Bekarlar kim ki ?

47 3 1
                                    

Selamunaleykum.

Aslında uzun süredir evlilikle alakalı yazı yazmayı düşünüyordum ama 8 tane evlilik hakkında yazı yazılmış. Bekarlar kim ki zaten?!

Neyse, neyse bu konuda da ben yazayım dedim.

Bilindiği üzere evlilik sünnettir. Evlilik ile hepimiz bir şeyler biliyoruzdur. Bilmiyorsanız SEKİZ tane yazı var okuyun onları.

Biz bekarların evlilik ile alakalı bir çok hayalleri vardır, "Düğünüm şöyle olacak, evimin duvarları şu renk olacak, kızım olursa ona bundan alacağım, yemek takımım şöyle olacak, şu kadar odam olsun onları şöyle döşeyim " falaan filaan. Sanırım sadece kızlar duvar rengini düşünüyordur:)

Aynı şekilde eşini çocuklarını falan da hayal ediyorlar. Ben etmiyorum saçmalama.

İyi hoş herkesin bir hayali var. Ama bu hayallerin sonucu ne? Seni dünyaya daha çok mu bağlayacak? O zaman hayal falan kurma kardeşim.

Kardeşim hiçkimse onunla bununla gezmiş birisi ile evlenmek istemez. Sende istemezsin, sor bakalım kendine öyle biri misin? Sen öyle birisiysen temiz birisi isteme. Tövbe et. İnşaAllah Rabbim tövbeni kabul edecektir..

Biz bekarları (sayfada da gördüğünüz gibi, bekarlar bile) dışlıyor. Evlilikle alakalı yazıların birçoğunu bekarlar yazmış. Şimdi diyeceksiniz bu konu hakkında yazmak için illaki yaşamak mı gerek? Değil, sonuçta ölümle alakalı yazanlar da ölmemişler. Her neyse..

Gerçekten evlilik çok büyük bir nimettir. Ama bekarlıkta (bana göre) evliliğe hazırlanış sürecidir. Bunun yemeği var, ütüsü var...

Şimdi o halde biz evliliğe hazırlanıyoruz. Çünkü bekarız. Peki evliliğe nasıl hazırlanabiliriz?

1-) İffetini muhafaza et.

2-) İleride ki eşini aldatma.

3-) Daima önderin, Peygamerim olsun.

4-) Kendini yetiştir, sen çocuk yetiştireceksin.

5-) Namazlarını aksatma.

6-) Evlilik ile ilgili, peygamberinin hadislerini, Kur'an ayetlerini oku, bilgilen. Alimlerin tavsiyelerini dinle.

7-) 6. Madde için erken olabilir. Olmayadabilir ama.

8-) Eşini Allah'ın rızasını ve peygamberinin sünnetini gözeterek seç.

Evlilikle alakalı sekiz tane yazı olduğu için, sekiz tane madde yazdım. Çünkü niye yazmayım?

Kardeşlerim, bekarlık süreci çok önemli bir süreçtir. Rabbim bizi bu süreçteki kötülüklerden korusun. İffetimizi muhafaza etmemizi sağlasın. Ümmete evlat yetiştirmeyi nasip etsin.

Kalbinizi kırdıysam hakkınızı helal edin, Vesselam

GAMZE SOLAK

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now