Müslüman Özenen Değil Özenilendir..

38 2 0
                                    

Bismillahirrahmanhirrahim..

Ülkemizde süre gelen vahim bir kalıplaşma söz konusu İslam, yıllarca haram helal gözetmeksizin yaşa yaş kemale erince emeklide olunca hacca git vakit namazlarını mahalle camiinde kıl tamam anlayışı ile yanlış empoze edildi . Allah'a yönelen gençlere ise "fazla derine dalma" denildi ..

Bu zihniyeti kırmak için gençlere ilim ehli gençlere fazlasıyla ihtiyaç vardır. Asıl olan öncelik kendi nefsimizedir. Önce kendi nefislerimizi terbiye edip, yani yaşantımız ile örnek olacağız. İslam'ın yarısı Kur'an ise yarısıda Peygamberimizin (s.a.v.). Gönlüne ilham edilmiştir. Bu kavrayış ile yola çıkıp sünnet-i seniyyeye sıkıca sarılıp sünnet ışığı ile Ehl-i sünnet Allah dostları ile yolumuzu aydınlatacağız.

İnsan yaradılış itibari ile kalp, akıl ve ruh'tan meydana gelir. Bu üçü sizin fıtratınıza delalet eder. Önce kedimizi tanıyıp sonra Efendimizin (s.a.v) şu hadis-i şerifini anlamalıyız: "Ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz."

Bu hadis-i şerif ile harekete geçerek fıtratımız hangi sahabiye yakın ise onu kendimize rehber alarak daha verimli neticelere ulaşacağımızı ümid ediyorum. Efendimizden (s.a.v), sonra her işin zirvesi Ashabı kiram efendilerimizdir. Adaletin zirvesi Hz. Ömer (ra.) ,Hayanın zirvesi Hz. Osman (ra.) ,İlmin zirvesi Hz. Ali (kv.), Cömertlik merhametin zirvesi Hz.Ebubekir (ra.).

Bu bilinç ile rehber edindiğimiz sahabi efendimizi ahlakı ile ahlaklanmaya çalışacağız.. Hergün yeni bir sünnet-i hayatımıza tatbik edip yol almaya çalışacağız. Nefsimize ağır gelen şeyler elbet olacak lakin işlediğimiz amelden lezzet alamasakta asla terk etmeyeceğiz. Nefis ezildikçe ibadetlerden alınan lezzet feyiz artacaktır.

Duruşumuz oturuşumuz yemek yiyip su içerken dahi bir müslümana yaraşır şekilde hareket etmeye gayret edeceğiz Bunun yoluda az evvel dediğimiz gibi sünnet-i seniyyeden geçer. Belki bu uğurda yol alırken yanlız yürümeniz gerekeçek zahmet çekmeniz gerekecek lakin yere basan adımlarla yürüdükçe sizinle gelenler elbette olacaktır. Tertemiz genç kardeşlerim mecnun çöllerde leylayı aradığı gibi Peygamberimizin(s.a.v) sevgisini gönüllerinizde arayın. Allah sizin kalplerinize vallahi itibar eder.

Harun REŞİT

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now