"İnsan Bir Damla Sudur, Bin Damla Endişe.."

30 6 1
                                    

Esselamu aleyküm

Hayatımız boyunca hep gelecekten endişe ettik. Nasıl biriyle evleneceğim? Hangi okula gideceğim? Üniversitemi kaç yılda bitireceğim? Çocuklar nasıl büyüyecek? Böyle uzar gider.

Geleceğimizi düşünmemiz iyi bir şey ama gelmemiş gelecek için neden endişe ediyoruz ki.? Neden geleceğe endişe ile bakıp, bu günümüzü ziyan ediyoruz?

Senin alnında yazmıyor mu nasıl biriyle evleneceğin? Nur 26 yok mu sırtını dayayabileceğin? Allah'ın ayeti değil mi? Allah demiyor mu "Temiz kadınlar, temiz erkeklere. Temiz erkekler, temiz kadınlara" diye? Sen nasılsan eşinde öyle olmayacak mı?

Sen, sınavlarına çalışmadın mı? Gerekli tekrarları yapmadın mı? Hakkın olan okula gitmeyecek misin?

Kardeşim...!!!

Sen kadere iman etmedin mi..!!!

Seni, senden çok tanıyan bir Rabbin yok mu?! O her anında yanında değil mi?!

İnsanoğluyuz işte. Rabbimiz "bana yönelin, işlerinizi tamamlayayım" diyor biz" işlerimizi tamamlayalım, Rabbimize yönelelim" diyoruz.

Gerçekten bizi bizden daha iyi tanıyan Rabbimize teslimiyetimiz yok mu?

Çıkmazdasın. "İnşaAllah düzelteceğim" diyorsun, yanındakiler, "inşaAllah'ı maşallah'ı kalmadı" diyor. Neyi kaldı o zaman? Sen aciz değil misin? Neyi ne kadar düzeltebilirsin? Senin gücün sınırlı değil mi?

Sakın bu yazılarımı "oturun, gelirse sizindir" olarak algılamayın. Sen çabala, elinden geleni hatta en iyisini yap. Daha sonra "oturun, gelirse sizindir"

Kalbinizi kırdıysam, hatam varsa hakkınızı helal edin lütfen.

Gerçekten TESLİM olacağımız aydınlık günlerin gelmesi duasıyla,

Vesselam

GAMZE SOLAK

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now