Sus Ey Nefsim!

84 12 0
                                    

Her günahtan sonra gelen o fısıltı.."Sen ne yaptın ? Günah işledin.. Günahı bilerek kendine hakim olamayarak yaptın.. Bence namazı da bırakmalısın uzaklaşmalısın.. Allah'a iki yüzlülükle yaklaşma ellerini de yalvarıp açma Allah iki yüzlüleri sevmez. Sen boş bir insansın" Konuşmaları..

İşte o karamsarlıkla gelen düşünceler..

İslam'ı kurtarmak sana mı kaldı ? Ümmeti kurtarmak sana mı kaldı ? Şu işlediğin günaha bak.. Daha kendine hakim bile olamıyorsun.. Sen olsan ne yazar.. Ne değiştirebilirsin bu dünyada. Hem günah işleyip hem namaz kılıyorsun.. Utanmıyorsun bir de orada insanlar aç ve kuraklık içinde tecavüze uğruyorlar. Küçücük çocuklar ölüyor sen burada harama bak / haramı ye / vaktini boşa geçir / insanlara bağır / insanlara öfkelen / günah işle /...

Vallahi bu konuşan benim.. Benim içimdeki nefsim.. Nefsim beni kınıyor, beni Allah'ın huzurunda küçük düşürüyor ve dünyada rağbet ettiriyor. İrademi yıkıyor, beni bozuyor, bana mani oluyor.. Hiç olmayacak yerlerden açıyor konuyu.. Geçmişte işlediğim günahları yüzüme vuruyor.. Daha çok yıkılıyorum. Utanıyorum avuç açıp dua edemiyorum.

Vallahi Allah birdir.. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.. Allahtan umudunu kesme.. Nefsine ve nefsinin himayesi altında olanları dinleme. Evet sen dünyayı değiştirecek kadar akıl sahibi bir insansın, sana gerçekten değer veren bir Rabbin var.. Pes etme.. Doğar doğmaz ümmetim .. ümmetim.. ümmetim.. diye inleyen Peygamberin ,alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberin ümmetisin sen!! Nefsine mızrağını Kur'an ve Allah'ın hükümleri ile kalbine sapla.. Ben deme.. Allah ve Resulü de.. Ben nefistir.. Sen nefissin.. Yok sen sen değilsin, sen kulsun..

Değişebilirsin.. Azmedebilirsin.. Allah'tan gelen emir kesindir.. Günahlar için üzülmeli ama dönmemek için ders almalısın..Varsın şeytan geçmişi yüzüne vursun.. Geçmişi aklına getiren şeytanı "Tevbe" ile pişman et.. Pes etme, sen islam üzerine yaratılan, mümin olarak üstün üstün olan, takva ile müminler ile yarışan S.a.v'in ümmetinden olacaksın inşaAllah.. Gayret et ey Allah'ın muazzam yaratılan kulu..Sen yaratan Allah'ı bir tanı.. Önüne gelen eziyet, zevkin olur senin.. Allah yardımcın olsun güzel insan..

Selamun aleykum , Measselame..

TUĞBA YADİĞAR

Gençler YazıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin