tüm takdiri topla. Zaten Mike'a neden teşekkür edesiniz ki? Alt tarafı her fırsatta paçanızı kurtaran ben oluyorum. Hayır, hayır, hala teşekkür etmeyin. Lütfen o derin bakışmanızı ve birazdan öpüşeceğiz çık artık ifadenizi yüzünüzden silmeyin. Ne gerek var değil mi?!"

Mike söylenerek uzaklaşırken kahkahamı bastırmak için boşa olan elimi ağzıma kapattım. Lacivert sabit bir bakışla dişleri arasından tısladı. "Sinem'le çok takılıyor."

Lacivert  - Safir - AmberHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin