Asâkir-i İman Hz.Hamza

36 2 0
                                    

​Asâkir-i Îman Hz. Hamza

Bir gâyedaş ki Rasûl' ün davâsına baş koymuş, O' nun (s.a.v) davâsına nice başlar almış. Adı Cenâb-ı Hakk' ın adının yanında "Allah' ın Aslanı" diye anılır olmuş. Ne yüce makam ki ömrünün sonunda, Uhud' un eteklerinde, Allah' ın yolunda ve Rasûl' ün izinde, şehit ehlinden olmuş. Şehadet haberini aldığında Rasûlullah' ın ağlayarak "amcacığım" hitâbına muhâtap olup, Uhud Dağı' nın teslim etmek istemediği kişi olmuş. Selam olsun Sana, Ey kılıcını Allah aşkına sallayan yiğit.

Peygamber "Ben Allah' ın Habîbiyim, işte size İslam dini. Kim benimle." Dediğinde Allah için bir adım öteye çıkıp 'Lâ İlahe İllallah Muhammed Rasûlullah' diye haykıran, kâfirin, karşısına çıkmaya çekindiği Mücahit, Ey yürüyüşünden şeytanın gizlendiği İslam neferi, ahir zamandan Sana selam olsun.

Cenâb- Hakk' ın 'bizlere de böyle dava adamları olabilmeyi nasip etmesi' dûası ile söze Bismillah demiş olayım.

Hz. Hamza' yı anlatmak benim haddime değil, çünkü O (r.a) kalemin O' nun adını yazmayı hayâ ettiği, dilin adını anmaya çekindiği, kalbin adı geçtiğinde heyecana kapıldığı bir Zât.

"Bugün Hz. Hamza olma yolunda neler yapmamız gerekiyor ve biz ne yapıyoruz." Sorusuna her birimizin her gün nefis muhâsebesi ile cevap araması gerekmektedir. O ve O' nun gibi neferler bu din uğruna canlarını, hayatlarını vakfedip, inançlarından vazgeçerken; biz kutsalımız olan dinimiz için nelerden fedakârlık ediyor, kendimizi dinimize ne kadar adıyoruz.

Hz. Hamza olabilmek için; bir an olsun kendini veya dünyalık uğraşlarını düşünmeden ölümü ve rıza-i İlahi' yi düşünmeli. Bilmeli, bildiğimiz ile amel etmeli. Yaşantımızı taçlandırıp, melekleri kıskandırmalı. Sevgili ile secdede buluşup, alınlar çatlayana, topuklar şişene, şeytan kahrolana kadar zikretmeli. "Ey Hamza yürüyüşün ölümü korkutuyor" sözüne nazar etmeli, yürüyüşümüz ölümü korkutmalı. Abdest alırken sıkılan, namaz kılarken daralan, zikrederken bunalan, hayr işe maraz bulup şer işe can atan nefisleri ıslâh edip, galebe çalmalı.

Bizim bu yolda ne yaptığımıza gelince. Pek bir şey yapmıyoruz dostlar. Hz. Hamza olma yolunda pek bir şey yapmıyoruz. Okumuyor, okusakta okuduğumuz ile amel etmiyor; zikretmiyor, zikretsekte zikir ile yeniden doğmuyoruz.

Niyâzımız, dûamız, yalvarışımız, haykırışımız, gözyaşımız Cenab-ı Hakk' ın bizleri Hamza olma yolunda muvaffak ve ayaklarımızı sabit kılmasınadır.

O' nun (r.a) için gönülden geçip kâğıda dökülen sözlerin birazını paylaşmak istedim...

Âcizane/ Furkan MAZMAN

Gençler YazıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin