Hanımlar'ından Kaçan Beyler...

208 32 2
                                    


Hanımlarından kaçan kocalar! Selamı selam edenin selamı ile kardeşlerim. Bugün ki konumuz; "Dur Bey! EYLEME.." diyecek hanımlara gelecek inşallah. Peki kim bu hanımlar? Nedir bu yalvarmalarının hikmeti? Öncelik ile şunu bilmeliyiz ki! İslamî evlilik ömrü "son nefese" kadar olan bir durum değildir.Yeri geldiğinde hem dünyevi hem de uhrevi kazanç kapısı olmalıdırlar eşler birbirlerine... Evlenemden önce Mekke'nin zengin,soylu hanımlarından olan Hatice validemiz; Öyle bir kazanç elde edecek ki.Belki yüz yıllar boyunca büyük kârlar ile ticaret yapsa o kadar zengin olamayacaktı.Neydi onu bu kadar zengin kılan? Doğru eş ile doğru zaman da evlenip,doğru işler yapmasıydı. Önce Alemin en dürüst erkeği ile evlenip sonra da onun itaatkâr bir zevcesi olup ona sadık kalmasıydı belki de..

Dönelim mi asrımıza.Hani şu asr-ı saadet'ten asr-ı felaket'e ? Şimdi sizlerden biraz aklen ve hayalen tefekkür yapmanızı isteyeceğim. Unutmayın ki Resurullah (A.s.m) buyurdu ki; Bir saatlik tefekkür bir sene boyunca yapılan nafile ibadetten daha hayırlıdır. Bir kapıyı çalalım, içeri davet edilmiş olalım. Selam verelim ve oturup izleyelim.. Bir hanım olsun,kocasını çok seven.Onun için 4 kere kemiklerinin kırılmışcasına acı ile doğum yapan.

Hatta o hastalandı diye sırf "Beyim,dar da kalmasın.Ben gidip merdiven sileyim de evime 3-5 kuruş desteğim ola" dercesine fedakarlık yapan bir hanım olsun. Sizce bu hanımın mükafatı ne olur? Vallahi İslam namına,Allah namına fedakârlık yapan bu hanım en büyük güzelliklere sahip Cennet'i dahi hak etmiş olabilir. Şimdi bir de madalyonun hakikatcasına geçelim!:)

Böyle bir hanımı alalım.Beyi ile bir sofraya koyalım.Laf lafı açsın ta ki o laf 'Biliyor musun bey; Ayten hanımın küçük kız kocaya kaçmış' noktasına kadar gelsin. İşte kardeşim! Daha demin ef'alleri ile Cennet'e layık olan o hanım.Şimdi mahşer-i Ekber de kocası tarafından yalnız bırakılan bir dost iken düşman hükmünü almıştır! Ey eşlerine sırf iktisat için 'lazım değil' diyebilen hanım kardeşim. Biraz sevdiysen ona 'ahirette'de hesap ödetme! Bilmem anlatabildim mi?😉 Selamın en güzeli ile...

BATUHAN GENÇ

Gençler Yazıyorजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें